Tujina

Obsodili neonaciste

Novi Sad, 10. 11. 2006 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Vojvodini so obsodili skupino neonacistov, ki so napadli udeležence seminarja o neofašizmu.

Sodišče v Novem Sadu je razglasilo sodbo v procesu zoper skupino neonacistov. Gre za pripadnike Nacionalne fronte, ki so 9. novembra lani ob obletnici kristalne noči, nacističnega pogroma nad judi, vdrli v zgradbo univerze v Novem Sadu. Skupina nasilnežev je s palicami grozili udeležencem seminarja z naslovom Neofašistična nevarnost danes.

Nacistični simbol
Nacistični simbol FOTO: POP TV

Vodja skupine Goran Davidović je bil zaradi širjenja verskega, nacionalnega in rasističnega sovraštva obsojen na leto dni zapora.

Drugi član skupine je bil zaradi istega kaznivega dejanja obsojen na pol leta zapora. Še dva sta bila obsojena na štiri oziroma tri mesece zapora zaradi ogrožanja varnosti, ostalih enajst pa je dobilo pogojno kazen med štirimi in osmimi meseci.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jackoo
10. 11. 2006 21.57
jackoo
10. 11. 2006 21.50
Neonacisti in podobni ˝ljudje˝, ki živijo zgolj v iluzijah pravijo da je homoseksualnost in ostale oblike drugačnosti bolezen. Jaz pa menim, da so prav oni najbolj bolani ljudje v svetu, ki zaradi pomanjkanja osnovnošolske, starševske in moralno-etične izobrazbe ter primernega tj. naravnega možganskega razvoja NUJNO potrebujejo primerno zdravstveno oskrbo, pregled pri psihiatru, državljansko vzgojo, pomirjevala in zaklonišče na Golem otoku (lahko tudi kje drugje, ampak drugega se trenutno ne spomnim). Tam bi se jim dobro scvrle njihove že tako male, popolnoma nauporabne možganske celice, ki še vedno živijo v poznih tridesetih 20. stoletja. In Hrvatje nič ne naredijo. Sramota! Največja sramota je tudi ta, da se prav pri nas v Sloveniji pojavljajo podobne skupine (Črni panterji, skrajni protijudovski nacionalisti, itd,...) in da ta vlada res nič ne naredi. Hanžek bo zato imel v prihodnje še veliko in še preveč dela s temi bolniki... a.k.a. KURBAMI