Črna kronika

Oborožen morilec na begu, medtem naj bi umrla že sedma žrtev

Belgorod, 23. 04. 2013 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Rusiji in Ukrajini poteka obsežna iskalna akcija morilca, ki je streljal pred trgovino z orožjem in umoril vsaj šest ljudi, med njimi najstnici, stari 14 in 16 let.

Mesto je po tragediji ovito v črnino.
Mesto je po tragediji ovito v črnino. FOTO: Reuters

Medtem ko v ruskem mestu Belgorod šokirani prebivalci žalujejo za žrtvami pobesnelega morilca, okoli 2000 policistov prečesava območje v Rusiji in sosednji Ukrajini. Ceste so zaprte, v zraku so helikopterji. Na njegovo glavo je razpisana tudi nagrada 100.000 dolarjev.

Prebivalcem so svetovali, naj ne zapuščajo domov, a tega večina niti ni nameravala storiti. Prestrašeni se skrivajo za zaklenjenimi vrati. Dogodek, kot so jih prebivalci mirnega mesta vajeni le iz filmov, jim je pognal strah v kosti. "V šolo sem šla po praznih cestah. Samo par avtomobilov. Belgorod je v paniki," je na Twitterju zapisala srednješolka.
Oblasti so v mestu današnji in jutrišnji dan razglasile za dan žalovanja za žrtvami strelca, a spominskih slovesnosti zaradi iskanja storilca ne bo.

31-letni Sergej Pomazun se je na strelski pohod odpravil včeraj. Streljal je v lokalni trgovini z orožjem in pred njo. Kot poroča rt.com, so med umrlimi štirje moški, stari od 28 do 45 let, in dekleti, stari 14 in 16 let. Danes naj bi bile poškodbe usodne tudi za očeta 14-letnice, še poroča omenjeni portal, vendar uradne potrditve smrti še ni. Morilec naj bi za dejanje uporabil orožje očeta, ki je lovec.

Pomazun je bil decembra izpuščen iz zapora, kjer je preživel pet let zaradi tatvine, to je bilo sicer že njegovo četrto bivanje za rešetkami. Njegov oče pravi, da se mu je v zaporu zmešalo. Zadnje dni naj bi bil neobvladljiv. Pogosto je prihajal k staršem in zahteval denar, čeprav ni imel vozniškega dovoljenja, se je vozil z očetovim avtomobilom.

Oblasti so potrdile, da je oče v zadnjem času dvakrat klical policijo zaradi nasilnega sinovega vedenja, a oblasti niso storile nič, namesto tega so mu policisti svetovali, naj ponovno pokliče, če bo sin spet nasilen.

Sosedje so potrdili, da je bil Pomazun že od nekdaj nasilen, imel naj bi težave z navezovanjem socialnih stikov. Rokovanja z orožjem se je naučil v vojski, kjer je bil v enoti za jedrsko orožje.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Expatriat
24. 04. 2013 07.00
Vidite, kako pomembno je imeti sredstva za psihiatricno zdravljenje. Verjetno varcujejo pri tabletah. Psihicne motnje so v ozadju velike vecine takih dogodkov, najslabse se pri tem odreze Amerika.
layers
25. 04. 2013 00.27
u bistvu je kontra, tolk so na tabletih za brezveze da se jim ze trga.
LOS - T
23. 04. 2013 23.14
+2
ziher je na begu u slovenijo, tle mamo izvrstno sodstvo...
ml3
23. 04. 2013 21.57
+4
tukaj pa slovenci ne bodo dosti komentirali in v neke detajle predelali celotne zgodbe, ker se to ni zgodilo v ZDA,ker tu ni FBI,.itd, ker je to samo "ena bedna Rusija", bravo, janezki....
layers
23. 04. 2013 23.49
+1
ta clanek je tezko najti, o amerih je nonstop, je pa razlika, ce se enmu zmesa, pa podre parlament, al pa ce se organizirana skupina elite nactrtno loti necesa
Ne povem vam Imena...
23. 04. 2013 20.51
+3
ja a ga niso že prvič dobil..?
-G-
23. 04. 2013 20.19
-1
ta se jih bo še najedu, pa ko bo skor umru ga bojo še zbudil da se jih šeenkrat naje :))
graf
23. 04. 2013 19.57
+5
Lahko verjamete da proti temu Rusu ne bo nobenega sojenja , u bistvu se je že sam obsodil ...
+18
2x vec kot v Bostonu pa ni na naslovnici... Aja oni so bivsi komunisti.... O teh se ne govori...