Tujina

Ob tresenju tal padajoče kamenje usodno za plezalca

Taipeh, 02. 06. 2013 09.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Reuters
Komentarji
4

Potres z magnitudo 6,5 je stresel prebivalce Tajvana. Usoden je bil za plezalca, ki ga je v steni zadelo padajoče kamenje. Na jugu Filipinov pa se je ob potresu sprožilo več plazov, padalo je tudi kamenje ter poškodovalo več otrok in stavb.

Potres
Potres FOTO: Reuters

Na območjih, kjer so vajeni tresenja tal, so zabeležili dva močnejša potresa. Prebivalce jugovzhodnega dela Tajvana je okoli 14. ure po lokalnem času stresel potresni sunek, ki so ga seizmologi ocenili na magnitudo 6,5. Lokalni mediji so poročali, da je zaradi tresenja prišlo do eksplozije plina na osrednjem delu otoka.

Lokalne oblasti so sporočile, da je življenje izgubil en človek. Gre za plezalca, ki ga je med plezanjem v osrednjem delu države ubilo padajoče kamenje.

Epicenter potresa je bil 32 kilometrov vzhodno od osrednje pokrajine Nantou, na globini 10 kilometrov, je sporočil tajvanski seizmološki center. Potres so čutili celo v več kot 700 kilometrov oddaljenem Hongkongu.

Jug Filipinov pa je ponoči po lokalnem času stresel potres z močjo 5,7, v katerem je bilo ranjenih osem otrok in poškodovanih več stavb. Središče potresa je bilo po navedbah filipinskih seizmologov 10 kilometrov zahodno od mesta Carmen v pokrajini Severni Cotabato.

Otroci v dveh vaseh so bili poškodovani zaradi padanja kamenja, sprožilo pa se je tudi več plazov. Potres je poleg tega poškodoval most in štiri stavbe šole v eni od vasi, so še sporočile lokalne oblasti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kure bedne
02. 06. 2013 20.41
+2
Ja, res je. Na naši zemlji se nekaj dogaja . Zmeraj več je potresov, poplav, tornadov, izbruhov vulkanov in ostalih neurij, da o obiskovalcih iz vesolja ne govorimo. Vsega itak ne povedo in napišejo. Tako, da, gadno se nam piše.
Ramzess
02. 06. 2013 12.54
+2
Vedno več je tega, današnji svet ni več varen, ljudje pa še kar nekam silijo, ...še prehitro te kje kaj ujame, potem, če preživiš, pa vrnitev 'domov' postane loterija, odvisna od možnosti in oddaljenosti.
Tonček Balonček
02. 06. 2013 13.47
+1
Hoeš erči, d aje bil nekoč svet varjnejši ali kaj? Daen je pač tako, d apišejo o vsem, kos eje meni zgodilo podobno, ampaks em ostal žćiv, še ni bilo POP TV-ja, CME ni širil nebuloz in kvazi novic med slovence, zdaj ap izveš za vsako neumnsot kjerkoli na svetu, le bistvene zadeve so nam prikrite in zanje izvemo, ko je že prepozno! Si ej kdo perd 30 elti perdstavlajl, d aje v ZDA toliko izklesanih ženskih etels in d atam žijo ženske, s ssnajkimi postavami tudi po rorodih in pri štiridesetih? Nihče, danes pa to vemo in svet je lepši! God bless Amerika!
Tonček Balonček
02. 06. 2013 09.33
+3
To je res grozno, sam sem bil nad Trento tiste poletne nedelje, v eni steni nad Zadnjico, ko je bil v Posočju drugi potres in se je rušila cerkev v Logu pod Mangtom. Kot bi ti par karjol kamenja kdo spustil na glavo, kline si kar z roko potegnil potem iz špranj...