Tujina

Opazovalci Arabske lige v Siriji ne morejo opravljati svojega dela

Damask, 26. 12. 2011 13.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prva skupina opazovalcev Arabske lige je prispela v oblegano mesto Homs v Siriji. Po navedbah tamkajšnje opozicije svojega dela ne morejo opravljati. Nasilje se v Siriji medtem nadaljuje.

Nasilje v Siriji se nadaljuje
Nasilje v Siriji se nadaljuje FOTO: Reuters

Opazovalci Arabske lige naj bi v Siriji nadzirali izvajanje mirovnega načrta za končanje devet mesecev trajajočega nasilja, ki je zahtevalo že več kot 5000 življenj. Sirska opozicija, zbrana v Sirskem nacionalnem svetu, je od Arabske lige zahtevala, da svoje prve opazovalce takoj pošlje v oblegani Homs, kjer je bilo samo danes ubitih že 23 ljudi. Tamkajšnji sunitski četrti Baba Amro, ki je že dneve tarča obstreljevanja, naj bi grozil vdor kakih 4000 vojakov.

Prva skupina opazovalcev je v Sirijo tudi prispela, a po navedbah sirske opozicije svojega dela ne more opravljati, ker naj bi jim to sirske oblasti onemogočale. Vodja opozicijskega sveta Burhan Ghaliun je v Parizu povedal, da je nekaj opazovalcev že v obleganem mestu, a "ne morejo nikamor, kamor sirske oblasti ne želijo, da bi šli".

Znova je pozval k intervenciji Arabske lige in Združenih narodov ter Varnostni svet ZN zaprosil, naj se pridruži mirovnemu načrtu Arabske lige in poskrbi za njegovo uveljavitev. Opazovalna misija je sicer del načrta Arabske lige, ki ga je Sirija sprejela 2. novembra in ki med drugim predvideva umik vojske iz mest in stanovanjskih četrti, končanje nasilja ter izpustitev političnih zapornikov. Skupno naj bi bilo opazovalcev med 150 in 200.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

settle
26. 12. 2011 20.29
-1
Kaj bluziš predhodnik dolgovlačenj.
T_one
26. 12. 2011 19.52
+1
Seveda ne pojenja; ravno to je dokaz, da to nasilje ne izvajajo Assad in Sirijska vojska! Vsakemu razumenmu človeku je logično, da bi Assad in njegova vojska, če bi res bili odgovorni za te zločine v Siriji, da bi le-ti predvsem v času, ko so tuji opazovalci v Siriji, prekinili to početje. Ker pa se dogaja ravno nasprotno, pa je vsakemu razumnmu človeku tudi jasno, da se to dogaja zato, ker je to v interesu tisti, ki imajo namen narediti invazijo na Sirijo, torej ZDA, NATO-u in Izraelu, da dobijo izgovor za "humanitarno posredovanje". "Dokazi" za to pa jim bodo potrdila in izjave te "neodvisne komisije". Zato pa so in bodo agenti in plačanci zahodnih tajnih (CIA-e, MI6, Mossada, ...), prav v času inšpekcije teh opazovalcev v Siriji, poostrili svoja prizadevanja in še bolj pobijali Sirijske civiliste, da bodo opazovalci imeli potem kaj poročati o "zločinih Assada in njegove vojske", da bodo lahko potem ZDA in NATO izvedle še genocid nad Sirijci in naredili še v Siriji Coup d'etat, kot so to že storili v Iraku, Afganistanu in, pred kratkim, v Libiji, nato pa še v Iranu, Pakistanu, Jemenu, Severni Koreji, Venezueli, ..... in nazadnje v Rusiji in Kitajski! PNAC - Projec for the New American Century - Projek za Novo Ameriško Obdobje - Popolna Svetovna Dominacija. Upam, da ji, če jih že ne bodo razumni ljudje, ki jih zaenkrat ni nikjer videt, da jih prej z-je-be narava! Kajti, če jim PNAC - NWO uspe, gorje nam!
Smrekar1
26. 12. 2011 20.55
+2
morjejeslano
26. 12. 2011 22.53
+0
Tudi mi pridemo na vrsto, heroji, a ne. Bo bolelo, o ja , nič ne skrbi Smrekar1.