Tujina

Obama bi ponovil napad na bin Ladna

Washington/London, 22. 05. 2011 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški predsednik Obama je zatrdil, da bi ukazal še kako podobno tajno vojaško akcijo, v kakršni je bil ubit bin Laden, če bi tako lahko ustavil teroristične napade. "Naša naloga je zagotoviti varnost ZDA," je dodal.

Obama bi ponovil napad.
Obama bi ponovil napad. FOTO: Reuters

Ameriški predsednik Barack Obama je v pogovoru za BBC zatrdil, da bi ukazal še kako podobno tajno vojaško akcijo, v kakršni je bil ubit teroristični voditelj Osama bin Laden, če bi tako lahko ustavil teroristične napade.

"Zelo spoštujemo suverenost Pakistana (...), a naša naloga je zagotoviti varnost ZDA," je dejal. Pakistan je namreč zelo nezadovoljen, ker so ZDA v Abotabad, kjer se je skrival bin Laden, 2. maja brez vednosti pakistanskih oblasti napotile svoje specialne enote in izvedle akcijo, v kateri je bil bin Laden ubit. To je tudi načelo odnose med Pakistanom in ZDA, ki jih obremenjujejo tudi napadi ameriških brezpilotnih letal na domnevne talibanske upornike na pakistanskem ozemlju.

Toda Obama je v pogovoru, ki ga je BBC objavil danes, zatrdil, da bi podobno akcijo ponovil, če bi v Pakistanu odkrili kakega visokega člana teroristične mreže Al Kaida ali talibanov. Kot je poudaril, ne more dovoliti, da bi se "aktivni načrti uresničili, ne da bi mi poskušali kakor koli ukrepati".

Al Zavahiri poziva k vstaji

Dolgoletni drugi človek teroristične mreže Al Kaida Ajman al Zavahiri pa je v tonskem posnetku, objavljenem na internetu, pozval k ljudski vstaji v Savdski Arabiji, po vzoru revolucij v Egiptu in Tuniziji, so sporočili iz ameriške organizacije SITE, ki spremlja objave Al Kaide na internetu.

