Tujina

Novinarka CNN: Uriniranje po truplih talibanov je 'kul'

Washington, 15. 01. 2012 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

CNN-ova politična analitičarka in kontroverzna radijska voditeljica Dana Loesch meni, da si ameriški marinci, ki so urinirali po truplih talibanov, namesto zgražanja zaslužijo pohvalo. Še več. Pridružila bi se jim tudi sama, trdi.

Na sporni videoposnetek, na katerem štirje marinci urinirajo na trupla ubitih talibanov, se je nenavadno odzvala CNN-ova politična analitičarka in kontroverzna radijska voditeljica Dana Loesch. V svoji pogovorni oddaji "The Dana show“ je namreč dejala, da meni, ne le da so marinci, ki so urinirali po truplih talibanov, 'kul', pač pa bi se jim pridružila tudi sama, poroča Huffingtonpost.com.

Sporni posnetek ameriških marincev
Sporni posnetek ameriških marincev FOTO: Reuters

Po predvajanem posnetku, ki je sprožil številne polemike, Loescheva reče: "Ok, dovolj. Mi lahko kdo razloži, zakaj je to škandal, če nekdo urinira po truplih talibanskih vojakov? Po mrtvih teroristih? Po nekom, ki je ubil več kot 3000 Američanov? Tudi jaz bi spustila hlače in to storila. A to sem pač jaz. Ti kul fantje si zaslužijo milijon točk!“

"Je kruto, da tako rečem? Dajte no ljudje, to je vojna! Kaj mislite, da je to? Naj bi le sedeli in pili čaj?“ nadaljuje 33-letna novinarka, ki si ne more razložiti le dejstva, zakaj so marinci vse skupaj posneli.

Izsek pogovora iz oddaje The Dana show lahko, sicer v angleščini, poslušate tukaj:

Spomnimo. Posnetek, ki je sprožil zgražanje javnosti, se je pojavil na spletni stani YouTube. Na njem je vidno, kako štirje pripadniki ameriških marincev urinirajo po truplih ubitih talibanov in ob tem zbijajo šale. Ameriška vojska je takoj sprožila preiskavo in vse štiri vojake so že identificirali.

Za zdaj še ni znano, česa natančno bodo vojake obtožili, vendar pa je skrunitev trupel kaznivo dejanje po ameriškem vojaškem zakoniku in tudi kršitev ženevskih konvencij. Po napovedih poveljnikov jih čaka vojaško sodišče.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (332)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

