Tujina

Palinova zlorabila položaj

Anchorege, 11. 10. 2008 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poročilo državnega preiskovalca je pokazalo, da je republikanska kandidatka za podpredsednico ZDA Sarah Palin zlorabila svoj položaj, ko je odpustila svaka. Palinova to odločno zanika.

Na Aljaski je posebna etična preiskava pokazala, da je republikanska kandidatka za podpredsednico ZDA, Sarah Palin, zlorabila svoj položaj, ko je pritiskala na zaposlene, da odpustijo svaka. Odpuščeni Mike Wooten je namreč zaključil ločitveni posotopek od guvernerkine mlajše sestre. Do preiskave pa je prišlo, ker je uradnik Walt Monegan izgubil službo, saj ni hotel odpustiti Wootena.

Tiskovni predstavnik kampanje McCain-Palin je dejal, da preiskavo "vodijo podporniki Obame“.
Tiskovni predstavnik kampanje McCain-Palin je dejal, da preiskavo "vodijo podporniki Obame“. FOTO: Reuters

V poročilu je še zapisano, da je Palinova svojemu možu Toddu omogočila, da s političnim pritiskom skuša doseči odpustitev nekdanjega svaka. Palinova je na začetku dejala, da bo pri preiskavi zlorabe pooblastil sodelovala, vendar si je potem, ko so jo avgusta izbrali za kandidatko za podpredsednico, premislila. Večkrat, in še posebej v času ostre politične kampanje med Johnom McCainom in Barackom Obamo, je dejala, da gre v tem primeru za "politično motivirano preiskavo".

"Guvernerka Palinova je zavestno dovolila, da pride do situacije, kjer so se pojavili pritiski na podrejene, da bi se lahko s tem osebno okoristila," so zapisali v poročilu. Poudarili so še, da bi Palinova lahko zaustavila svojega moža, ki je politično pritiskal na podrejene, toda ni storila nič.

Tiskovni predstavnik kampanje McCain-Palin je dejal, da je Palinova delovala v skladu z zakonom. Poudaril je še, da preiskavo "vodijo podporniki Obame“. Več kot 300 strani dolgo poročilo preiskave ne predvideva proti Palinovi nobenih sankcij ali uvedbo kriminalistične preiskave.

Na poročilo pa se je danes odzvala tudi republikanska kandidatka za podpredsednico ZDA. Palinova je zanikala obtožbe, da je kot guvernerka Aljaske zlorabila svoj položaj. ''Če boste prebrali poročilo, boste videli, da ni ničesar nezakonitega ali neetičnega ob zamenjavi člana kabineta. Res morate prebrati poročilo.''

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FCL
12. 10. 2008 09.26
Sam je res huda, popolna MILF :))))))))))
Magdalena Mitrovic
11. 10. 2008 21.38
antitrus08 v demokraciji je vse mogoče ,potrudi se in propravi se na razočaranje
antitrust08
11. 10. 2008 17.09
Uf, kako bi jo nabrisal...Mater je dobra !!
ekstaza_smrti
11. 10. 2008 16.53
Desnica hoče vedno prikazati zadeve v smeri neke zarote. Na primer: Janša: Afera patrija je zarota Palin: Preiskava je zarota
ryan_atwood
11. 10. 2008 16.17
zanima me zakaj komu salutira po hitlerjevo.....a se nam obeta nova nacistična nacija...????
m_stevens
11. 10. 2008 15.24
ni slaba ta mamica..
fuksel
11. 10. 2008 15.04