Tujina

Novi srbski zunanji minister: Delo bom opravljal častno in profesionalno

Beograd, 28. 07. 2012 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novi srbski zunanji minister Ivan Mrkić je prevzel posle od svojega predhodnika Vuka Jeremića, ki je vodil ministrstvo več kot pet let. Ob tem je Mrkić napovedal, da bo nadaljeval pot, ki jo je ubral njegov predhodnik.

Ivan Mrkić
Ivan Mrkić FOTO: Reuters

Novi srbski zunanji minister Ivan Mrkić je prevzel posle od svojega predhodnika Vuka Jeremića, ki je vodil srbsko zunanje ministrstvo več kot pet let. Mrkić je napovedal, da bo nadaljeval pot, ki jo je ubral njegov predhodnik, in dodal, da o rezultatih Jeremićevega ministrovanja priča tudi dejstvo, da je bil izbran za predsedujočega Generalni skupščini Združenih narodov. Napovedal je, da bo delo ministra opravljal "častno in maksimalno profesionalno", poroča srbska tiskovna agencija Beta.

Po Jeremićevih besedah je Srbiji uspelo, da si je povrnila ugled v mednarodni skupnosti, poskusom odcepitve Kosova pa se je po njegovih besedah zoperstavila odločno, energično in diplomatsko.

Novi vodja srbske diplomacije Mrkić je profesionalni diplomat. Bil je srbski veleposlanik na Cipru (od leta 1993 do 1999) in Japonskem (2006–2011). Leta 2011 je bil imenovan za državnega sekretarja na srbskem ministrstvu za zunanje zadeve. Med letoma 1992 in 1993 je bil šef kabineta predsednika takratne ZR Jugoslavije Dobrice Čošića.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nejc Kogovšek
28. 07. 2012 19.28
-5
Pozdravljen/a! Še danes se pridruži tej novi igri in pomagaj Sloveniji v boju proti sovražnikom.To je spletna igra, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. V igri lahko izdajate časopis, odprete svoje podjetje ter zaposlujete ostale uporabnike. V tej igri ni mogoč nakup »golda« s katerim lahko kupujete hrano, orožje ter odpirate podjetja zato je igra je igra enakovredna za vse igralce. Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih 510 ljudi. trenutno največja država je Poljska, ki jih ima več kot 3 tisoč! Slovenija ima zelo velik potencial in za razcvet potrebuje le več ljudi. Zato vas vabimo, da se nam pridružite pod povezavo: http://j.mp/NyskG3 in pomagajte Sloveniji še danes!