Črna kronika

Paravinjo že "imeli v rokah", a so ga izpustili

Zagreb, 07. 08. 2011 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dan prihaja vedno več informacij o napakah v preiskavi izginotja Antonie Bilić. Policija je namreč le dan po izginotju Bilićeve med kontrolo prometa ustavila Paravinjo. A policist mu je izrekel le ustni opomin.

Dragan Paravinja
Dragan Paravinja FOTO: dnevnik.hr

Hrvaški Jutranji list ekskluzivno razkriva, da je policija le dan po izginotju Antonie Bilić med rutinsko kontrolo prometa ustavila Dragana Paravinjo in ga nato spustila.

Kot poroča Jutranji list, so se pri primeru že od prvega trenutka med preiskavo pojavljale napake. Dekle, ki jo je v naselju Muć pobral voznik belega tovornjaka, je nehote speljalo policijo na napačno sled. Voznik jo je pobral na isti dan kot Paravinja Antonio. Policija je zato domnevala, da je storilec ravno voznik belega tovornjaka. Spomnimo, Paravinja je vozil tovornjak modre barve. Dekle je tako z opisom voznika policiste prvih sedem dni preiskave speljalo na čisto drugo sled. Policija je od tistega trenutka dalje iskala le beli tovornjak.

Poleg tega je policija storila še nekaj napak, ki so se kasneje izkazale za ključne. Ko je policist v sredo popoldne prejel prijavo o izginotju Bilićeve, je ni posredoval kolegu v popoldanski izmeni. Zato ostale policijske postaje tega dne sploh niso bile obveščene o njenem izginotju.

17-letno Antonio Bilić so nazadnje videli 7. junija, ko je nedaleč od domače vasi pri Drnišu vstopila v tovornjak, ki ga je vozil Paravinja.
17-letno Antonio Bilić so nazadnje videli 7. junija, ko je nedaleč od domače vasi pri Drnišu vstopila v tovornjak, ki ga je vozil Paravinja. FOTO: dnevnik.hr

Ta informacija je ključnega pomena: policija je namreč Paravinjo ustavila že v sredo. Vse se je odvijalo v sedmih minutah. Prometni policist je tisti dan med rutinsko kontrolo prometa v bližini Knina ustavil Paravinjo. Ko je policist preveril papirje, ga je opomnil, da mu je potekla registracija. Paravinja mu je dogovoril, da je to nemogoče, saj je tovornjak registriral le dva meseca nazaj. Policist mu je nato odvrnil, da mu je potekla registracija za prikolico. Le trenutek  zatem pa še dodal, da ga bo tokrat spustil le z opominom. Paravinja se je tako usedel nazaj v tovornjak in odpeljal. Če bi policist preveril, bi ugotovil, da so Paravinjo iz istega razloga  ustavili tudi pred dvema dnevoma, še poroča Jutranji list.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ata_Smrk
08. 08. 2011 09.13
butalski proces. zdaj ga bodo menda izpustili, ker se bo izkazalo, da je namesto sivih imel obute bele nogavice... ccc
tacamaca
07. 08. 2011 20.23
Naj mu že nekaj dokažejo,ne pa vlačijo na površje neke meglene cestne prekrške.Če ne, naj ga pa izpustijo...ker že dvomim,da je sploh česa kriv.Ali je morda samo prikladna žrtev nesposobne policije.
agus
07. 08. 2011 19.34
samo to pa ni fer - ne morete kot napako policije štet, da so prvih nekaj dni iskali bel tovornjak. saj so samo preiskovali sled, ki se je takrat zdela najbolj obetavna, je pa žal vodila v slepo ulico. mislim, da je v tem primeru policija naredila vse, kar je lahko...
grozjak
07. 08. 2011 13.35
ajoj, napišite ko boj kaj novega, ne pa te babje čenče, ki jih pobirate bogve kje...........................
jez_jezen
07. 08. 2011 11.24
Pa hribovska mornarica ga je tudi kontrolirala in ga izpustila, če še ne veste.
Pattrisha
07. 08. 2011 11.20
hmm je mogoče, da je to ubogo dekle še živo ??? kako ni prijemu, ki bi pošast povedala resnico ???? a res živimo v 21. st. ? pr enih stvareh mam občutek, da smo še vedno v prazgodovinskih jamah...
ateistek
07. 08. 2011 10.51
O tem bi imel pa kaj za povedati tudi Šturm oz. Herr Flick.