Tonski posnetek je po navedbah medijske roke Al Kaide, Al Sahaba, bil objavljen pred smrtjo voditelja teroristične mreže Osame bin Ladna 2. maja. Zavahiri je v sporočilu opozoril, da je bil Zahod tisti, ki je podpiral osovražena režima v Egiptu in Tuniziji, ki sta ju odnesli ljudski vstaji v obeh državah. Zdaj pa sta za spremembo na vrsti še Jemen in Savdska Arabija, je predlagal al Zavahiri.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sputnik
23. 05. 2011 07.37
hahah prav otroške šale so tole kar izvaja ameriška politika oni se branijo na drugem koncu sveta? ne ga srat no. sicer je pa res da je boljše se bojevat na tujem ozemlju kot na svojem ampak na drugem koncu planeta??? kdo bi razumel
yarrick
22. 05. 2011 21.43
@carpathian Pomoje ne gre ravno z "boj" med elitami, kajti jezuiti, bilderbergi, illuminati...vse skupaj je ista kriminalna organizacija.Nebi se pa strinjal glede" nepotrebnosti" vojne; poglej koliko se je zgradilo od leta '45 naprej, koliko kapitala se je steklo na take in drugačne "slush founds" račune.njim je vojna korist; najprej zaradi prodaje orožja obem stranem(rockefellerji), potem pa še zaradi "dragih storitev" obnavljanja.Se pa strinjam glede krivde, problem je le v tem,da te slej ko prej ena izmed strani zvleče v svoje vrste(tako je bilo med WW2 pri nas; če nisi šel k enim, so te pa drugi dobili) in prisili v "sodelovanje". Kot si dejal; Naključij NI, so le dobro premišljena dejanja.
carpathian
22. 05. 2011 21.34
žal se stvari res odvijajo enako kot pred obema velikima vojnama, vzorec je povsem enak. kdor iz ozadja manipulira z vsem svetom vojne sicer ne potrebuje, celo škodovala bi mu ker bi moral vse postaviti na novo. morda gre celo za neko vojno med skupinami ljudi kot so illuminati, jezuiti, kdo drug... elit pravzaprav nikoli nisem študiral tako da ne morem reči. vsekakor pa se nobena pomembna stvar dandanes ne zgodi po naključju. in če spet kdaj pride do kakšne vojne - ni izgovorov, zanjo je kriv vsak posameznik ki za interese nekoga tretjega strelja na sočloveka.
yarrick
22. 05. 2011 21.15
@xarxes Glede an čedalje večje diplomatske težave ZDa z pakistanom/kitajsko ni dvakrat za reči da pride še prehitro kak WW(zrežiran napad na zda z jedrskim orožjem).Njih(senčno elito) bi to še rešilo, če bi se med sabo zaradi takih ali drugačnih pretenzij pobila polovica ljudi.Seveda pa je vprašanje zakaj bi sploh še grozili z jedrskim orožjem, ko pa imasta tako rusija kot ZDA na voljo dosti bolj destruktivna orožja?bodo zmetali najprej nukice in potem possegli po "orožjih velikeg kalibra", ki so sposobna prinesti TEOTWAWKI na naš svet?Vsekakor ne ravno prijetne misli, še vedno pa sem optimističen do te mere, da mislim da niti eliti ne bo uspelo zasužnjiti vsega prebivalstva, čeprav kot je dejal carpatian ; jim to precej dobro uspeva brez vojaške pomoči...
Trakulja77777
22. 05. 2011 19.49
Ne rabimo nekega NWOja, ko ljudje popolnoma sledijo njihovemu sistemu. Zasužnjeni smo itak že, saj moramo kupovati že vse osnovne potrebščine (hrana, voda, zdravje), v tolikšno depopulacijo pa tudi ne verjamem, isto kot da bi kmet ubil kravo ki jo molze. Čipov itak ne potrebujemo, saj imamo ves čas pri sebi svoje preljube kartice in super izsledljive telefone, več kamer kot v big brotherju, zunanji sovražnik (izmišljeni teroristi) pa tudi povsem dobro deluje za zastraševanje neumnih. kateri ljudje so v današnji "skrivni roki" pa pravzaprav ni pomembno, vem le to da se da svet preprosto popraviti na bolje, če bi ljudje končno odvrgli svoje želje po moči, oblasti in grabljenju materialnih dobrin. Ljudje se prebujajo in elita ne bo dovolila, da izgubijo status quo-a. Če ne bodo dosegli NWO, s katerim bi vsem živim bitij vbili čipe, potem bodo igrali na drugo možnost; sprožili bodo 3 svetovno vojno. Če spremljaš trenutno situacijo Vam je lahko jasno, da nismo daleč stran od samouničenja! Zapomni si vse bodo naredili, da bodo ohranili status quo-a!! Glede reptilov kot ste povedali je pa spet nateg!
yarrick
22. 05. 2011 19.35
