Tujina

Obsodili sodelavca napada na WTC

Berlin, 08. 01. 2007 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
1

Maroškega prijatelja ugrabiteljev, ki so leta 2001 napadli WTC v New Yorku, so obsodili na 15 let zapora.

Nemško sodišče v Berlinu je maroškega prijatelja ugrabiteljev, ki so leta 2001 napadli Svetovni trgovinski center (WTC) v New Yorku in povzročili smrt 3000 ljudi, obsojen na 15 let zapora.

Goreča dvojčka
Goreča dvojčka FOTO: Reuters
Francoski državljan Zacarias Moussaoui je bil doslej edini, ki mu je tožilstvo dokazalo povezavo s samimi napadi v ZDA. Ameriško sodišče ga je maja leta 2006 v ZDA obsodilo na dosmrtno ječo.
Munir El Motasadek, član radikalne skupine arabskih študentov v Hamburgu, je ena izmed dveh oseb, ki sta bili obsojeni zaradi vpletenosti v napad na WTC. Sodišče je s tem potrdilo zahtevo nemškega tožilstva in 32-letnemu Maročanu izreklo najvišjo možno kazen, hkrati pa je zavrnilo tudi vse pritožbe njegove obrambe.

Zvezno sodišče je sicer Maročana že novembra lani spoznalo krivega pomoči pri umoru v 246 primerih in članstva v teroristični združbi, danes pa mu je izreklo še kazen.
Slike umrli v napadu na WTC
Slike umrli v napadu na WTC FOTO: Reuters

El Motasadeku so sodbo prvič izrekli leta 2005, vendar so ga takrat spoznali le za krivega članstva v teroristični združbi. Sodišče je poudarilo, da je bil le 'nepomemben' član terostične oragnizacije, ki jo je vodil samomorilski ugrabitelj Mohamed Atta. Zagovorniki Motasadeka so vseskozi trdili, da ni vedel ničesar o zaroti, ki je povzročila smrt tisočih ljudi.

Kasneje je tožilstvo uspešno dokazalo, da je Motasadek igral ključno vlogo pri organiziranju in financiranju članov teroristične organizacije v Nemčiji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

user491
08. 01. 2007 10.40