Tujina

Obsedenka s solarijem vanj peljala tudi 5-letno hčer

New Jersey, 03. 05. 2012 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ameriškem New Jerseyju so aretirali mater, ki je svojo petletno hčer peljala v solarij. Policijo so poklicali v vrtcu, saj je malčica dobila resne sončne opekline. Mati je navedbe zanikala, dejala je, da je deklico sonce opeklo, ko se je igrala na dvorišču.

Ženska očitno večkrat zaide v solarij.
Ženska očitno večkrat zaide v solarij. FOTO: Reuters Video

Ameriška policija je prijela mater, ki je, kot kaže, obsedena z umetnim sončenjem, ker je petletno hčer Anno peljala v solarij. Policijo so 24. aprila poklicali v dekličin vrtec, saj je malčica trpela zaradi resnih sončnih opeklin.

44-letna Patricia Krentcil se je sicer v obtožnici, ki jo bremeni suma kaznivega dejanja ogrožanja otroka, izrekla za nedolžno. Ameriškim medijem je pojasnjevala, da je njena deklica sončne opekline dobila, ker je prosti čas preživljala zunaj na soncu. Dodala je, da je sicer malčica bila z njo v solariju, vendar se tam ni sončila. Krentcilova je priznala, da obožuje solarije in jih več let tudi že obiskuje, vendar pa ne bi nikoli kakor koli ogrozila otrokovega življenja. Ženska, ki se je oklicala za čudovito mater, po plačilu varščine ostaja na prostosti.

Deklica Anna je v solariju dobila hude opekline.
Deklica Anna je v solariju dobila hude opekline. FOTO: Reuters Video

