Tujina

Panika na münchenskem letališču

München, 20. 01. 2010 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Popoldne so za nekaj ur zaprli terminal 2 na letališču v Münchnu. Paniko je povzročil potnik, katerega prenosni računalnik je sprožil alarm, sam pa je medtem zbežal.

Panika na letališču-1
Panika na letališču-1 FOTO: Reuters

Tuji mediji poročajo, da so okrog 15.30 zapečatili terminal 2, potem ko je tam pri varnostnem pregledu prenosni računalnik sprožil alarm, ki sicer opozarja na eksplozivna telesa, njegov lastnik pa je, medtem ko so varnostniki preiskovali računalnik, odhitel stran. Po prvih poročilih naj bi našli sledi eksploziva, vendar pa oblasti tega kasneje niso potrdile. Policija je dejala, da o tem "niso 100-odstotno prepričani".

Predstavnik policije je kasneje še pojasnil, da bi alarm lahko sprožile tudi druge kemikalije, na primer v parfumih, moški pa je mogoče odhitel preprosto zato, ker se mu je mudilo na letalo.

Na tem drugem najbolj živahnem nemškem letališču so zaradi omenjenega incidenta morali odložiti vzlete 12 letal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
21. 01. 2010 13.48
Prenosnik, pa kaj si bodo še izmislili, kako da 'sodobna' tehnologija ne loči vsakodnevnih stvari, to je že višek, potem pa se čudimo posledicam, ni čudno da je človek zbežal, saj ne more vedeti kaj ga lahko, zaradi neumnosti drugih, doleti. Preden jih prepriča njihov narobe, je itak že prepozno. Preveč je že, da ves čas srečujemo nepolne naprave, še bolj pa nepopolne oz. kratkoumne ljudi za njimi. Zanjič niso ločili medu od nečesa. Vprašanje, ali testerje in naprave sproti čistijo, resetirajo, ipd., da na njih ne ostajajo sledi ali zapisi, od prejšnjih testov in merjenj, prenos snovi ni tako neznana reč. Nastrada pa nedolžna oseba. Na kaj ali koga se človek dandanes lahko še sploh zanese, če napake tako stežka priznavajo, ko pa jih le, pa je zadeva že itak šla predaleč, in je že prepozno, škoda ostane. "Predstavnik policije je kasneje še pojasnil, da bi alarm lahko sprožile tudi druge kemikalije, na primer v parfumih" To ni nobeno opravičilo, zlasti ne ko je že prepozno, to se sploh ne bi smelo dogajati, kot da smo v srednjem veku, ne pa ... tega pač ne pričakuješ.
anonimni12
21. 01. 2010 12.54
folk je tok neki panicen okol teh letal; kaj pa recimo podzemne, pa avtobusi, pa shoping centri ... Tm bi lahko ubili 10 x vec ljudi, pa noben nobenga niti minimalno ne cekira. S temi kontrolami zdej ze pretiravajo!
antonino
21. 01. 2010 10.46
MISLIM, DA SO "TERORISTI" DOSEGLI SVOJ NAMEN - VES SVET JE PANIČEN, MOGOČE SO PA SAMI POD PRETVEZO TERORIZMA ZRIHTALI MARSIKAJ - RAJO JE TREBA NADZOROVATI - PRIMER PRAŠIČJE GRIPE VELIKO POVE
skydrol7
20. 01. 2010 22.24
bolje je varnost ko zalovanje !
markeljc
20. 01. 2010 21.40
če bi bli vsaj mal sposobni bi ga, ko so terminal zapečatl, z lahkoto dobil. očitno majo tam zaposlene črnogorske varnostnike, za katere pa vemo da so zelooooooooo leni
gozdar1
20. 01. 2010 20.01
Pa bo razlog za rentgene kupit...ce se ne motim je bila Nemcija v grupi drzav, ki so temu nasprotovala..:)..
aeroplane1996
20. 01. 2010 19.57
Dej ljudje nej nehajo puščat teh stvari v terminalih, k pol je samo panika pa bv.....Lahko pa se res komu to zgodi:S... Je pa res neki......bravo varnostnim službam na letališču, ker v zadnjem času res dobro odreagirajo v takih situaciah.
1igma
20. 01. 2010 19.52