Tujina

Osli tihotapijo drogo

Podgorica, 03. 06. 2008 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Balkanski tihotapci za transport droge uporabljajo tudi osle, ki največkrat prenašajo marihuano.

Tako imenovana “balkanska narko mafija“ pri izogibanju policiji in kriminalistom uporablja nove in nove metode. Nazadnje so se spomnili, da je drogo veliko bolj "varno" kot po običajnih poteh tihotapiti po težko dostopnem terenu. Srbski in črnogorski tihotapci tako vedno večkrat uporabljajo osle!

Z osli naj bi pretihotapili največ marihuane.
Z osli naj bi pretihotapili največ marihuane. FOTO: Reuters

Oddelek za droge in kriminal pri Združenih narodih je potrdil, da so osli v Srbiji in Črni gori postali pogosto “transportno“ sredstvo tihotapcev. Največkrat na hrbet živali natovorijo marihuano, ker je najlažja. Kot piše časnik Kurir, pa so črnogorski policisti na meje že postavili posebne radarje, ki bodo lahko zaznali prebrisane tihotapce.

Združeni narodi poročajo, da se heroin in kokain največkrat predelujeta v albanskih laboratorijih, od koder preko Kosova prideta na jug Srbije in naprej v Črno goro. Največ pošiljk naj bi pristalo v Ulcinju, od koder jih transportirajo po Evropi. Nepredelana droga iz Albanije pride v Prizren, kjer je po informacijah srbskih obveščevalnih služb velik laboratorij.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dani333
03. 06. 2008 18.01
kosovo je baza drog,zato je pa tud uporabno za ameriko..in ceu svet...borijo se proti necem za kar hocejo da se prodaja in da sluzijo..prebrisano ne
Blaž Siherle
03. 06. 2008 15.30
se pa znajdejo
Limbek
03. 06. 2008 14.29
Potem pa osle zaprejo v zapor, ker so prevažali drogo ;)
Kosma?D
03. 06. 2008 14.00
Nova metoda: osli :D:D:D:D