Zakonodaja v New Jerseyju prepoveduje obisk solarijev mlajšim od 14 let.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
04. 05. 2012 14.35
+1
Po tujih člankih lahko beremo, da so v vrtcu očitno napak povezali slišano in naredili veliko napako. Drugi pravijo, da je bilo sicer zelo vroče, visoke temperature, zato je seveda zelo možno da je otroka, ki je kot rdečelasec še toliko bolj občutljiv na sonce, opeklo sonce. Vprašanje kako se bo tole rešili, ker nekateri raje obsojajo in citirajo zakone, itak po svoje razlagajo, a dejstev pa ne preverijo. Že res da otroci do 14 let ne smejo v solarije, ali je velika razlika med solarijem aparatom in Solarijem lokalom v katerem se nahaja istoimenski aparat. Po poenostavljeni in samosvoji razlagi zakona, bi bili starši ki delajo v Solarijih v težavah, če bi jih njihovi mladoletni otroci obiskali tam, češ ... zakon je več kot ... dejstva. Pogosto imamo tak vtis.
Ramzess
04. 05. 2012 14.13
+1
Čista zbrčkina je tale primer, menda so otroka v vrtcu, tipično, napak razumeli, ko je rekla, da bila v solariju in so brihtne dame avtomatsko, očitno brez premisleka, povezale opekline z solarijem. Niso upoštevali, da otrok ni mislil na aparat solarij, temveč prostor oz. lokal, ki se mu reče Solarij, ...razlika je žal ogromna. Pedagogi pa taki, ... Ravno tako niso upoštevali, da je otrok rdečelas, in ti so bojda občutljivejši na sonce, ni niti izključeno da ima mala morda alergijo na sonce, zato pač reakcija kože, ...resnično gre tukaj za vprašanje terminologije, kajti napačno razumevanje in tolmačenje lahko povzroči velike težave. Odvetniki staršev menda ne bodo imeli težav z dokazovanjem 'v katerem' Solariju je bilo dekle, saj imajo tam ravno tako videonadzor. Tudi če pozitivno rešijo zadevo, da imajo starši prav, da otrok ni bil v aparatu solarij, bo žig žal ostal. Kaj to za v prihodnje za otroka in družine, je seveda vedno vprašanje. Vrtec se je v tem primeru tako spravil na slab glas. Treba je misliti prej, naglica ni nikoli dobra, in tukaj so se zagotovo prenaglili, kar je žal privedlo do določenih posledic. Ko gre neka zadeva predaleč v napačno smer, je težko priti nazaj, če sploh je mogoče. Če se izkaže da so v vrtcu naredili usodno napako, ki je ožigosala otroka in družino, zanjo tako sli tako ne bodo odgovarjali, ostali, ki prez premisleka gnali zadevo naprej na sodišče, ravno tako ne. Četudi nesojen, žig ostane za vse življenje.
belaracka
03. 05. 2012 20.23
+2
ma ta ženska ni bla v solariju ampak jo je strela užgala
on_solid_ground
03. 05. 2012 17.01
+5
tota ni bla v solariju..jaz mislim, da jo je nekaj hujšega prebliskalo pa prežgalo
Ataaufbix
03. 05. 2012 16.17
+22
Fuuuuuj! Kako so grde babe, ki hodijo v solarij.
mali.rudar
03. 05. 2012 16.27
+17
klemento
03. 05. 2012 16.44
+7
v mejah normale ja,ampak ene so k ražniči
przelmuding
03. 05. 2012 15.34
+19
Kaj pa bluzite ,opečen od sonca ali od solarija je velika razlika že v barvi. točno se vidi kaj je sonce opeklo kaj pa solarij.
Ramzess
03. 05. 2012 15.40
+5
Povej to onim v vrtcu in na sodišču. Ko enkrat razbijejo družino, je prepozno.
Ramzess
03. 05. 2012 15.15
-11
Po moje so v vrtcu pretirali, saj ne morejo biti prepričani ali ima otrok opekline od sonca ali do solarija, denimo. Če, denimo, o slednjega, potem ne moremo govoriti o sončnih opeklinah, in ima potem mati prav, vrtec pa je žal, sebi v škodo, podal ti. lažno prijavo. Treba je biti dosleden, saj ni vseeno, ...pomislite kakšne posledice bi to imelo za druge otroke in njihove starše, če bi otroci v vrtec prišli s pravimi sončnimi opeklinami, ...ja ravno tako bi jih prijavili, ne moremo reči niti pričakovati da ne. Posledično bodo starši, kar je vseeno pametno, opečene otroke, se pač zgodi, obdržali doma, dokler se opekline ne pozdravijo. Pa kdo še ni bil opečen mi recite, ... Razlika je tudi v tem ali je opekline imela ali dobila, če pravijo da jih je dobila, potem jih dobila v vrtcu, oz. ko je bila tam, ne pa da je z njimi prišla že tja, torej jih je imela. Ne vemo kje ima deklica opekline, in kako je tožilstvo dokazalo od česa dejansko so, od sonca ali solarija, ...jasno je da brez dokaza ne gre. To ni lahek primer, vidim velik problem s termini in definicijami, saj so od njih odvisne posledice, ...
Ramzess
03. 05. 2012 15.19
-1
V članku je zgodba preveč poenostavljena, tukaj marsikaj še manjka, dejstev.
urshyka666
03. 05. 2012 17.03
+2
upoštevej dejstvo da je ta članek tle copy paste plus preveden..=) meni se zdi že škoda karkol komentirat ker vem, da je 3/4 zgodbe izpuščene .....
pikaaapokaaa
03. 05. 2012 13.48
+36
oooo..k da se je na zaru prekla :/
flowerca
03. 05. 2012 14.35
+33
vsa čast vrtcu,ki se je upalo poklicati policijo.
Ramzess
03. 05. 2012 15.06
-13
Niti ne, sami sebe so spravili v težave, ...druge starše pa v dvom, saj sicer opečenih otrok ne bodo pustili v vrtec, dokler se ne bodo pozdravili.
Carlie
03. 05. 2012 15.59
+17
Tudi, če je dobila tako zelo hude opekline na soncu...mamo je lahko samo SRAM. Če je vedela, da je tako močno sonce in da se mala igra zunaj bi morala poskrbeti za njeno zaščito, zato pa je tam. In kako lahko sploh pusti otroka s takimi opeklinami v vrtec tisti dan...očitno ji je solarij še možganske celice, in ne samo kožnih, načel.