KJE JE MOJ KOMENTAR? Ko sem napisal da bodo američani v imenu "boja proti terorizmu" kršili vsa pravila(prvo pravilo bi bil kršenje suverenosti in ilegalne akcije znotraj posameznih ne ameriških dežel) mi je admin zbrisal post. drugače pa @carpathian, strinjam se s tvojim commentom; že tako in tako prostovoljno ali prisilno sledimo amerikanizaciji naše prelepe dežele.Potem so tu še MSMediji, ki nam zakrivajo pravo stanje v svetu, poneumljenost in ignoranca ki nam uničujeta duha, potrošništvo kot ga svet še ni videl... bi pa še tole dodal:reptili...verjetno, saj ne moremo biti sami v vesolju, vendar pa bi se osredotočil na bolj zemeljske zadeve, kajti večina te pogleda postrani če omeniš kake "teorije zarote" v smislu; "mater ste bedaki, ko verjamete da nam vladajo vesoljci".Lahko jim razgrinjaš korak za korakom vse te zarote, brez da bi omenil reptile oz ET-je.če pa bo taka oseba pač dovolj "open minded" pa lahko probamo s tem.Boljše to, kot pa da te že na prvem koraku zavrnejo, ker vsi mislijo da smo nori zaradi teh govoričenj o reptilih....
carpathian
22. 05. 2011 17.57
AssyrianNinurta 22.05.2011, 16:32 Sej jo že , zakaj mislš da Pahor namerno sesuva državo , zato ker dobil ukaz od reptilov iz Washingtona. ----- oprosti ker ti oporekam, ampak a si morda pomislil da vsi svetovni politiki morda le niso sužnji nezemljanov, temveč da (v zameno za $ $ $ €€€) le delujejo v interese velikih firm, korporacij, bank, tajnih služb...? vsekakor sem dovolj odprte glave da dopuščam neko možnost, da annunaki ali kdorkoli že res obstajajo, ampak dokler nekateri brez vsakih dokazov trdite da obstajajo, delate sistemu veliko uslugo, ker zaradi vas na vse ki smo proti sistemu gledajo kot norce, sanjače, pravljičarje...
bobothecat
22. 05. 2011 17.54
Bo dobil še eno Nobelovo. Tisti pa, ki obsojate izvensodne poboje (jaz tudi) pa vidite pri ZDA, da se to sme, če si zmagovalec ali močnejši.
srpko
22. 05. 2011 17.00
"Obama bi ponovil napad na bin Ladna" Vsi predsedniki amerov imajo radi akcijo. Saj so odraščali ob western filmih. In Obama - očitno ni izjema.
haaaahahahaha
22. 05. 2011 16.32
Sej jo že , zakaj mislš da Pahor namerno sesuva državo , zato ker dobil ukaz od reptilov iz Washingtona.
carpathian
22. 05. 2011 15.33
XarXes 22.05.2011, 14:33 "Naša naloga je zagotoviti varnost ZDA"<-Ah narobe so prevedli Naša naloga je zagotoviti Novi svetovni red, zasužnjiti svet, jim vbiti v glavo čipe in pobiti 95% svetovne populacije. Obamči pozabil si še povedati, da ste kontrolirani s stran Vatikana- Jezuitov, Prostozidarjev itd.. ------ Ne rabimo nekega NWOja, ko ljudje popolnoma sledijo njihovemu sistemu. Zasužnjeni smo itak že, saj moramo kupovati že vse osnovne potrebščine (hrana, voda, zdravje), v tolikšno depopulacijo pa tudi ne verjamem, isto kot da bi kmet ubil kravo ki jo molze. Čipov itak ne potrebujemo, saj imamo ves čas pri sebi svoje preljube kartice in super izsledljive telefone, več kamer kot v big brotherju, zunanji sovražnik (izmišljeni teroristi) pa tudi povsem dobro deluje za zastraševanje neumnih. kateri ljudje so v današnji "skrivni roki" pa pravzaprav ni pomembno, vem le to da se da svet preprosto popraviti na bolje, če bi ljudje končno odvrgli svoje želje po moči, oblasti in grabljenju materialnih dobrin. obama pa ni "sprememba v katero lahko verjamemo", ampak sprememba s katero so pol sveta spet gladko nateg....
pika poka ježek
22. 05. 2011 14.56
Ja Obama bi še enkrat ponovil likvidacijo Osame bin Ladna. Problem je, ker zdaj islamistični teroristi trkajo na vrata, pa je treba za nekaj časa retoriko glede Izraela spremenit.
ljx
22. 05. 2011 14.34
Dejte že enkrat še film posnet o tem,ampak tak iz Rey Ban očalami,Top Gun leder jaknami,Coca Colo in Lewis hlačami,pa Public Enemy musko v ozadju!
Trakulja77777
22. 05. 2011 14.33
"Naša naloga je zagotoviti varnost ZDA"<-Ah narobe so prevedli Naša naloga je zagotoviti Novi svetovni red, zasužnjiti svet, jim vbiti v glavo čipe in pobiti 95% svetovne populacije. Obamči pozabil si še povedati, da ste kontrolirani s stran Vatikana- Jezuitov, Prostozidarjev itd..
lincoln2
22. 05. 2011 13.57
Ful so pa zdaj ustavili terorizem, sam še bolj so podkurili.
Zimcub Nimb
22. 05. 2011 13.51
"Naša naloga je zagotoviti varnost ZDA" Tudi če s tem pobije več nedolžnih ljudi kot so jih teroristi. To je amerika, hinaveci.