Tujina

Nove žrtve v Siriji in grožnje Asadu

Damask, 09. 09. 2012 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Boji v Siriji se nadaljujejo. Spopadi naj bi izbruhnili tudi v Damasku. Vodja jordanske milice, ki jo povezujejo s teroristično mrežo Al Kaida, pa je sirskega predsednika Bašarja al Asada posvaril pred napadi svojih borcev.

Sirsko mesto Alep je v ruševinah.
Sirsko mesto Alep je v ruševinah. FOTO: Reuters

Sirske vladne sile so danes bombardirale mesto Alep in izvedle napade po vsej državi, ki so doslej zahtevali 28 življenj. V obstreljevanju okrožja Midan v Alepu, kjer so utrjene vladne sile, so bile uničene številne hiše.

Uporniki od sobote poskušajo zavzeti ta del mesta, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Spopadi naj bi izbruhnili tudi v Damasku, in sicer v Jarmuku, kjer je palestinsko begunsko taborišče, v okrožju Tadamun ter v bližnjih predmestjih Al Hadžar Al Asvad in Sajida Zeinab.

Abu Sajaf, vodja jordanske ekstremistične skupine Salafi Džihadi, ki jo povezujejo z teroristično mrežo Al Kaida, je medtem v govoru privržencem pred poslopjem urada jordanskega premiera v glavnem mestu Aman sporočil, da bodo njegovi borci zrušili režim sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Sajaf in njegova skupina naj bi v zadnjih desetih letih sodelovala z Al Kaido v boju proti ameriškim silam v Iraku in Afganistanu. Sajaf je bil leta 2004 obsojen zaradi priprave napadov na jordanska zračna oporišča, zaporna kazen pa se mu je iztekla lani.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iafna
10. 09. 2012 23.16
+3
Tukaj se dnevno prepirate o nekih "resnicah"!?? Resnica pa je, da je nekje vmes. V vsakem primeru demokracije ni bilo, je ni in je nebo, ne glede nato ali ste pro-zahodni, pro-vzhodni ipd. Za mene je vsak, ki tako kritizira drugo stran, hkrati pa brani tisto "svojo" po ideologiji ena navadna ovca , ki ni sposobna misliti s svojo glavo in je oprana s propagando. Pa zapomnite si tudi anti-propaganda je enaka propagandi!
Elias47
10. 09. 2012 12.09
+4
You_tube: Syria - The REAL Story -- MUST SEE -- CIA & MOSSAD Death Squads Exposed Poročilo od ameriškega nevtralnega novinarja Webster Tarpley-a...
ljx
10. 09. 2012 10.20
+7
Džihadisti,Islamisti,to so takoimenovani demokratični uporniki ki so do pretkratkim rezali vratove pred kamerami. Najbolj smešen mi je en zmontiran posnetek,ko se tank vozi po ulici in je potem zraven njega eksplozija z ognjeno kroglo in nekim kaskaderjem ki zalaufa po njem ,ravno v trnuku ko zamakne za stavbo ven iz kadra. Pri temu posnetku je šlo za več kot očitno zaigran posnetek ki je bil narejen nekje v zmodeliranih mestih Savdske Arabije in Turčije.Če mi pa kdo reče da je šlo za molotovko,mu pa odgovorim da je eksplozija prišla iz tal.
Infadel_no1
10. 09. 2012 14.58
-1
Oh to pa ne bo držalo!!! Jihadisti bodo šele sedaj začeli masovno uletavat v državo, kar pa ni nič dobrega, ker pač to so fanatiki! Kriv je pa sam assad! Če bi odstopil do tega nebi prišlo!
damirg@email.si
10. 09. 2012 01.06
+4
glih na syria news sem videl ko so prikazovali jordanske in turške pasuše ubitih teroristov.
Infadel_no1
10. 09. 2012 15.00
-2
Pa tudi Iranske, bolj natančno pripadnikov Iranske revolucionarne garde, ki so po vrhu pred kamerami še priznali da jih je poslal Iran, da v imenu režima teoriszirajo civiliste! Pa to je bilo že dobrih pol leta nazaj! Iranski teoristi, nimaš kaj, z shabiha milicam, oz. morilci se pa dobro razumejo!
sikorsky
09. 09. 2012 21.04
+5
Ja tudi naša lovska družina bo napisala protestno pismo Asadu,...sicer ga bomo napadli na več načinov-pogon,brakada,čakanje na preži in z drugimi metodami,..nej se neha zajeb,....lol
demogil
09. 09. 2012 19.04
+10
"Sajaf in njegova skupina naj bi v zadnjih desetih letih sodelovala z Al Kaido v boju proti ameriškim silam v Iraku in Afganistanu" ....in očitno da imajo podporo s strani ZDA, nenazadnje Jordanija je velik zaveznik Američanov na BV.(le zakaj ni v čuzi oz. Guantanamu? celo podpira se ga in njegove izjave)..pa kdo je zdaj tukaj nor? :) da ne govorimo o Sirskem observatoriju za človekove pravice z sedežem v.... Londonu LOL ring a bell?
Elias47
10. 09. 2012 07.21
+5
Tako je! Očitne laži nam prodajajo. Grozijo Al-ZDA, grozi Al-CIAeda.... ne vem zakaj še ljudje sploh dvomijo, da Al-CIAeda v resnici ves čas dela za Al-ZDA....
demogil
10. 09. 2012 18.46
Infadel_no1. bogi si :) Jordan–United States relations vir wikipedia....kje so pa tvoji viri? kot vidim po tvojih komentarjih si nekam na pamet načitan, komentarji pa brez repa in glave povsem nelogični in neresnični, da ne govorim o res patetičnih informacijah ki jih podajaš....verjetno tudi po malem Jevreja
Iafna
10. 09. 2012 23.09
Pa saj Kitajci pa Američani so skupaj zrušili Sovjetsko vojsko v Afganistanu, pa kao nasprotniki.
der.janez
09. 09. 2012 18.30
+9
caki caki to mislite, vodja jordanske nevladne organizacije s podporo ZDA? pa valda niso uporniki teroristi no! Svoboda pa demokracija, am pa, clovekove pravice ja, to je to