Tujina
Oglas

Novoletna obdarovanja z najkakovostnejšimi igračami na slovenskem tržišču

Ljubljana, 23. 12. 2015 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Današnji otroci po mnenju strokovnjakov preživijo preveč prostega časa pred televizijskimi ali računalniškimi zasloni. Na starših je, da jih zvabijo ven in jim pričarajo radosti dogodivščin, ki se odvijajo v naravi.

Kmetijski deli - 26
Kmetijski deli - 26 FOTO: Kmetijski deli

Še zlasti mestni otroci rabijo dotik sonca, vonj trave, svobodo gibanja, zato se vsi družinski člani ne glede na vreme odpravite pustolovščinam naproti v bližnji park, gozd, na jaso, igrišče …

Nekoč je bilo samoumevno, da so otroci popoldneve preživljali pred blokom, na zelenici, v parku, na igrišču, danes žal ni tako. Skupaj obudimo pozabljene igre na prostem in omogočimo našim otrokom srečno, zabavno in zdravo otroštvo.

Zakaj morajo otroci preživeti več ur na prostem?

Igra na prostem ni le igra, temveč pomeni številne prednosti za otroka. Gibanje na svežem zraku zmanjšuje možnost, da bi bil otrok prekomerno težek. Ker se giblje, s tem veliko naredi za svoje zdravje (prepreči srčno, sladkorno in druge bolezni). Že naše babice so govorile, da je vitamin D zelo pomemben za razvoj kosti in zob in imele so prav. Zato naj otroci izkoristijo sončne dneve za tekanje po travniku, plezanje po drevesih, brskanje po pesku, brskanje po pesku, igri na snegu

Izpostavljenost naravnim pojavom ima dokazano tudi velik vpliv na delovanje in razvoj otrokovih možganov. Po mnenju strokovnjakov je manj tveganj za razvoj simptomov ADHD, otrok dosega boljše rezultate pri preverjanjih znanj v šoli, uspešnejši je pri matematiki, branju, pisanju in ima boljšo koncentracijo.

Zelena barva, ki je prevladujoča v naravi, prav tako kot na odrasle tudi na otroke deluje pomirjujoče. Potepanje s prijatelji in vedno nove igre preprečujejo depresijo in otroka naučijo, kako delovati v skupini, si deliti igrače z drugimi in reševati težave samostojno.

Kmetijski deli - 27
Kmetijski deli - 27 FOTO: Kmetijski deli

Kaj vse lahko počnejo otroci na prostem?

Se spomnite iger svoje mladosti? Ristanca, Se kdo boji črnega moža?, Hudobnega škrata, Čuvaja zaklada, Zemlje krasti, skrivanja? Predstavite jim jih, zagotovo bodo navdušeni nad njimi. Pravila so tako ali tako preprosta, zagotavljajo pa vir neomejene otroške prešernosti.

Seveda pa otrokom zunaj nikoli ne zmanjka idej, če imajo na voljo poganjalca v obliki dirkalnika, traktorja, bagra, nakladača s prikolico, formule, očkovega avtomobila … Skupaj s sovrstniki se lahko domislijo pravil za prave dirke, ustvarijo lahko svoje gradbišče ali pa ustanovijo svojo kmetijo. Kdo bo gradbenik in kdo kmet, prepustite njim, naučili se bodo med sabo komunicirati in si razdeliti vloge brez prerekanja. Da bo imel vsak svoje sanjsko prevozno sredstvo, jim pokažite bogato izbiro na Agrosoršak.  Naj spoznajo poklice, ki počasi tonejo v pozabo.  Z edinstvenimi in kakovostnimi velikimi igračami, ki so kopija pravih delovnih strojev in prevoznih sredstev, bodo spet zaživeli.  

Razigrano, navihano, zabavno in norčavo odraščanje na svežem zraku je ključ do otrokove sreče. Pričarajte jim nasmeh na obraz in jih za rojstni dan, novo leto razveselite z darilom iz bogate ponudbe igrač, namenjenih igri na prostem, razvijanju gibalnih, motoričnihm, socializacijskih spretnosti podjetja  Agrosoršak. Če pa želite razveseliti partnerja ali pa rabite poseben del stroja kliknite TUKAJ. Ukvarjamo se  s prodajo rezervnih delov za vso kmetijsko mehanizacijo in opremo za vrt, hkrati smo specializirano za igrače in  igrala v naravi, katera so tematsko obarvana (kmetijstvo, gradbeništvo, gospodinjstvo …).

Agrosoršak logo
Agrosoršak logo FOTO: Agrosoršak logo
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3