Tujina

Osumljenec napada na vlak presenečen nad obtožbami o terorizmu

Pariz, 23. 08. 2015 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oboroženi moški, osumljen petkovega napada na vlaku iz Amsterdama v Pariz, je "osupel" nad obtožbami glede terorizma in zanika, da bi streljal, je povedala njegova odvetnica. Domnevni napadalec, ki je imel med drugim pri sebi avtomatsko puško, je preiskovalcem zatrdil, da je nameraval potnike na vlaku oropati.

Napad na hitrem vlaku v Belgiji - 4
Napad na hitrem vlaku v Belgiji - 4 FOTO: Reuters

Osumljenec za napad, 25-letni Maročan Ajub el Hazani, je osupel nad obtožbami v povezavi s terorizmom, je za francosko televizijo BFMTV danes dejala odvetnica Sophie David, ki je bila Hazaniju dodeljena po njegovi aretaciji. Sam trdi, da ni ne streljal niti ni slišal nobenega streljanja.

"Trdi, da kalašnikov ni deloval in da so ga nemudoma obvladali, brez da bi bil izstreljen kak naboj," je pojasnila Davidova, ki Hazanija, ki je bil medtem premeščen v Levallois-Perret v bližini Pariza, kjer ga zaslišujejo zaradi terorizma, ne zastopa več.

Maročan je v Bruslju v petek stopil na hitri vlak, ki je peljal iz Amsterdama v Pariz, oborožen s kalašnikovko, pištolo, strelivom in nožem. Po navedbah prič je začel na vlaku streljati in ranil enega od potnikov, preden so ga ostali potniki, med njimi trije Američani, obvladali. V incidentu so bili skupno ranjeni trije ljudje.

Napadalec, ki so ga po incidentu aretirali na železniški postaji v francoskem Arrasu, trdi, da je torbo z orožjem našel v parku nedaleč od železniške postaje Midi v Bruslju, kjer pogosto spi z drugimi brezdomci. Potnike na vlaku je nameraval po lastnih navedbah z orožjem zgolj izsiljevati za denar in nato streljati v okno, da bi lahko pobegnil.

Kazani je po navedbah oblasti med drugim živel v Španiji, Franciji in Belgiji, tako francoskim kot španskim oblastem pa je bil znan zaradi povezav s skrajnimi islamskimi gibanji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3