Tujina

Objekti, kamor je vstop strogo prepovedan

Ljubljana, 30. 07. 2010 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navadnim smrtnikom se še sanja ne, koliko skritih objektov, predorov in podzemnih bunkerjev obstaja na svetu. Močno varovani objekti so izjemnega pomena za nacionalno varnost ali celo preživetje človeštva.

Ste vedeli, da na Norveškem obstaja ogromen trezor, kjer je shranjenih več sto milijonov semen različnih rastlin, ki uspevajo na našem planetu? Semenska banka je eden najbolj varovanih objektov na svetu, saj velja za Noetovo barko rastlinske genetike. V primeru apokalipse bi lahko z njeno dragoceno vsebino obnovili življenje na našem planetu.
Drugi trezor, ki je prav tako izrednega pomena za človeštvo, je The Vault; trezor, kjer pred očmi javnosti hranijo izjemno širok rodovnik človeštva in je prava genealoška zakladnica.

V globokem tunelu na Norveškem je shranjenih na milijone rastlinskih semen.
V globokem tunelu na Norveškem je shranjenih na milijone rastlinskih semen. FOTO: Wikipedia

Znano je, da imajo Rusi zelo močno obveščevalno službo ali več njih, ki so bile v času hladne vojne sposobne narediti marsikaj. Tako je še danes uganka, ali v drobovju uralskega gorovja v resnici obstaja nuklearna tovarna ali gre zgolj za skladišče hrane, kot trdijo ruske oblasti. Prav tako je neznanka Metro-2, domnevno prometno omrežje, zgrajeno globoko pod zemljo v samem središču Moskve.

Vendar imajo tudi Američani svoje objekte, kjer se odvijajo sumljivi projekti. Eden teh je Območje 51 oziroma Area 51, kjer je uradno letalska vojaška baza, neuradno pa središče za opazovanje neznanih letečih predmetov.