usi-glih
17. 01. 2012 11.16
+5
ne moreš verjeti, a butastim američanom še ni kanilo zakaj se njim dogaja terorizem ???
cau-curaku
17. 01. 2012 08.13
+6
S takimi dejanji in besedami američani ubijajo sami sebe !!!! Za vsakega se najde palica !!!
SlovenijaMan
16. 01. 2012 20.39
+8
A bi se novinaki dobro zdel če bi jo posiluu?
weener
16. 01. 2012 20.16
+5
''Po nekom, ki je ubil več kot 3000 Američanov?'' Če je dovoljeno urinirati po talibanih ki so pobili 3000 američanov, kaj lahko torej naredijo talibani s trupli ameriških vojakov ki so pobili več 10.000 civilistov? Za začetek naprimer veliko in malo potrebo na njihova trupla?
tekavcminka56
17. 01. 2012 08.22
+1
usi-glih
17. 01. 2012 11.17
Elias47
17. 01. 2012 11.24
+3
Kršenje mednarodnega vojaškega prava in moralnih vrednot se ne spodobi za nobenega (vojaka). Če pa se že ima pravico kdo maščevati oz. izživljati, pa ima to samo tisti, ki je napaden, ker se je prisiljen braniti, njegovo življenje in življenje njegovih bližnjih pa je ogroženo s strani agresorjev. Nikakor pa nima pravice kršiti mednarodnega vojaškega prava agresor oz, okupator, ke on se ima izbiro umakniti iz območja ki ga je okupiral. Torej lahko razumem Talibane, če se tako obnašajo, ker jim je bila storjena krivica. Nimajo pa pravice tega početi okupatorji - Američani, ker njih ni bila storjena krivica! Tistemu, ki to ne razume, bom skušal to razložiti drugače: Predstavljaj si, da pride k tebi na dom nekdo in ti posili ali pa ubije otroka. Ti ga imaš pravico za ta zločin kaznovati, tudi, iz jeze nad storjeno krivico, se izživljati nad njim, ker hočeš zadoščenje. Nima pa on pravice, potem, ko ti je posilil oz. ubil otroka, potem še ubiti tebe in urinirati nate.
Elias47
17. 01. 2012 11.24
+1
Tistemu, ki to ne razume, bom skušal to razložiti drugače: Predstavljajte si, da pride k vam na dom nekdo in vam posili ali pa ubije otroka. Vi ga imate pravico za ta zločin kaznovati, tudi, iz jeze nad storjeno krivico, se izživljati nad njim, ker hočete zadoščenje. Nima pa on pravice, potem, ko vvam je posilil oz. ubil otroka, potem še ubiti vas in npr. urinirati na vas. Eno je jeza, drugo je psihopatstvo. Torej lahko čisto enostavno razumem, če to počno Talibani (napadeni) nad Američani (okupatorji oz. agresorji), ker to počno iz maščevanja oz. jeze. Če pa to počnejo Američani (okupatorji - agresorji) nad Talibani (napadnimi) oz. Afganistanci oz. Iračani, pa to ni sprejemljivo, ker je to psihopatsko izživljanje degeneriranega (Ameriškega) psihopata. Ta novinarka pa si je sama dala izkaznico; da je podn od podna - * Žal pa vsepovsod po svetu dandanes vladajo samo *tega tipa, zato so tašne izjave takšnih psihopatskih novinarjev tolerirene... drugače bi takoj letela iz službe!!!
weener
17. 01. 2012 15.18
''Tistemu, ki to ne razume, bom skušal to razložiti drugače: Predstavljajte si, da pride k vam na dom nekdo in vam posili ali pa ubije otroka. Vi ga imate pravico za ta zločin kaznovati, tudi, iz jeze nad storjeno krivico, se izživljati nad njim, ker hočete zadoščenje. Nima pa on pravice, potem, ko vvam je posilil oz. ubil otroka, potem še ubiti vas in npr. urinirati na vas.'' Hahaha, kva?! LOL Pravica do kaznovanja? dej ne poki xD Če je storilec zaloten v samem aktu ubijanja otroka, obstaja silobran, ki ti daje pravico branit ne le sebe, temveč tudi druge osebe, vendar še to v zelo omejenem krogu (le v času ko tudi storilec sam izvaja napad na osebo, in intenzivnost ne sme biti prekoračena). Ti nimaš nobene pravice kaznovati osebe in se nad njo izživljati, za kazni so zadolženi sodni organi. Res pa je, da če bi najbrž že opazu koga, ki ti je umoril sina da bi te si najbrž strgal, in bi ga fentou. ''Nima pa on pravice, potem, ko vvam je posilil oz. ubil otroka, potem še ubiti vas in npr. urinirati na vas.'' Zdi se mi da osebe, ki bi ti ubila otroka, ne zanima, če ima pravico nato ubiti še tebe in nato urinirati na tvoje truplo.
