Tujina

Paketi na vaš dom – najhujše, kar se vam lahko zgodi!

Ljubljana, 16. 11. 2010 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bližajo se prazniki in z njimi obdobje divjih nakupov. Tekali bomo po trgovinah ali pa iz domačega naslonjača preko spleta naročali izdelke in nato držali pesti, da nam jih dostavijo nepoškodovane, pravi čas in da sploh pridejo do nas.

kriminalna dostava paketov na dom - 4
kriminalna dostava paketov na dom - 4 FOTO:
Skoraj vsakdo izmed nas ima kakšne slabe izkušnje s paketom, ki ga je prejel ali poslal. Ali je bil ovoj poškodovan, stvari v njem uničene, so paket poslali na napačen naslov ali pa se tam sploh ni nikoli prikazal. Zgodbe, ki dajo misliti.

Pred nekaj leti se je John Wetmore, po poklicu televizijski producent, odločil, da na svoj dom naroči 200 DVD ploščkov. Na njegovo žalost je pot do njegovih vrat uspelo najti le šestim, sama pošiljka pa je bila v katastrofalnem stanju.

Nekje na poti se je paket raztrgal, v tistem, kar je ostalo, pa je John našel polno zanj neuporabnih stvari, ki jih niti ni naročil. Tako je našel pulover, zaščito pred električnimi sunki, knjigo v japonščini in tudi šest svojih DVD-jev, skupaj z uradnim in suhoparnim sporočilom poštne službe, da je paket dejansko bil poškodovan.

Preberite še šokantne zgodbe, kako je, ko ti namesto oblek dostavijo le nekaj zrnc tobaka, kam izginjajo kamere, kaj počnejo lenobe in kako lahko malomarnost uniči več milijonov vredne slike. Pa tudi o tem, kaj vse si privoščijo dostavljalci in kako se proti temu zaščititi!