Preberite si, katere so še druge znane in neznane trdnjave po vsem svetu, ki veljajo za strogo varovane objekte, in kako je poskrbljeno, da vanje ne zaidejo naključni obiskovalci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Salamander123
21. 02. 2020 14.35
Tale Area 51 je razkrila svoje skrivnosti skozi medije. Toda tisti, ki so ilegalno prišli v območje pa povejo da so videli stvari, ki niso malo povezane z njihovimi letali
sultanovi?
01. 08. 2010 00.52
area 51 je mislim da v texasu
sultanovi?
01. 08. 2010 00.50
area 51 je v gta san andreasu lol
jurek84@volja.net
31. 07. 2010 23.29
hmmmm.... semenska banka.... se pravi, da hranijo spermo, ne pa različne populacijske genotipe rastlin ? zanimivo...
SLOHaider
31. 07. 2010 22.57
Pahor je tudi skrivnosten in njegova kompanija
muhac
31. 07. 2010 18.43
Tale svoj kao skriti objekt si popolnoma razvrednotil, saj me sploh ne zanima več. Ni več nobene skrivnosti za temi vrati!
Andrejka Lenar?i?
31. 07. 2010 17.39
janez87-da bi vsaj kaj pametnega napisali v teh romanih hahaha!!!!!!!!!!!!!
janez87
31. 07. 2010 17.01
enim pa se da ... cele spise pišejo. Si moraš dopust vzet, da prebereš komentar.
NoIdentity
31. 07. 2010 01.43
jz skrivam v svojem takoimenovanem erektilnem trezorju pravo zakladnico.. je močno varovana.... ključ do nje ima samo oseba, rečmo ji tamara, s pristno vaginalno odprtino, kar je danes redkost.... deluje tako da mi "tamara" pokaže to odprtino, ki jo jz nato skrbno in natančno skeniram z za to prilagojenim ustnim organim. nato me prime na zaupno točko, ki v zgornjem ti. možganskem prekatu odpre loputo preko katere pod visokim pritiskom priteče gosta rdeča tekočina in zalije, dvigne in utrdi spužvast organ, lociran južno od osrednjega območja telesa. v tem trenutku se zaradi pritiska spužvastega organa odpnejo zatiči v obliki gumbov in odpre se prehod v varovano območje... nato lahko "tamara", ki ima potrjen vaginalni dostop do tega območja opravlja samo striktno definirane naloge. V tem trezorju se nahaja vrelec življenja, ki samo pod določenimi pogoji izstreli belo tekočino z najbolj kompleksno strukturo našega planeta, ki jo lahko nato uporabi za ohranjanje obstoja človeške rase, v določenih trenutkih pa povzroči tudi delirij. Poleg ustvarjanja življenja pa ima ta tekočina tudi zdravilne učinke, saj krepi imunski sistem in preprečuje depresijo in stres, kar je še posebej uporabno v času bele stavke :) Če je katera zainteresirana za ogled tega območja, nej mi pošlje Europass CV s sliko in potrdilom psihiatra o stabilnem mentalnem stanju, saj lahko v to območje vstopijo samo karakterno in fizično ustrezne osebe. Cena je 100€, pred tem pa moraš podpisat soglasje, da se strinjaš, da te lahko iz varnostnih razlogov slečem in pretipam da nebi pod obleko skrivala kakšne kamere... Osebam, imenovanim tamara priznam 20% popust...
yerbas
30. 07. 2010 22.23
V Kranju so kranjske rove odprli po 20 letih matkurje Do takrat ni bil vsopa ker so bili last bežalcev
enkove
30. 07. 2010 19.43
bojda bojda bojda ...
Leibniz
30. 07. 2010 18.25
V Sloveniji nič ne bi ostalo skrito, ker so tisti na oblasti tako sprti med sabo, da bi pri priči pričeli razodevati širnemu ljudstvu vse kar se v tajnosti dogaja. Drugače pa tisti stavek"izjemno pomembno za človeštvo" zelo zanimiv. Kdo pa ima pravico presojati katere stvari so tako pomembne za človeštvo, da morajo pred njim ostati skrite? In aja še glede območja 51. Reče se Dreamland, v katerem je območje 51 samo eno od območij. Sicer je celotna baza v stroigi tajnosti. Bojda da nekateri fantje, ki tam delajo prihajajo domov z manjkom kože, razžrto kožo in nekateri so pomrli za neznanimi vzroki. Žene so tožile, ampak kraja niso priznali kot resnično obstoječega, zato tožbe niso mogle dobiti. Bojda je območje povezano z jedrskimi poskusi in skladiščenjem Urana. Karkoli že je, kot ste napisali 24 ur. com: To je očitno zelo pomembno za peživetje človeštva in nacionalno varnost (in ja cinična sem).
DSymon
30. 07. 2010 18.14
Mene pa zanima kako bo ob apokalipsi preživeli človek našel to čudo človeštva. Norveška ni tako majhna.
Chilly_Willy
30. 07. 2010 18.06
Tudi pri nas imamo Barbarin rov in še druge "objekte" kamor so komunisti "skrili" cele družine in na 1000 nedolžnih ljudi ... temu lahko tudi rečemo skrbno varovana dnk-banka ...
mjolnir
30. 07. 2010 17.58
Glede na terminologijo, a to pomeni fa "nesmrtniki" tj vsak tretjerazredni zvezdnik IMA pristop???
mjolnir
30. 07. 2010 17.56
"V primeru apokalipse bi lahko z njeno dragoceno vsebino obnovili življenje na našem planetu. " Ja, seveda! Človek je res vsemogočen....no, ja za uničenje že, za stvarjenje pa...
bnam 2707
30. 07. 2010 16.48
igor.gojcic: tvoji članki se vedno zanimivi nekatere stvari tudi sam vidim tako.
martin66
30. 07. 2010 15.51
vsak grad ima skiti izhod
luka77777778
30. 07. 2010 15.46
Nebo kar tako konec sveta,tak da lahko nehate paničarit....Preveč domišlije imate....
Ramzess
30. 07. 2010 13.17
Zanimivo, koliko reči nevemo, eno pa drži, naivni so tisti, ki verjamejo, da so v primeri apokalipse ali armagedona (medtem ko ne razumejo za kaj pri tem sploh gre), tam spodaj nekje varni. Ko bo planet Zemlja, mati Gea, izvajal glavne spremembe lastnega izgleda, izgled površja, ne bo varno nikjer, niti spodaj nekje. Ob koncu ciklusov gre za vse kaj drugega kot neko 'filmsko verzijo' apokalipse. Preživetja ne omogoči neko kopanje in urejanje podzemnih baz, ki jih na tem planetu ni malo, ali kopičenje surovin in živeža, temveč edino le dvig zavesti in s tem duševna prilagoditev na nove okoliščine, ki je 5D stanja sveta, kjet vsega tega kar poznamo in posedujemo danes, vključno s hrano ne potrebujemo, vse to je del 3D stanja sveta. Zavedanje in vedenje o času v katerem živimo, in dogodkov v njem, je prav tako ključno za preživetje. Filmi, o apokalipsi ali armagedonu, so fizični in zelo površinski, kot razumevanje in dojemanje še kar velike večine ljudi, ki se ukvarjajo z nepotrebnimi stvarmi, zanemarjajo pa pomembnejše. Zmotno je tudi prepričanje, da bomo izgubili vse, zato je tudi prevelika vezanost na materialne dobrine lahko vodi v napačne odločitve, podobno, kot je zmotno prepričanje, da je izguba (ob telesni smrti) svojca, večna. Srtrukture, ki izvajajo zadeve omenjen v članku, želijo le ohraniti obstoječe stanje, bojijo se sprememb in izgube moči in oblasti, ki jim navsezadnje sploh ne gre. Končno se vse vrsti okoli strahu, ki za sabo potegne marsikaj slabega in nepotrebnega. Nekateri morda poznate ti. 'pismo norveškega politika', ki govori o tem, in pravi, da bodo oblasti sicer obvestile javnost, zgodba v pismu se namreč vrti okoli leta 2012, okoli katerega se vrtijo tovrstni projekti vlad sveta, ki sicer tudi res vedo več kot povedo. Torej javnost bodo obvestile, vendar, kot navaja tudi avtor, v stilu znanega rekla 'pet minut pred dvanajsto'. Ko bo javnost ugotovila, da so izginile vlade, pomembneži, in druga taka smetana, bo spoznala resnost dogajanja, vendar bo kao že prepozno. Holliwood je v filmih obdelal kar nekaj scenarije, ki lepo odslikavajo prepričanja, interese in početje današnjih vlad, pa vendar, to je fikcija, kajti resničnost je nekaj povsem drugega, in vsebuje mnoge parametre, ki jih filmarji v svojih filmih ne upoštevajo. Podobnemu sledijo tudi nekateri dokumenraci, eno zadnjih takih 'komedij', ki sem jih mel priliko gledati, slučajno sem jo ujel, je dokumetarce o tem, kakšen bi bil svet, če bi zmanjkalo nafte. Zakaj komedija, razzumeti morate, da ti dokumetaci, kot filmi, obravnavajo teme zelo površinsko.