Elias47
18. 01. 2012 08.41
Aja stari, si ti pameten; v Afganistanu, Iraku in Libiji pa tako zelo delujejo sodni organi proti okupatorjem - Američanom. Po tvojem, bi se morali vsi, ki so okupirani, kar lepo predati in čakati na pravico od sodnih organov, ha?!! idi-ote! Kaj bi pa ti naredil, da ti pride nejkdo na dom posiliti hčerko? Ali bi kar lepo gledal in čakal, da bodo sodno organi posredovali, ce-pec!!! Kjer ni sodnih organov ali drugih, ki bi izvajali pravico, je nujno, da za pravico poskrbi posameznik sam!!! V nasprotnem primero zlo ni nikoli ustavljeno, ampak lahko nemoteno nenehno deluje. Njega ne zanima, očitno pa američanov tudi ne. Če bo te ameriške svinjarije javnost nenehno telolirala, kje bo potem meja? Do katere meje
Elias47
18. 01. 2012 08.42
+1
Aja stari, si mi ti pameten; v Afganistanu, Iraku in Libiji in drugih državah, kjer Američani morijo nedolžne ljudi, pa tako zelo uspešno delujejo sodni organi proti tem okupatorjem - Američanom, a ne?!!. Po tvojem, bi se morali vsi, ki so okupirani, kar lepo predati in čakati na pravico od sodnih organov, ha?!! Biseru! Kaj bi pa ti naredil, da ti pride nekdo na dom posiliti hčerko? Ali bi kar lepo gledal in čakal, da bodo sodno organi posredovali, biser neumni!!! Kjer ni sodnih organov ali drugih, ki bi izvajali pravico, je nujno, da za pravico poskrbi posameznik sam!!! V nasprotnem primero zlo ni nikoli ustavljeno, ampak lahko nemoteno nenehno deluje. Npr. če bi že prvega župnka, ki je spolno zlorabil otroka, javno kastrirali, bi si noben drug župnik ne upak več kaj takšnega storiti. Ker pa sodni organi niso bil izmožni tega storiti, je pa v zadnjih 50-ih letih po celem svetu bilo s strani uslužbencev Vatikana spolno zlorabljeni več kot milijon otrok. Dandanes sodni organi sploh niso učinkoviti, nikjer po svetu; če bi bili, se stopnja kriminala ne bi nenehno povečevala, ampak bi upadala. Pravna država nikjer na tem planetu ne obstaja, ker če bi, potem ne bi bila v vsehdržavah sveta prostozidarska mafija na oblasti! Njega ne zanima, očitno pa američanov tudi ne; zato pa nas zanima tiste, ki nam ni vseeno kakšni zločini se dogajajo po svetu. Če bo te ameriške svinjarije javnost nenehno telolirala, kje bo potem meja? Do katere meje nemoralnosti se bodo še spustili! Že sedaj so dosegli poden, le da se vačina ljudi sploh ne zaveda za kakšne bizarno nizkotne zločine so ti ameriški zločinci odgovorni. V primerjavi z njimi je bil Hitler angelček. Ljudje morajo razumeti, da, če sodni organi niso sposobni izvajati pravice, potem je potrebno kdaj tudi vzeti pravico v svoje roke, v nasprotnem primeru bo družba samo še bolj degenerirala. Da meni pride kdo na dom ubiti otroka, poiščem najbolj skrhano mačeto, pa poskrbim, da ta degen ne bo moril nobenega otroka več, nikoli več! Sodni organi pa te človeške odpadke po nekaj letih spustijo na prostost, da lahko potem ponavljajo te zločine. Je-beš takšne sodne organe! Te ameriške morilce pa je potrebno nujno enkrat za vselej ustaviti, drugače se bo to končalo zelo zelo žalostno! Ne pa misliti, da bodo ti degeni te stvari vedno počeli samo na drugih; nazadnje, če jih ljudje ne bodo prej skupaj zaustavili, bodo prišli tudi po vas in vaše družine; kar ne si mislit, da ne bodo! Če bi sodstvo pri nas res delovalo, potem ne bi naši politiki že leta nemoteno kradli na miljone, brez da bi bilo sodno preganjani! "Zbudite" se že enkrat, da ne boste več govorili takšnih oslarij!
