Tujina

Obama pozdravlja podporo Clintonove

Washington, 08. 06. 2008 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
2

Obama je navdušen nad podporo, ki mu jo je izrazila Clintonova. 'Naša država je zaradi njenega dela močnejša,' pravi.

Obama se je zahvalil Clintonovi.
Obama se je zahvalil Clintonovi. FOTO: Reuters

Neuradni kandidat demokratov na ameriških predsedniških volitvah 4. novembra Barack Obama je bil nad podporo, ki mu jo je v soboto po priznanju poraza na volitvah za demokratskega kandidata izrazila Hillary Clinton, navdušen. Clintonovi se je Obama zahvalil za "pogumno in zgodovinsko" predvolilno kampanjo.

Ves svoj trud bom vložila v to, da postane Barack Obama naslednji predsednik ZDA. Zato vas prosim, da sedaj podprete Obamo, kot ste podpirali mene. Hillary Clinton

"Naša stranka in naša država sta zaradi njenega življenjskega dela močnejši," je še dodal temnopolti senator iz Illinoisa, ki si je ob koncu predvolilnega boja v torek zagotovil potrebno število delegatskih glasov za imenovanje za demokratskega predsedniškega kandidata na konvenciji Demokratske stranke 25. avgusta v Denverju v zvezni državi Kolorado.

Clintonova podprla Obamo

60-letna Clintonova je v soboto priznala poraz in hkrati Obami obljubila svojo podporo ter pozvala tudi svoje privržence, naj ga podprejo. "Čestitam mu za zmago in za izreden predvolilni boj, ki ga je vodil," je v Washingtonu pred zbranimi privrženci povedala Clintonova in dodala, da je sedaj čas za združitev. "Zato moramo pomagati, da Barack Obama postane naš predsednik," je še poudarila Clintonova.

Clintonova je Obami čestitala za predvolilni boj.
Clintonova je Obami čestitala za predvolilni boj. FOTO: Reuters

Podpredsednica – da ali ne

Že dolgo se sicer pojavljajo ugibanja, ali bo sedaj Clintonova lahko nastopila kot podpredsedniška kandidatka, sama pa glede svojih lastnih načrtov za prihodnost ostaja nejasna. Še naprej naj bi počela to, kar počne že dolgo: "Delati za to, da vsak Američan dobi možnosti, ki sem jih imela jaz sama," je pojasnila Clintonova. Obama v odzivu ni omenil, ali bo Clintonovo izbral za podpredsedniško kandidatko.

Hilary Clinton sicer še ni uradno končala svojega predvolilne kampanje, a jo je le začasno ustavila. To ji pravno še daje možnost, da do konvencija Demokratske stranke konec avgusta še zbira prispevke. Med kampanjo je namreč nabrala za okrog 30 milijonov ameriških dolarjev dolga.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

minnaema@yahoo.com
09. 06. 2008 16.45
Resnipno brez zavor je moji malenkosti in številnim mojim somišljenikom zelo, zelo žal "da NI zmagala Clintova" ! Žal se niti čudež ne more več zgoditi!
dodoman.20@gmail.com
08. 06. 2008 14.33
so prediktabl...:P