Tujina

FOTO: Novo streljanje v Franciji: Policistka umrla, poleg tega tudi številni drugi incidenti

Pariz, 08. 01. 2015 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moški, oblečen v neprebojni jopič, je južno od Pariza streljal na policiste. Oborožen je bil z avtomatskim orožjem. Ranil je policistko, ki je umrla, in občinskega uslužbenca. Moški je na begu. Dogodek naj bi obravnavali kot teroristično dejanje.

Južno od Pariza je danes moški, oblečen v neprebojni jopič, od zadaj streljal na policiste z avtomatskim orožjem in pri tem huje ranil policistko in občinskega uslužbenca. Oba sta bila hudo ranjena, policistka pa se je nekaj časa borila za življenje, a je boj izgubila. Stanje drugega ranjenega policista pa je zdaj stabilno.

Storilec je stari znanec policije in je še na begu, je sporočil francoski notranji minister Bernard Cazeneuve, ki je na kraju dogodka. Pojasnil je, da so bili tarča napada lokalni policisti na prizorišču prometne nesreče. Dodal je, da ugotavljajo identiteto storilca.

Po navedbah časnika Le Figaro je današnji napadalec star 52 let.

Iz dobro obveščenih virov je francoska tiskovna agencija AFP izvedela, da za zdaj niso ugotovili povezanosti s sredinim napadom na satirični časnik Charlie Hebdo, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi, od tega osem novinarjev. Kljub temu uradno še niso popolnoma izključili povezave. Francosko tožilstvo tudi ta dogodek obravnava kot teroristično dejanje.

Napadi tudi drugod po državi

Po sredinem napadu so bile ponoči tarče napada muslimanski verski objekti v treh francoskih mestih, ki pa niso zahtevali žrtev, se je danes izvedelo iz virov tožilstva.

V mošejo v kraju Le Mans so po polnoči neznanci danes vrgli tri šolske granate, v okenskem steklu pa so našli strelno luknjo. Blizu kraja Narbonne na jugu države pa so na prazno mošejo kmalu po večernih molitvah neznanci izstrelili nekaj strelov.

O eksploziji v prodajalni kebaba blizu mošeje v mestu Villefranche-sur-Saone na vzhodu Francije pa so poročali danes. Tudi ta napad ni zahteval žrtev. Policija je že sporočila, da je šlo za kriminalno dejanje in da so odprli preiskavo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3