Tujina

Obami zaradi smrti Osame narasla podpora

Washington, 03. 05. 2011 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Priljubljenost Baracka Obame je po smrti ameriškega državnega sovražnika številka ena pričakovano narasla. Pred smrtjo Osame bin Ladna je bil Obama sicer deležen kritik, da pri nacionalni varnosti ni dovolj odločen.

Smrt Osame bin Ladna je po poročanju agencije Reuters ugodno vplivala na priljubljenost ameriškega predsednika Baracka Obame.

V spletni anketi je denimo 39 odstotkov vprašanih Američanov menilo, da so se po likvidaciji Osame njihovi pogledi na vodstvene sposobnosti Obame izboljšali. 42 odstotkov Američanov, ki so odgovarjali na vprašanja ankete, zdaj meni, da se Obama bolje sooča z vojno proti terorizmu.

Barack Obama
Barack Obama FOTO: Reuters

In kdo je po mnenju Američanov najbolj zaslužen, da je bila akcija ameriških vojakov v Pakistanu uspešna? 32 odstotkov vprašanih je prepričanih, da je to Obama, medtem ko 13 odstotkov največje zasluge pripisuje nekdanjemu predsedniku Georgeu W. Bushu.

Tretjina vprašanih Američanov po Osamovi smrti podpira to, da so osumljeni teroristi brez sojenja zaprti v Guantanamu. Anketo so pri Reutersu izvedli včeraj, na vprašanja pa je odgovorilo 1010 Američanov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Las Vegas
05. 05. 2011 23.07
Sej zdej se bo pa čakalo da nekdo vrže v luft dve štacune v NY in bo spet proti teroristična propaganda: Ljudje bodo živeli v strahu. enostavno jim bo vladati. IN spet bo vojska mela denar...
DeadBull
05. 05. 2011 11.38
bobthecat Se popolnoma strinjam. Človeštvo si zateguje zanko okrog vratu. Z vsakim korakom svetovnih voditeljem se bližamo popolnemo razpadu in propadu civilizacije. Vrnili se bomo v jame od koder smo prišli....
bobothecat
04. 05. 2011 20.06
Kam gre ta svet.. 1 - zlocincu je potrebno soditi ! 2 - zlocincu je potrebno dokazati krivdo kar ne bi bil velik problem ! 3 - zlocincu pripada kazen: kakrsnakoli se doloci ! Zato so bili narejeni nuernberski procesi itd.. in zato imamo sodisca.. Cetudi so sodisca pocasna in nesposobna mora to biti del procesa ! --- in ta korak "brez sodisca - le umor" je ena najbolj slabih potez za clovestvo nasploh !!! Ni opravicila !!!
T_one
04. 05. 2011 19.32
Pa še včersj so v Beli Hiši trdili, da ta ne bo vplivalo na Obamino popularnost; sami lažnivci tam v tej Beli lažnivi Hiši!!!
T_one
04. 05. 2011 19.28
Z (lažnim) videom in (ponarejenimi) slikami se verjetno še ne upajo priti ven, ker vedo, da je Osama že v letu 2001, nekaj mesecev preden je bil ubit v gorah Afganistan, bil ves osivel in obnemogel; v videih, ki pa jih je kasneje CIA ponaredila, pa so ga kazali kot mlajšega in še s črno brado in lasmi. Torej, če pokažejo "dokaze o njegovi smrti", na katerih ima Osama še črno brado, vedo, da bodo mnogi vedeli, da to ne more biti Osama, ker je že bil leta 2001 ves osivel. Če pa pokažejo "dokaze o njegovi smrti", na katerih je Osama ves osivel, pa bodo mnogi vedeli, da so bili vsi "njegovi videi" po letu 2002, samo ponaredki CIA-e. Torej dilema, dilema ... vsekakor bo nekaj moralo biti dokazano kot prevara; ... kaj torej žrtvovati. Čeprav je prevara vse, cela uradna pravljica o Osami! Terorist No.1 na tem planetu so vladajoča Cerkvena in Državna "elita" - prostozidarji!!!
rageinblack
04. 05. 2011 14.04
lolipoly : nevem, na kaj si ti pomislu, ampak verjetno ne to kar sem jaz napisal...
Allbr
04. 05. 2011 13.01
Pa koga briga Obama, Osama, Usama,..:):) Evropejci, Rusi, Kitajci,..... imamo ameriški dolar samo še za sekret papir.
DEMOKRACIJA.
04. 05. 2011 11.14
dokler ne pokazejo dokaza o smrti bin Ladna ne bom verje l
T_one
04. 05. 2011 10.11