detict
16. 01. 2012 18.40
-5
Prav ima okoli tega, da je to pac vojna... V vojni se dogaja se kaj drugega kot pa scanje eden po drugem... Ne upate vedet kaj se je dogajalo preden so umrli... Tudi na drugi strani pocno marsikaj kar ne pase nikamor... To da muslimani rezejo jezike ali pa, da pri zivem telesu odirajo cloveka je pa kaj??? To je pac vojna in v vojni se zgodi marsikaj kar se v mirnem svetu ne zgodi... In strinjam se z njo, da je tu erazlozljivo le dejstvo, da so se marinci posneli kako scijejo po truplih...
Melancan666
16. 01. 2012 20.52
+5
a si omejen? Čeje vojna pa ni več treba biti človek in spoštovat nekih vrednot, hm?
Azra Dulic
16. 01. 2012 18.36
+7
teroristi so ravno oni saj so velesila ki hoče zavladat po svetu
disident2
16. 01. 2012 20.07
+0
DavidxXx
16. 01. 2012 17.21
+13
Ženska je zblojena in ima oprane možgane, še sama ne ve kdo so teroristi pravzaprav.
tekavcminka56
16. 01. 2012 18.45
+2
HLAPCI.HLAPCI
16. 01. 2012 16.38
-3
nikhrast
16. 01. 2012 16.35
+9
Pa kot da bi mi Balkanci bili kaj boljši, samo poglej kaj se je dogajalo na Balkanu zadnja dva desetletja, pa da sploh ne omenim WWII, malo se streznite. Še zdaj nas je sram kaj se je dogajalo tu v Sloveniji 70 let nazaj.
HLAPCI.HLAPCI
16. 01. 2012 16.27
+8
Če je to kul, potem je vsaka bomba ki eksplodira tu na zahodu - KUL
JezekTekaTeka26
16. 01. 2012 16.26
-5
Ja kaj je zdej cela drama ?? ... a jih bojo oživeli, al kaj ...
kim llsung
16. 01. 2012 16.00
+17
me zanima kako bi reagirala ce bi kdo po njenih uriniral a bi bilo kul
Spetsnaz
16. 01. 2012 16.19
+7
kaj pa mislis, da talibani pocnejo z ujetimi in mrtvimi americani ????
Jimi1
16. 01. 2012 17.20
+7
Še bolj je "zanimivo" početje z ujetimi živimi Američani.... Nekako podobno kot mesar z oddojkom....
detict
16. 01. 2012 18.41
+1
arinnho
16. 01. 2012 15.44
+10
To ni novinarka, ampak, kot napisano v tekstu, politicna analiticarka republikanskega pedigreja.....Na CNN pa je vcekrat povabljena kot "desno" mnenje.....zatorej taki komentraji z njene strani niti malo ne presenecajo...
HLAPCI.HLAPCI
16. 01. 2012 16.31
+1
tekavcminka56
16. 01. 2012 18.46
kučan je pa super mož, kajne, the waight of chains si poglej! ne kar na pamet govort
tekavcminka56
16. 01. 2012 18.46
thinkyboy
16. 01. 2012 14.10
-2
amerika 18 letnik pride v lokal in zeli spiti pivo odgovor ki ga dobi je po zakonu mores imeti 21 let......ta isti fant gre vlozit prosnjo za vojsko odgovor je seveda saj imas 18 let lahko gres zgubit noge ali roke v irak,afganistan sploh ni problemmmm.......in fant se vrne star 20 let brez ene noge in roke pride v lokal in pove da si zeli sedaj eno pivo po vsem kar je naredu za drzavo ...odgovor nimas 21 hahahahahah ....usi tle gor ki jih branite njih in te talibance in musli psihote in njim podobnim bi blo treba izkoreninit od najmlajsega pa do najstarejsegain pol bi bil mogoce malo vecji mir na svetu kruto ampak je tako sej se ubijajo ze 100 let na sodiscu so v svojih kletkah jezik jim je habulabalu ta ahmet ta katratana uglavnem kr neki iz oci im rine zloo itd.......zenske pokrite,suznje in nevem kaj in pol da oni zivijo maja
Spetsnaz
16. 01. 2012 16.20
+4
Jimi1
16. 01. 2012 17.25
+6
Danijel Cupar....Bodi siguren, da pri Talibanih tudi po 23 letu ne bi dobil piva.....
