Tujina

Od predsedniškega kandidata zahteva 2500 dolarjev, ker ne podpira homoseksualnih porok

Washington, 15. 05. 2012 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odkar je aktualni ameriški predsednik Barack Obama javno podprl homoseksualne poroke, bo to očitno ena od pomembnih tem tokratne predsedniške tekme. Njegov tekmec, republikanec Mitt Romney, takšnim zakonom seveda nasprotuje, njegov nekdanji podpornik pa zato zahteva vračilo donacije.

Ameriški predsedniški dvoboj trenutno poteka v znamenju podpore ali nasprotovanja homoseksualnim porokam.
Ameriški predsedniški dvoboj trenutno poteka v znamenju podpore ali nasprotovanja homoseksualnim porokam. FOTO: Reuters

Ne brezposelnost, ne šibka gospodarska rast, ne vprašanje emigrantov naj ne bi bile teme, ki bodo tokrat najbolj zaznamovale predsedniško tekmo v ZDA, menijo poznavalci. Zato je poskrbel kar predsednik Barack Obama sam, ko je izrazil podporo homoseksualnim zakonom in razburkal javnost, ki je vprašanje istospolnih porok, vsaj za nekaj časa, postavila na vrh ključnih vprašanj predsedniške tekme.

Ali bo podpora homoseksualnim porokam za Obamo na koncu prednost ali slabost, še ni jasno, je pa njegovo stališče zagotovo naletelo na odobravanje homoseksualne skupnosti.
Bill White, ki je še lani navijal za Obamovega nasprotnika, republikanca Mitta Romneyja, je na primer med tistimi, ki so svojo pozornost zdaj preusmerili v Obamo. Še več – od Romneyjevega štaba zahteva vračilo 2500 dolarjev donacije.
Romney je namreč te dni še enkrat več ponovil, da zakon vidi kot zvezo med moškim in žensko. "Pa čeprav to za politika te dni ni ravno koristno z vidika medijske priljubljenosti," je še dodal Romney, ki se zaveda, da bodo liberalnejši mediji napadli vsako njegovo izjavo o kratenju takšnih in drugačnih svoboščin različnih skupin.

Tudi White nad to izjavo ni bil navdušen. "Zdi se mi, da nam je Romney s tem napovedal vojno v boju za pravice istospolnih, zato menim, da ne more biti moj predsednik," je dejal.
Podpora homoseksualnim zakonom v ZDA sicer ni tako velika, kot jo prikazujejo nekateri mediji, kaže več raziskav, in to je očitno opazil tudi Barack Obama, ki po odmevni izjavi zdaj podporo išče tudi pri duhovnikih. Vodja njegove kampanje za verska vprašanja pa ljudi prepričuje, da Obama s podporo homoseksualnim zakonom daje podporo vrednotam, kot so ljubezen, tovarištvo in osebno dostojanstvo.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PolnKontejner
15. 05. 2012 21.48
+0
Glavni sponzor Obamove kampanije bo pa bojda Mr.Vaseline&Partners, Inc..
HooplaToopla
16. 05. 2012 15.48
+1
A mr. Vaseline&Partners je ime kake republikanske tajne lože? V kateri se zbirajo najbolj zadrti desničarji, ki rohnijo proti vsemu, kar je drugačno. Ob večerih se pa v ženskem erotičnem perilu zbirajo v kakšnem eksluzivnem klubu in plačujejo luštkanim črncem, da jih bičajo?
zajcek_bine_
15. 05. 2012 20.48
-9
acruk v usta, ne pa vrnt 2500 dolarjev....pa kaj še....tega so samo ljudje njegove sorte sposobni...naj se gre raj za ajc testirat....
pikacuJG
15. 05. 2012 19.49
-1
kam gre ta svet...
.MOSSAD.
15. 05. 2012 19.37
-1
Tole je pa navadno PREVERZNO....IZSILJEVANJE...lol
Elias47
16. 05. 2012 10.02
+1
Pa se ja ve, da je že vse naprej izscenirano, da bo Obamster dobil še drugi mandat; to se je vedelo že stoletja vnaprej, saj je bilo že pred stoletji napovedano, da bo \"črni princ\" 44-ti in zadnji ameriščanski predsednik....
sicop
15. 05. 2012 18.44
-1
Go Go Obama!!!!!!!!!!!!