Tujina

13-letni zvezdnici ponujali denar ali pozitivne medijske objave

London, 28. 11. 2011 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dan prihaja vse več podrobnosti o spornih prijemih britanskih tabloidov. Pevki Charlotte Church je tako medijski mogotec Rupert Murdoch obljubljal ali visoko denarno nagrado ali pozitivno kampanjo, če bo pela na njegovi poroki.

Pevka Charlotte Church je zadnja v vrsti, ki je pred komisijo, ki preiskuje afero o prisluškovanju medijev znanim osebam, izpovedala umazane podrobnosti britanskih tabloidov. Pojasnila je, da je, ko je bila stara komaj 13 let, od skupine News Corporation Ruperta Murdocha prejela mamljivo ponudbo – ali 100.000 funtov ali pa pozitivno medijsko kampanjo, če bo pela na Murdochovi poroki leta 1999. Njen menedžment ji je svetoval, naj sprejeme ponudbo o pozitivnem pisanju.

Pevka Charlotte Church med pričanjem
Pevka Charlotte Church med pričanjem FOTO: Reuters

Sedaj 25-letna Churchova je pojasnila, da je od 14. leta doživljala umazano medijsko kampanjo in verjame, da so tudi njej vdrli v telefon. Fotografi so po njenih besedah poskušali fotografirati njeno mednožje, Murdochov tabloid The Sun pa je celo odšteval do njenega 16. rojstnega dneva, ko je lahko tudi legalno seksala. Kot sumi pevka, so podrobnosti o njeni nosečnosti v javnost pricurljale prav zaradi vdora v telefon. Razkrila je še, da je imela zgodba o njenem očetu, ki jo je objavil zdaj že ukinjen časnik News of the World , močan vpliv na zdravje njene matere, ki je kmalu pa objavi zgodbe poskušala storiti samomor. Negativne objave so močno vplivale na njeno kariero, meni Churchova, saj so jo ljudje težko jemali resno.

Da so mu sodelavci časnika News of the World vdrli v računalnik, je pričal tudi nekdanji britanski vojni obveščevalec Ian Hurst. Dejal je, da so visoki policijski uslužbenci, ki naj bi za vdiranje vedeli že od leta 2007, pomagali to prikriti. Dodal je še, da je korupcija v britanski policiji močno razširjena.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
29. 11. 2011 13.12
Naslov je zavajujoč, napačen čas, preteklik ne sedanjik.