Tujina

Pistorius: Ob pogledu na Reevino truplo se mi je strlo srce

Pretoria, 15. 04. 2014 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oscar Pistorius je na sodišču ponovil, da je Reevo zamenjal za vlomilca. Ob pogledu na njeno truplo pa se mu je "strlo srce". Tožilec Nel je bil spet neizprosen. Pistoriusu je ostro dejal: "Oborožili ste se izključno zato, da jo ustrelite in ubijete in to ste storili".

Na sodišču v Pretorii se je zaključilo petdnevno navzkrižno zasliševanje južnoafriškega paraolimpijca in atleta Oscarja Pistoriusa, ki je obtožen umora svojega dekleta Reeve Steenkamp lani na valentinovo.

Pistorius je danes na prostoru za priče dejal, da se mu je ob pogledu na Reevino truplo "strlo srce". "Sklonil sem se k njej … želel sem preveriti, ali še diha", je dejal.

Pistorius se vztrajno brani, da je Reevo zamenjal za vlomilca, medtem pa je tožilstvo prepričano, da jo je paraolimpijec po prepiru namerno ustrelil.
Pistorius se vztrajno brani, da je Reevo zamenjal za vlomilca, medtem pa je tožilstvo prepričano, da jo je paraolimpijec po prepiru namerno ustrelil. FOTO: Reuters

Tožilec Gerrie Nel, ki je Pistoriusa v prejšnjih dneh z ostrim zasliševanjem večkrat spravil v jok, je bil tudi danes neizprosen. Nel, ki se ga je zaradi njegove vztrajnosti oprijel vzdevek buldog, meni, da je Pistoriusov jok na sodišču zaigran.

27-letni Pistorius trdi, da je streljal v prepričanju, da sliši vsiljivce. Pravi, da ga je po streljanju obšla misel, da je možno, da je storil napako, zato je poskusil vdreti v kopalnico, ker mu ni uspelo, pa je po vratih začel tolči s palico, pri tem je vseskozi panično kričal. Ko je zagledal truplo, je obmolknil. Na vprašanje, zakaj je obmolknil, je Pistorius s tresočim glasom dejal: "Prevzela me je žalost".

Tožilec je Pistoriusu zabrusil: "Vedeli ste, da prihaja proti vam. Da je bila zaklenjena v kopalnici. Oborožili ste se izključno zato, da jo ustrelite in ubijete in to ste storili". "Ni res", je na to odgovoril Pistorius.

Pred zaključkom današnjega zaslišanja je tožilstvo pokazalo sliko okrvavljene kopalnice, kjer je bila Reeva ustreljena lanskega februarja.

Valentinova čestitka: Danes je dober dan, da ti povem, da te ljubim

V nadaljevanju sojenja je Pistoriusov zagovornik Barry Roux kot dokazni material sodišču pokazal čestitko, ki jo je Reeva nameravala podariti Pistoriusu na valentinovo, torej na dan, ko je umrla. Zapisala je: "Danes je dober dan, da ti povem, da te ljubim".

Sojenje je danes potekalo že 23. dan, po pričakovanjih pa naj bi proces trajal najmanj do sredine maja. V primeru, da bodo Pistoriusa spoznali za krivega, mu grozi dosmrtna ječa.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pozitivno
17. 04. 2014 10.26
+1
Pa mu ni padlo na pamet, da je šla Reeva v kopalnico??? Dej dej,..vse je zlagano,..zamenjal za vlomilca,..bla bla bla
Pantokrator
15. 04. 2014 19.12
+2
Dajte nehajte že s tem Pistorčkom! Koga boli *.....
Warlock.
15. 04. 2014 18.17
+18
Seveda, prepirala sta se, postal je agresiven ona je zbežala v kopalnico kjer se je zaklenila, ker pa ni moral vrata podreti je vzel kar pištolo...po moje je tako bilo. Kriv je in pika.
sundancer
15. 04. 2014 17.52
+16
Laže kot pes teče!
vrtnar01
15. 04. 2014 17.48
+14
kakor koli že je,dejstvo je,da jo je ustrelil