Tujina

Opustili obtožnico in posnemovalca Elvisa izpustili iz pripora

Washington, 24. 04. 2013 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

FBI v preiskavi zastrupljenega pisma, ki je bilo namenjeno ameriškemu predsedniku Obami, nima sreče. Tožilec je opustil obtožnico zoper posnemovalca Elvisa, po preiskavi doma drugega osumljenca pa policisti očitno niso našli pomembnih dokazov.

Preiskava zastrupljenega pisma, ki je bilo namenjeno ameriškemu predsedniku Baracku Obami, se je razmeroma hitro osredotočila na enega osumljenca, medije pa so preplavili naslovi, da je pismo poslal posnemovalec Elvisa. Osumljeni Paul Kevin Curtis se namreč preživlja s posnemanjem omenjenega znamenitega pevca, vse od aretacije pa je vztrajal, da je nedolžen. Kljub temu so bili pristojni organi tako zelo  prepričani o svojem prav, da je tožilstvo vložilo obtožnico. Očitali so mu, da je poslal tri pisma z ricinom, enega Obami, drugega senatorju Rogerju Wickerju in tretjega enemu od sodnikov. A zdaj se je izkazalo, da so se mogoče prenaglili. Tožilec je namreč obtožnico opustil, a pri tem v dokumentu, ki ga je vložil na sodišče, zapisal, da pušča odprto možnost, da obtožnico obnovijo, če bodo oblasti našle nove dokaze za svoje domneve.

Barack Obama
Barack Obama FOTO: Reuters

Curtis je odkorakal iz pripora in ameriškim medijem zatrdil, da s pošiljko ni povezan. Povedal je, da najprej sploh ni vedel, da ga sprašujejo o ricinu, ampak je mislil, da preiskovalci govorijo o rižu. "Povedal sem jim, da sam sploh ne jem riža," je dejal. "Predsednika Obamo spoštujem. Rad imam svojo domovino in nikoli ne bi ničesar storil, da bi ogrozil predsednika ali kakšnega drugega uradnika," je dodal.

Curtis velja za posebneža. Senatorju zvezne države Misisipi Wickerju je poslal več pisem o vladni zaroti za trgovanje s človeškimi deli. O svojih ugotovitvah je napisal tudi knjigo, iz zapisov pa je bilo mogoče razbrati, da ameriški vladi ne zaupa. Curtis zdaj priznava, da je njegovo pisanje res mogoče obremenilno, a da s pošiljkami ni povezan.

Preiskava je medtem privedla do novega osumljenca. V mestu Tupelo so številni policisti obkolili dom Everetta Dutschka. Njegovo hišo in bližnjo okolico so preiskovali kar deset ur, vendar so po končani preiskavi očitno odkorakali praznih rok. Dutschka niso aretirali, prav tako ga ničesar niso obtožili.

Zanimivo je, da sta Curtis in Dutschke znanca. Dutschke pravi, da sta se zadnjič videla leta 2010 in sta se takrat skregala. Dutschke je Curtisu grozil, da ga bo tožil, ker naj bi Curtis trdil, da je član Mense.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24uric
25. 04. 2013 12.34
+2
za obamo pa slika enega prvih predstavnikov iluminatov v ZDA
Jimi1
24. 04. 2013 14.30
+20
Koga bodo naslednjega obtožili,....cirkovškega klovna....?
Br.1
24. 04. 2013 12.17
+34
ČUDNO MI JE DA GA NISO ŠE PREJ USTRELILI V VRAT PREDEN SO GA IZPUSTILI