janez6bb
16. 01. 2012 13.22
+12
\"O grozodejstvih v Iraku govorijo številke same,\" je na tiskovni konferenci ob predstavitvi nove številke Časopisa za kritiko in znanost (ČKZ) \'Osvobajanje Iraka\' dejala urednica zbirke Marta Gregorčič. Tako naj bi v izgnanstvu te arabske države, ki so jo 19. marca 2003 napadle ZDA, živelo več kot pet milijonov beguncev. Brez sojenja in obtožnic je pridržanih med 44.014 in 400.000 Iračanov - od tega 2.400 mladoletnih. \"Irak ima danes okoli dva milijona vdov in pet milijonov sirot. Dnevno v Iraku umre med 150 in 500 ljudi, okupacija države pa je zahtevala okoli 1,3 milijona življenj,\" so bile številke, ki sta jih urednika zbirke Gregorčičeva in Sami Al Dagistani postregla navzočim poslušalcem.
Elias47
16. 01. 2012 14.29
+14
Najmanj! Po nekaterih podatkih, je bilo v Iraku in Afganistanu v času Ameriške okupacije pomorjenih najmanj 2 milijona ljudi, predvsem otrok in žensk. Da sploh ne omenjam strahotnih posledicah osiromašenega urana, ki so ga na sto tisoče ton odložili Američani na ti dve državi, predvsem, ker ZDA uporabljajo ohišja za streliva iz osiromašenega urana. Posledice tega osiromašenega urana so že dandanes strahotne, in bodo še milijone let. Tako da se v Iraku in Afganistanu dandanes ljudje ne sprašujejo več "ali bo deklica ali deček", ampak je glavno vprašanje ali bo "normalen" oz. zdrav otrok, ali pa bo iznakažen zaradi radioaktivnega sevanja osiromašenega urana. To kar ZDA počnejo v zadnjih desetih letih, je navečji zločin v zgodovini človeštva. ZDA so, takoj za Vatikanom, Zionisti in angleško "krono", ki ZDA kontrolirajo, največje ZLO tega planeta!!!
Spetsnaz
16. 01. 2012 16.21
+6
tekavcminka56
16. 01. 2012 18.48
+5
janez6bb
16. 01. 2012 13.04
+5
Talibanski režim je bil brez dvoma samovoljen in represiven, a vendar študentje Korana niso bili patološki morilci. V času državljanske vojne so bili Talibani žrtve in avtorji nekaj pokolov (1998 leta, na primer, je bilo 3000 Talibanov ujetih in pokončanih v Mazar-i-Šarifu; eno leto kasneje, na istem mestu, je sledilo enako nasilno povračilo Talibanov, ki so pokončali 2000 Hazarjev); vendar pa, v nasprotju s Pol Potovo Kambodžo (sedaj Kampučija) v Afganistanu mule Omarja ni bilo »killing fields« - polj smrti – ni bilo načrtov za iztrebljanje enega ali drugega dela prebivalstva, ni bilo nobenega poskusa ustvariti »novega človeka« z iztrebljanjem starih ljudi. Talibane so videli kot zaščitnike ljudi, moralizatorje afganistanskega življenja, po njihovem onesnaženega z različnimi tujimi vplivi. Ljudje niso pozabili prvega javnega dejanja Talibanov leta 1994, ko so v Kandaharju obsodili na smrt nekega mudžahedinskega poveljnika, ki je ugrabil in posilil dve mladi dekleti; in nato obesili nekega drugega poveljnika, obtoženega, da se je »poročil« s fantkom, ki se mu ga je zahotelo.
janez6bb
16. 01. 2012 13.01
+14
V Afganistanu je bila pod Talibani leta 2000 pridelava opija prepovedana, kar je zmanjšalo proizvodnjo za 94 %, s prihodom Američanov, leta 2001 in strmoglavljenjem talibanske oblasti pa je ponovno v razcvetu. V letu 2004 je Afganistan pridelal že 76 % svetovnega opija. enciklopedija
Spetsnaz
16. 01. 2012 16.23
+0
Treba nekje dobit sredstva za placilo stroskov...
janez6bb
16. 01. 2012 12.46
+5
