Tujina

Osebnost(i) leta revije Time: borci proti eboli

Washington, 10. 12. 2014 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.S./N.D./STA
Komentarji
2

Revija Time je objavila letošnjo osebnost leta. Izbrali so borce proti eboli. Izbruh te bolezni je bil najhujši in najbolj smrtonosen v zgodovini. Do zdaj se je z virusom okužilo več kot 17.000 ljudi, skoraj 7000 jih je umrlo.

Revija Time je objavila letošnjo osebnost leta. Pravzaprav gre za več ljudi oziroma skupino, so navedli pri reviji. Za osebnost leta so namreč izbrali borce proti eboli. Izbruh te bolezni je bil najhujši in najbolj smrtonosen v zgodovini in številni so tvegali tudi svoje zdravje in življenje, da bi pomagali premagati virus, ki je pustošil po zahodni Afriki, predvsem v Sierri Leone, Liberiji in Gvineji.

''Gre za neverjetno čast,'' je komentiral Kent Brantly, ameriški zdravnik, ki se je v Afriki tudi okužil z virusom in ga tudi uspešno prebolel. ''Tisti, ki so plačali najvišjo ceno, so bili tisti v zahodni Afriki. V čast mi je, da me štejejo v to skupino,'' je dejal.

Kent Brantly
Kent Brantly FOTO: Reuters

Do zdaj se je z virusom okužilo več kot 17.000 ljudi, skoraj 7000 jih je umrlo.

Time je predstavil tudi več naslovnic z različnimi obrazi, ki so sodelovali v boju proti eboli. Na naslovnicah so se tako znašli omenjeni Brantly, zdravnik Jerry Brown, medicinska sestra, ki je tudi prebolela ebolo Salome Karwah, prostovoljka Ella Watson-Stryker in medicinski delavec, ki je prav tako prebolel bolezen Foday Galla.

 

Drugo mesto na lestvici revije Time so letos zasedli protestniki iz ameriškega Fergusona, ki že od začetka avgusta protestirajo zaradi smrti temnopoltega najstnika, ki ga je ustrelil belopolt policist. Tretje mesto je pripadlo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, ki si je po pisanju revije zastavil za cilj obnoviti ruski imperij.

Lani si je naziv osebnost leta prislužil papež Frančišek, leto poprej pa ameriški predsednik Barack Obama.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cogito ergo sum
11. 12. 2014 02.51
+1
kim llsung
10. 12. 2014 15.49
-4
Putin bi moral gladko zmagat,ker je eden redkih,ki se je postavil po robu krvolocnim psom....