Tujina

Obama glede škandala s prostitutkami: Za to so odgovorni butci

Washington, 25. 04. 2012 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obama je glede škandala s prostitutkami v Cartageni dejal, da dejanja nekaterih butcev ne bi smela odvrniti pozornosti od tega, kako pomembno delo opravljajo agenti tajne službe. Ob tem pa je pozornost pritegnil tudi škandal s prostitutko v Braziliji.

Obama z voditeljem Jimmyjem Fallonom
Obama z voditeljem Jimmyjem Fallonom FOTO: Reuters

Ameriški predsednik Barack Obama je na snemanju oddaje Late Night With Jimmy Fallon med drugim spregovoril tudi o zloglasnem dogodku ob njegovem obisku v Kolumbiji. Takrat je namreč nekaj pripadnikov tajne službe obiskalo nočni klub v Cartageni, kjer so se zabavali s prostitutkami, na koncu pa so se sprli zaradi računa.

Obama je v oddaji agente tajne službe, ki ga varujejo, pohvalil kot neverjetne. "Varujejo me. Varujejo moje hčerke," je dejal. Za sam škandal pa je po njegovih besedah odgovornih le nekaj butcev. "Nekaj butcev ne bi smelo odvrniti pozornosti od tega, kaj ti agenti delajo," je dejal Obama in dodal, da ne ve, kaj so posamezniki, ki so se zabavali s prostitutkami, mislili, a da za to niso več v službi.

Sicer so zaradi afere s kolumbijskimi prostitutkami odpustili še tri uslužbence tajne službe. Od 12 vpletenih uslužbencev tajne službe na delovnem mestu tako ostajajo le še trije.

Obama z agenti tajne službe
Obama z agenti tajne službe FOTO: Reuters

Ob tem medije polni še en škandal, ki vključuje Američane in prostitucijo. Že decembra so trije ameriški marinci in uslužbenec ameriškega zunanjega ministrstva v Braziliji v avtomobil povabili prostitutko. Na koncu so se z njo sprli glede plačila in jo grobo vrgli iz avtomobila. Ženska si je pri tem zlomila ključnico.

Ameriške oblasti so se takrat hitro odzvale. Moške so spravile iz Brazilije, ženski pa plačale račun za zdravniške storitve. Potem ko je zdaj izbruhnila afera o dogodkih v Kolumbiji, je brazilska prostitutka najela odvetnika in poskušala tožiti veleposlaništvo. Ni znano, do katere točke je s tožbo prišla, je pa obrambni minister Leon Panetta brazilskim medijem v torek zagotovil, da Američanov, ki so grobo ravnali s prostitutko, ni več v državi in da so jih strogo kaznovali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KisloZelje333
26. 04. 2012 18.14
+2
"Nekaj butcev ne bi smelo odvrniti pozornosti od tega, kaj ti agenti delajo" hahahahahah in kaj delajo? 3/4 časa baje porabijo, za to da neko stvar dejansko prikažejo tako, kot bi jo mi ljudje (ovce) morale videti, vsaj tako je na we are change slovenia pisalo, pojdite si prebrat, če vas zanima, kaj dejansko počnejo takoimenovani agenti.
blazeni
25. 04. 2012 17.52
+2
Pogosto so mučena trupla puščali označena z znamenjem v keterem je bil podpis odreda smrti Mano Blancio, ali brigada M. hernandez. do leta 2005 so tovrstna sporočila postala že reden pojav ob cestah v iraku: zapornike ki so jih nazadnje videli, kako so jih odvedli iraški komadosi, običajno povezani z ministrstvom za notranje zadeve so našli z eno samo kroglo v glavi, s še vedno uklenjenimi rokami na hrbtu, ali z luknjami v lobanji izvrtanimi z električnimi svedri. N. klein Doktrina šoka, str. 501
blazeni
25. 04. 2012 17.45
+3
a o tem ne boste nič pisali! K smrti 30-letne Novozelandke je najverjetneje prispevalo to, da je uživala po devet litrov kokakole dnevno. Coca Cola se brani, da je tudi voda v pretiranih količinah lahko smrtonosna. Natasha Harris, mati osmih otrok, je februarja 2010 umrla zaradi posledic srčnega napada. Zdravnik Dan Mornin je v četrtek pred preiskovalno komisijo pričal, da je Harrisova zaradi pretiranega uživanja kokakole in na splošno slabih prehrambnih navad najverjetneje trpela za hipokaliemijo (pomanjkanje kalija). Eden izmed simptomov hipokaliemije je lahko tudi srčna aritmija. Po Morninovih
pijanec22
26. 04. 2012 02.58
-4
Coca-Cola ima prav. Tudi takšna količina vode te ubije.
KisloZelje333
26. 04. 2012 18.12
+2
pijanec22 na we are change slovenia si preberi članek o coca coli in pepsiju, da se ne boš preveč smešil po forumu...
Elias47
25. 04. 2012 14.10
+5
"Obama glede škandala s prostitutkami: Za to so odgovorni butci" Podpis: Barack Hussein Obama aka Barry Soetoro aka Barry Davis aka Obamster aka Vrhovni Butelj ZDA
Ana Vidic 1
25. 04. 2012 13.26
+11
Tili so nekaj za sra li, pa so jih vrgli iz službe in jih kaznovali. Pri nas bi pa postopki trajali v nedogled, nazadnje se ne bi zgodilo praktično nič, le se ra to rji bi dobili boljše delovno mesto ali pa bi še vedno sedeli v parlamentu. Presneta banana republika.
indal
25. 04. 2012 12.38
+13
Tako med sabo obračunava elita...vsi se režite Čepinki te dni a vse je bilo nastavljeno tistemu tipu (direktor), ali pa znana afera glede Billa Clintona...ni poslušal nadrejenih pa so mu nastavili Moniko Lewinski...pa takih afer je na tisoče! S takimi aferami te pokopljejo in si politično praktično "mrtev".
indal
25. 04. 2012 12.41
+8
In elita s takimi zadevami drži en drugega v \"šahu\". Ti tisto jaz ono...en natepavajo pse, drugi otroke, tretji se med sabo (moški-moški, ženska -ženska)...
Elias47
25. 04. 2012 14.07
+6
"Izprijenci na oblasti"!!! "Dobro pa ne more prevladati vse dokler se cerkveni in državni odpad na oblasti ne pogubi!"
Infatuation
25. 04. 2012 14.17
+5
hahahha ja to bo to :D ... kot da se ta \'elita\' ne bi mogla svobodno odločit da pač ne bo mela opravka s čepniko/moniko/kerokoli sploh. Zdej so pa vsi ostali krivi ker oni niso zmogli svojega organa držat v hlačah ja hahahahaaa.
mastablasta
25. 04. 2012 12.20
-1
čelni reženj ni pretirano razvit pri teh na sliki. no razen Obame pa unga uzadi...
ljx
25. 04. 2012 12.16
+1
Tako ta administracija ravna s celim svetom,onegavi ga brez kančka čustev in potem še niti računa ne plača,čisto posilsvo!
CKKPJ_Milko
25. 04. 2012 12.11
+10
Kje so pa novice iz domačih logov???? Se o tem ne sme pisati ane 24ur?