Tujina

Osmerčki zvezde resničnostnega šova?

Los Angeles, 17. 04. 2009 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najbolj znani ameriški dojenčki bodo postali zvezde resničnostnega šova. Osmerčke bo mama s kamero namreč spremljala vsak dan, vse do njihove polnoletnosti.

Nadya Suleman
Nadya Suleman FOTO:

S tem, ko je iz bolnišnice prišel še zadnji od osmerčkov in se pridružil svojim bratcem in sestricam, se je delo zares začelo. Njihova mama Nadya Suleman je zanje namreč že našla delo, pri katerem bodo sodelovali tudi njeni starejši otroci. Po poročanju nekaterih medijev, naj bi vsi otroci dobili glavne vloge v resničnostnem šovu, v katerem bodo igrali vse do svoje polnoletnosti.

Nadya je namreč sklenila dogovor z britansko televizijo, šlo pa naj bi za televizijsko oddajo oziroma dokumentarec o življenju njenih otrok. ''Da, uradno je. Delala bom za šov,'' je povedala Sulemanova za nek časopis. ''Vendar ne gre za resničnostni šov. To, kar bom jaz delala … v bistvu bom snemala dokumentarni film o življenju mojih otrok. Spremljala jih bom od tega trenutka pa vse do njihovega 18. leta.''

Oddajo bodo najprej začeli predvajati v Veliki Britaniji, nato pa se bo videlo, je povedala Nadya, kolikšno bo zanjo zanimanja v Ameriki. Predstavniki televizijske hiše pa so medtem že sporočili, da dogovor še ni sklenjen ter da pogovori še vedno trajajo. ''Trenutno se aktivno pogovarjamo z Nadyo in njenim odvetnikom glede snemanja brez scenarija,'' so povedali. ''Nadyina zgodba je edinstvena in zanimiva in zato mora biti povedana na pravi način. Verjamemo, da smo mi tisti, ki bodo njeno oziroma njihovo zgodbo predstavili svetu.''

Nadya Suleman
Nadya Suleman FOTO:

Po poročanju AP, želi Sulemanova zaščititi tudi ime 'Octomum' (mama osmerčkov), kot so jo poimenovali mediji. Nadya je že izpolnila zahtevo za to pravico v ameriškem uradu za patente in znamke. Sulemanova namreč želi, da se to ime pojavi na televiziji, oblačilih in plenicah.

Potem ko so se 26. januarja rodili osmerčki, so mediji Nadyo poimenovali Octomum. Odvetnik Sulemanove je povedal, da je za zaščito tega imena pred mesecem dni zaprosilo tudi teksaško podjetje, ki izdeluje video igrice. ''Podjetje Nadye ni vprašalo za dovoljenje,'' je rekel in dodal, da pravico do imena dobi prva oseba, ki poda zahtevo za zaščito. ''V tem primeru gre za več kot ime. Gre za osebo. Ko se nekaj v taki meri povezuje z osebo, se lahko zaščiti,'' je še dodal.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lepdanzelim
18. 08. 2009 07.53
Uporabnica991 ima popolnoma prav glede izkoriščanja otrok v vseh sistemih. Tega nihče ne zanika. A vendar moraš " imeti jajca", da otroke imaš. In če jih imaš po naravni poti nekaj več kot dva, se mi ne zdi tako nenavadno kot pa da si jih daš naredit takole. Jojjoj! Vedno se najdejo posamezniki, ki v komercialne namene izkoriščajo zakone oz. tisti, ki pišejo zakone, se vedno izkažejo kot nestrokovnjaki!
spring_miss
17. 04. 2009 11.30
POPRAVEK ! ......GROZNO kar dela z otroki in bo pocela se naprej.......
spring_miss
17. 04. 2009 11.28
zenska ni pri zdravi pameti........grzno kar dela z otroki in bo pocela se naprej......v tem primeru res SO BOOOGI OTROCI, ki zivijo z tako mamo ! ! ! !
Slovenka
17. 04. 2009 10.50
Nauravnovešena ženska. Ubogi otroci.
Pattrisha
17. 04. 2009 09.54
a ta denar bo namenjen še za kakšno plastik operacijo u stilu Jolie, sej hoče zgledat k ona sanjačica
uporabnica991
17. 04. 2009 09.49
Izkoriščanje otrok za denar ni samo odlika kapitalizma, to se dogaja že od prazgodovine in v vseh sistemih. Otroci so (bili) zelo poceni delovna sila v agrarnih sistemih ("naštancaš" jih lahko po tekočem traku, malo pojejo in se ne upirajo), potem v industriji (ko so imeli (in ponekod še imajo) ta privilegij, da so lahko delali zastonj), donosni so tudi v socialnih državah (otroški dodatki, nadomestila, subvencje za velike družine...). Skratka, dokler bodo starši obravnavali otroke kot svojo last, bodo otroci vedno idealna priložnost za dober biznis.
emtec08
17. 04. 2009 09.44
jah, je treba nekako zbrati denar za tolk otrok!
GTR
17. 04. 2009 09.41
Navadno izkoriščanje otrok za denar. Še ena lepa odlika kapitalizma, ni kaj.
JohnWayne
17. 04. 2009 09.04
poptv.. dej se že umirte s to žensko.. koga to zanima.. in vse na prvi strani !?!