Tujina

VIDEO: Občinstvo izžvižgalo Putina

Moskva, 21. 11. 2011 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski premier Vladimir Putin je doživel nepričakovan hladen tuš in žvižge množice, ko je po koncu borilnega spektakla čestital ruskemu zmagovalcu. To je eden redkih Putinovih spodrsljajev v odnosih z javnostjo.

Ruski premier in najverjetnejši prihodnji predsednik države Vladimir Putin je danes doživel nepričakovan hladen tuš in žvižge množice, ko je po koncu borilnega spektakla čestital ruskemu zmagovalcu. Da je bila zadrega za Putina, ki se rad postavlja s svojo možatostjo, še večja, so ta zanj neprijeten dogodek v živo prenašali celo po televiziji.

Putin je takoj po koncu krvavega "ultimate fighta", ki je v Rusiji zelo priljubljen, splezal v ring, da bi ruskemu težkokategorniku Fedorju Emelianenku čestital za zmago nad Američanom Jeffom Monsonom. Ko pa je hotel povedati še nekaj besed, so ga preglasili žvižgi in klici negodovanja.

Žvižgi so se nadaljevali cel njegov govor, šele ko je pohvalil Emelianenka, "pravega ruskega junaka", so se vzkliki spremenili v odobravanje.

Posnetek se je že pojavil tudi na portalu YouTube in doslej si ga je ogledalo že več kot 700.000 ljudi. Na olimpijskem stadionu v Moskvi pa si je borbo v živo ogledalo okoli 22.000 gledalcev.
Posnetek se je že pojavil tudi na portalu YouTube in doslej si ga je ogledalo že več kot 700.000 ljudi. Na olimpijskem stadionu v Moskvi pa si je borbo v živo ogledalo okoli 22.000 gledalcev. FOTO: Reuters

To je eden redkih Putinovih spodrsljajev v odnosih z javnostjo. Posnetki, na katerih se pojavlja, so namreč običajno skrbno zrežirani. Poleg tega pa Putin, judoist s črnim pasom, tudi dobro skrbi za svojo možato podobo moškega, ki mu uspeva vse, od lova na divje živali do gašenja požarov in pilotiranja vojaških reaktivcev.

Najnovejši "incident" bi lahko načel to njegovo podobo, že ugibajo komentatorji v Rusiji. Po drugi strani so se medtem pojavila ugibanja, ali so bili žvižgi res namenjeni Putinu ali pa morda poraženemu Američanu. A kot je na Twitterju zapisal neki ruski opozicijski bloger, se hudo pretepenemu poražencu običajno ne žvižga, politiku, ki so ga vsi že siti, pač.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buljbuljis
22. 11. 2011 09.30
+1
@ KOSEZ VELIKI ne bluzi..feder mogoce ni neka intelektualna višina je pa kot clovek izjemno skromenn spostljiv in posten. Stvari ki ti jih nastevam so povedali vsi borci in trenerji ki so imeli kdaj koli z njim opravka. mislim da dosti teh stvari manjaka putinu
Gr@bnv@ler
22. 11. 2011 06.50
ni cudn da vse propada sej ste sami političarji tlele.......drekecipekeci
martinkrpan1
22. 11. 2011 04.58
neuničljivi fedor ja-- sm enkrat gledu borbo ko ga je nasprotnik vrgu z vso silo na tilnik sm mislu da ga je fentu-ha ha mogoče kerga drujga bi sam ne fedorja--no na koncu pa seveda zmaga za rusa--škoda da so tabolš cajti za kralja mimo
ljx
22. 11. 2011 00.02
Ma sej ne paše vsemu folku da se politiki štulijo pred športnike na tovrstnih dogodkih,oni že imajo junaka in ne rabijo še nekoga da ga poveličuje,je preveč komunistično,zato so izžvižgali misleč,dej umakn se že enkrat da ploskamo Fedorju! Sam Emiliaenko je Car,na svojem prestolu.
KosezVeliki
21. 11. 2011 23.09
-1
@north.korea Fedor je fizično res večji od Putina. Vendar je v primerjavi z etosom, logosom in patosom družbeno-politične misli Vladimirja Putina manjši od lesnega lubadarja.
123_Zoke_vec_ni
21. 11. 2011 22.50
+1
Naredil je isto napako kot Janša. Lahko bi mu čestital ali podelil kolajno in pas, nikakor pa si ne bi smel vzeti besede. Ljudje so prišli gledat šampiona, ne pa politika. Četudi ga sicer redno volijo.
KosezVeliki
21. 11. 2011 21.15
Fedor je proizvod kapitalisticne popkulture in generacije Pepsi, medtem ko ima Putin veliko globlejsi pomen za Rusijo in njen narod. Putin je novodobni rimski poveljnik Sula, ki je prevzel titulo "Primusa" in opravil z dekadentno liberalno elito v rimskem senatu, ki je ogrozala temelje varnosti rimskega imperija ter dokoncno opravil z nevarnostjo invazije od zunanjih sovraznikov.
TheExtremist
21. 11. 2011 20.21
Bolj pomembna je novica o tem da je Fedor zmagal in ne ka se je dogajalo po njej s Putinom!!!
kim llsung
21. 11. 2011 19.51
+1
mene ne zanima putin ampak VELIKI FEDOR kapo dol takemu sportniku
dostojevski70
21. 11. 2011 19.35
Kakšna medijska glupost. A so v dvorani bili samo Rusi? Poglejte si še kakšen drugi posnetek in boste videli zadevo s čisto drugega vidika. Smešno.
kalif001
21. 11. 2011 19.03
to je podobno ko so našega velikega Ivana izžvižgali v zlati dobi slovenije, ko je čestital kozmusu... hehhehehe