Presenečenje v škatli!
Presenečenje v škatli! FOTO: iStockphoto

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marko Ušaj
17. 11. 2010 09.59
sem dal računalnik na servis in to pošlal prek pošte slovenijie. Plačal sem, da ravnajo s paketom čimbolj previdno. Rač. je opremlen z fizičnim ključem za zaklepanje pokrova, ki leži na desnem robu in pustil sem ga kar tam, kajti ni oviralo za vons v kartonsto škatlo(org.) Ko sem dobil domov, je bil ključ uvid za kot 90° in postaljen je bil drugje. Poklical sem servis in so mi zagotovili, da je tak bil dostavljen, pa čemu bi uvivali ključ :)) Pol pa še plači 5€ več za previdno ravanjje!!!!!!
LovecNaKomuniste
16. 11. 2010 23.41
Še tole bi omenil, po naših izkušnjah cca 100 paketov na mesec, v 99,9% primerih pošiljanja ni prišlo do poškodb vsebine. Danes imajo vse dostavne službe sledilno številko paketa (tudi pošta Slovenije). Dobili jo boste vsi samo zahtevati jo morate...
LovecNaKomuniste
16. 11. 2010 23.34
Kot skrben lastnik spletne trgovine, lahko omenim, da ima vsak kupec, ki kupi izdelek uradno prek spletne trgovine PO 43. ČLENU ZAKONA O VARSTVU POTROŠNIKA PRAVICO, DA V ROKU 15 DNEH PO SPREJEMU POŠILJKE (upošteva se poštni žig) BREZ KAKRŠNEGAKOLI NAVAJANJA RAZLOGA, NA SVOJE STROŠKE VRNE NEPOŠKODOVAN IN NERABLJEN IZDELEK V ORIGINALNI EMBALAŽI, (v praksi je skoraj nemogoče, da bi izdelek vrnili, ne da bi ga pred tem vsaj enkrat prižgali, - ne velja za potrošni material, tako da velja načelo, da naj se ne vidi, da, je bil izdelek rabljen) ZA KATEREGA MU MORA TRGOVEC VRNITI KUPNINO V NADALJNIH 15 DNEH OD PREJEMA POŠILJKE, ŠTETI DOBROPIS itd. (po dogovoru, v katerem pa ima zadnjo besedo kupec) Prav tako, se PO ZAKONU UPOŠTEVA ROK 15 DNI, PO PREJEMU POŠILJKE (upošteva se poštni žig) V KATEREM JE KUPEC DOLŽAN SPOROČITI SPLETNEMU TRGOVCU, DA JE BIL KUPLJEN IZDELEK MED POŠTNINO POŠKODOVAN. V TEM PRIMERU KUPEC VRNE IZDELEK NA SVOJE STROŠKE POŠILJANJA, TRGOVEC PA MU GA ZAMENJA NA SVOJE STROŠKE POŠILJANJA, OZIROMA MU ŠTEJE DOBROPIS, ZAMENJA IZDELEK, VRNE KUPNINO itd. (po dogovoru, v katerem pa ima zadnjo besedo kupec)!!! Prav tako bi po izkušnjah omenil, da izdelek verjetno ni poškodovan, če je poškodovana embalaža. Embalaža je zato, da absorbira udarce, ki jih prizadanejo izredno nepazljivi uslužbenci dostavnih služb. Izdelke, v svoje kombije dobesedno mečejo, med transportom, pa jih ne stabilizirajo (privežejo), tako, da se ob močnem zaviranju in pospeševanju kotalijo gor in dol po kombiju... OB UVELJAVLJANJU GARANCIJE VSE STROŠKE POŠILJANJA IZDELKA VEDNO KRIJE KUPEC, razen če ni navedeno drugače. V SLOVENIJI JE ZAKONSKO DOLOČENA NAJMANJ 12 MESEČNA DOBA GARANCIJE ZA VSE NOVE ELEKTRIČNE, BENCINSKE IN OSTALE IZDELKE. (to ne velja za potrošni material) Tako, da če ob izdelku na spletu ni izrecno navedene garancijske dobe je verjetno le ta dolga 12 mesecev. Zato prosim vse potrošnike, da nam spletnim prodajalcem naredite uslugo in nas ne klicarite, ter po nepotrebnem sprašujete po garancijski dobi.
s1m0n
16. 11. 2010 23.29
Moje izkušnje so zaenkrat dobre! *Pošta Slovenije - OK (Razen enega paketa (4l alkohola v pločevinastem kanistru, na dom je prišel kot, da je bil uporabljen za nogometno žogo!) Drugo vse OK (ca. 100 /- paketov). *DHL iz tujine, kakšnih 20 pošiljk brez problemov le cena je malo previsoka 20€ iz Nemčije za 20kg paket! *Royal Mail, pač bila stavka pa je paket zamudil za en teden, drugih problemov ni bilo, če so problemi so s strani pošiljatelja, da te okoli dobi!
Gavrane20
16. 11. 2010 21.44
iz prve roke lahk povem da je nekaj paketov poskodovanih od zunaj malo potrganih mogoce mjckn odprtih ampak nikol nikol pa vsebina ni poskodovana ali da manjka iz prve roke ker vozim hitro posto
Alen Kuraj
16. 11. 2010 21.09
joj joj...... spet takšen naslov -_- sm mislo kaj bo pisalo (kako bombo da dobiš al pa kaj) ne pa to itak lahk vse reklamiraš dandanes tak da ni panike naslovi pa res... :S
mjolnir
16. 11. 2010 20.46
Ni tako hudo! Prej bo kriva trgovina! Kupoval sem stotine knig, pa tudi VDjev, zgoščenk, nekaj občutljive lektronike in NIKOLI ni prišlo poškodavano, že osem let to delam!
Zehek
16. 11. 2010 20.35
Ja, če kupiš stvar za 10 eur, ki sicer v trgovini stane 1,000 se ni za čudit...
ninja636
16. 11. 2010 20.25
tepee torej je po tvojem za vsebino kriva dostavna služba?
tepee
16. 11. 2010 20.05
Jaz sem kupil fotoaparat in ko sem ga odpakiral je bil notri -kamen.
loeb
16. 11. 2010 19.56
Kar nekaj mečete slabo luč na delavce v pošti. Ni res vse tako kot novinarji kracate, najprej se prepričajte potem pa pišite in se malo zamislite koliko ljudi spravite v slabo voljo z vašim pisanjem ki ni vredno črnila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mclaren87
16. 11. 2010 19.02
Sem že velikokrat naročil preko interneta pa je blo vedno vse OK!!! V primeru da je nekaj okvarjeno pa nam pošlejo novo tako da ne vem kaj komplicirate...
upornik18
16. 11. 2010 19.01
mi se bomo greli ob svečah letos.
mate08
16. 11. 2010 18.58
...divji nakupi-----š čim?????
odbogaposlan
16. 11. 2010 18.42
ste mislili paket rdečega križa al karitasa?