Imperialistična kolonialistična propaganda! Ne verjet medijem, da je večina američanov nasedla tej bedariji o predvčerajšnjem umoru Osame. Sem včeraj mal posrfau po ameriškoh forumih, pa je malokdo nasedel, večina pa se jih zaveda, da je bilo vse to pravljica za otroke, Obmanin p.r. stunt za pridobivanje popularnosti in glasov za volitve. Njegova popularnost je namreč v zadnjih časih v ZDA bila na dnu. Takšnile članki so samo krojenje javnega mnenja; ne pa odsev le-tega; češ;"če pa oni tako mislijo, pa dajmo še mi". Tisti, ki so jih zadnjič kazali po televizijah, kako se veselijo na ulicah ob "umoru Osame", je bila večina pijanih in zadetih dijakov in študentov iz garde Obmana jungen ("City Year"), ni pa to bil resničen odmev američanov. Okoli 50 milijonov američanov je že na državnih bonih; oni že vedo kdo je pravi terorist. Obmano pa "elita" tako in tako enako propagira, kot so to skušali Hitlerja pred drugo svetovno. Tudi takrat je bil Hitler nekajkrat izbran (Anglija, časopis TIME) za človeka leta, Obmana pa je čisto brez veze dobil Nobelovo nagrado za mir. "Elita" se je pred leti odločila da bo Obmana, tako kot sta to bila že poprej določena Napoleon in Hitler, izbranec - "the One", s katerim bodo poskušali uresničiti njihov Fašistični Suženjski Nov svetovni Red, tako da skušajo in bodo skušali narediti heroja in odrešenika iz njega. Seveda je vse skupaj en velik fejk!
lolipoly
04. 05. 2011 08.48
@Ragainblack Ti pa res vsemu vse nasedes Fake News vsak osel zna , da je fake in da se norcujejo iz medije in sami iz sebe in politikov , to je narejeno , da se nasmejes, ne pa da verjames in ti si sedaj hero, da si kaj takega odkril, potem pa ni cudno, ce v Sloveniji imate to kar imate.
rageinblack
04. 05. 2011 00.58
Je pa res da so mediji ena sama manipulacija, tako da ni za verjet oz, za si ustvarit javno podobo američanov preko neke ankete ki jo mediji zmanipulirajo kadar čejo. Dosti američanov je zelo skeptičnih do tega dogodka, in dosti jih je, ki sploh niso ovce. Povsod se najdejo ovce in povsod se najdejo ljudje ki znajo razmišljat s svojo glavo, ok slednja je res v manjšini, ampak ni tako za posploševat in stereotipizirat. Na netu pa na youtubu dobite hude dokaze manipulacij ljudstva s strani medijev. Nekoč je celo CNN snemal v studiu in novinar se je delal da poroča v živo iz Saudi Arabije, glumu je napade, nataknu plijnsko masko, gledal gor za helikopterji, med pavzo s snemanjem pa kazal sredinca občinstvu, se smejal in pačil, ko nek zaostali otrok... Kar poglejte malo, napišite FAKE MEDIA, ali FAKE NEWS,... mislim, kaj se tej mediji grejo. Upam, da prej ali slej bo nastopu popolen bojkot medijev, saj jim kredibilnost pada res hitro, vse kar delajo je propaganda, njihov prvotni cilj obveščanja gledalcev o dogodkih po svetu je že davna leta izpuhtel.
rageinblack
04. 05. 2011 00.45
Saj to je bila poteza narejena tako, da mu podpora zraste, med drugim, ker je bila zelo zelo nizko. Drugače pa je ta poteza zelo nizka, in vprašljva... in totalno sfejkana. Kaj bo pa naš Pahor natredu za dodatno podporo?!
erikon
03. 05. 2011 22.19
Jaz sem imel Ameriški narod za razgledanega,ne pa za take ovčice !!!
Mazagazaaa
03. 05. 2011 22.18
napad na bin ladna je bil atentat, in zato se sodi odgovornim....brez sojenja bi lohk poslal obamo v ksn zapor....
Danijel_5
03. 05. 2011 21.58
Drnovšek, ki je res prišel k "pameti", je "spregledal", postal miroljuben, se zadnji čas pred smrtjo predal duhovnosti, ni prejel nobenega priznanja v tej smeri, a takšni, ki podpirajo (ne)mir, vojno in nasilje (Obama), pa prejmejo nobelovo nagrado za mir. Skratka sramota, očitno zlo res vlada svetu.
1A_
03. 05. 2011 21.10
A je kdo gledal film Idiocracy? Točno to se dogaja. Zdaj že pobijajo ljudi. Kaj pa pravica do sojenja, Američanščani?
viljam
03. 05. 2011 21.03
Tako zdaj bodo pa inštalirali še Stivena Sigala, da bo zmontiral Hwood-ski block buster, ki bo doživel premiero tik pred volitvami - v glavnih vlogi kdo drug kot Čak Noris - prezidenta pa bo igral od Nik Nolti. Ni kaj Obama je končno ugotovil, da le mora biti malo cowboy-a če želi gladko zmago.
majyja
03. 05. 2011 21.00
boljši je že od Trumpa : P
HLAPCEVSKINAROD
03. 05. 2011 21.00
NOBELOV NAGRAJENEC ZA MIR JE V ŽIVO GLEDAL LIKVIDACIJO BIN LADNA? VOJNA JE MIR?
tsdafsdfsfgjhtz
03. 05. 2011 20.42
Obama je biv s svojmu govoru tako pametn da bi Nikola Tesla reku "pa što sam se ja uopče rodijo" Najhujša izjava od Obame mi je pa ko prav da se borijo za moljše jutri... Zaradi World Trade Centra, ki so ga Američani sami podrl Rožlja z orožjem že celi svet. Pa kaj se mi gremo? Tale Obama že tok iziva da bo nakoncu res prišel Čak Noris pa nu dav pljesko.