KDO SPLOH SO TALIBANI; Kabul, Islamabad Gibanje islamskih talibanov v Afganistanu in Pakistanu je v vnovičnem vzponu. V prvi državi se proti njim bojuje 100.000 tujih vojakov, v drugi 28.000. Kakšen je njihov izvirni greh? Talibani iz etnične skupine Paštunov so se tako v Afganistan kot v Pakistan naseljevali že na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja. Sprva so se na tem območju pojavili, ker so obiskovali verska predavanja radikalnih pripadnikov sunitskega islama, financirala pa jih je Savdska Arabija. Po odhodu vojske Sovjetske zveze iz Afganistana, so na oblast prišli mudžahedini, ki so jih podpirali ZDA, Pakistan, Iran in Savdska Arabija. Ravno zaradi izčrpanosti od nenehnih spopadov z mudžahedini so Afganistanci leta 1994 sprejeli novo skupino verskih študentov - talibane. Njihova začetna priljubljenost je naraščala predvsem s tem, da so se uspešno bojevali proti podkupovanju in nezakonitostim v državi. Ceste in območja, ki so bili pod njihovim nadzorom, pa so postali znova varna, tudi za tuje turiste. Ker vidim da nekateri ne ločijo med talibani in mudžahedini Kabul, 25.09.2001, 00:00 | Nataša Spreitzer Talibani so na oblast v Afganistanu prišli leta 1996 po porazu mudžahedinov. Že od vsega začetka se trudijo v deželo uvesti Islam, ki temelji na t.i. fundamentalizmu. Eni( fanatik Eureopean22) pa trdijo da so muzdahedini in talibani isto:)
janez6bb
16. 01. 2012 12.54
+1
matevz_grahou
16. 01. 2012 12.55
-5
janez6bb
16. 01. 2012 14.34
+1
matevz ti ga naj bi pa imel, zato pa tako obširen odgovor poln argumentov:) hehe
disident2
16. 01. 2012 20.34
krneki, prepisujete, pojma nimate, ropotate v tri dni. Izvirni greh je v imperializmu stare Rusije in naslednici t.j. Stalinovi komunistični Rusiji. Komunisti so zatirali vse, kar je bilo na verski osnovi in uvajali svojo vero. Zato so začeli muslimani v Rusiji bolj agresivno nastopat, pomoč je prišla čez Afganistan in temu je sledila vojaška akcija. Poraženi Rusi so se morali po zasedbi Afganistana umakniti, za seboj so pustili marionetno rdečo vlado, ki je rodila korupcijo in posledično državljansko vojno. In kjer so Rusi, so na drugi strani Ameri, vsak s svojimi narodnimi izdajalci. In sedaj so popušili Ameri. Kaj bo, ni pomembno. Za nas je pomembno, da se ukvarjamo sami s sabo in s tem, da nam bo jutri bolje.
MarijanS
16. 01. 2012 12.46
+11
Čudna pieteta... ... ko pa so partizani žive metali v jame na Kočevskem, ... al pa, ko so četniki nosečim Hrvaticam rezali otroke iz trebuhov, Je pa v redu, kajne??? Nacizem, fašizem in kolaborizem pa je itak že cel svet javno obsodil in tudi kaznoval... Kdor ne obsoja vseh takih zločinov, naj bo raje tiho.... vključno z novinarko CNN-a in podpornikov določenih političnih strank v Sloveniji... Nobena vojna ni izgovor za zločine, pa ne glede na kateri strani si...
denis25
16. 01. 2012 12.10
-8
folk dajite minuse pa jamrite! poglejte kksn film kako talibani rezejo glave samo da bi dokazali in isiljevali da bi spustili kksnga njihovga iz zapora! talibani bi njim glave odrezal ne pa ustrelil pa mal polulal!
European22
16. 01. 2012 12.35
-10
Točno tako, to je za naše skrajneže na tem forumu čisto sprejemljivo, scanje ki pa je potreba in naravno dejanje vsakega človeka je pa obsojanja vredno!
Elias47
16. 01. 2012 13.50
+5
Tisto, da pa so taisti Talibani 20 let delali za ZDA, pa ljudi takrat ni motlo, ha?!!
janez6bb
16. 01. 2012 14.09
+5
elias ni vredno, ne vidiš da ne premakneš betona:)
Hiss8
16. 01. 2012 16.17
+3
afganistan 52. zvezna država ZDA, ali zakaj so že tam?????
tekavcminka56
16. 01. 2012 18.50
+1
spet je european glavni, kako ima lahko nekdo tako oprano glavo, če ni propagandno trobilo tu gor, naj mi nekdo objasni
janez6bb
16. 01. 2012 18.58
matej nima smisla, ignoriraj oz prilepi mu dejstva, potem je hitro tiho.