Tujina

Adria: Potniki v in iz Frankfurta, bodite pripravljeni na zamude

Frankfurt, 19. 02. 2012 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški sindikat kontrolorjev letenja je svoje člane pozval, naj sodelujejo že v tretji stavki na letališču v Frankfurtu. S stavkami si prizadevajo doseči višje plače in krajši delovni čas. Zaradi stavke v Nemčiji pa se verjetno obetajo spremembe letov Adrie Airways.

Letališče
Letališče FOTO: Reuters

Nemški sindikat kontrolorjev letenja (GdF) je za ponedeljek napovedal novo, že tretjo stavko na frankfurtskem letališču. Napovedana 24-urna stavka se bo predvidoma začela ob 5.00 po srednjeevropskem času. Prvi dve stavki namreč nista pripomogli k dogovoru z upraviteljem frankfurtskega letališča, družbo Fraport, ki ne želi pristati na zahteve sindikata. Slednji si prizadeva za občutno, med 25- in 50-odstotno povišanje plač, večje bonuse in krajši delovni čas za okoli 200 kontrolorjev letenja, ki usmerjajo letala na in s parkirnih prostorov.

Stavkati so kontrolorji letenja na frankfurtskem letališču sicer začeli v četrtek, zaradi česar je letališče zabeležilo 172 letov manj od načrtovanih. S stavko so nadaljevali v petek, ko je bilo odpovedano več kot 300 letov.

Kaj to pomeni za Adrio Airways?

Stavka v Franfurtu je tako v četrtek kot v petek vplivala na načrte Adrie Airways. Pri družbi so morali zaradi manjšega obsega delovanja letališča prilagoditi lete v in iz Frankfurta. Pri Adrii Airways so sicer povedali, da trenutno ne vedo, ali bo stavka frankfurtskih kontrolorjev letenja tudi v ponedeljek privedla do kakršnihkoli zamud ali odpovedi letov, saj bo vse odvisno od tega, kako uspešno bo učinke stavke lahko saniral upravitelj frankfurtskega letališča. Kljub temu potnikom na relacijah Ljubljana–Frankfurt in Frankfurt–Ljubljana priporočajo, naj bodo pripravljeni na morebitne zamude.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
19. 02. 2012 17.26
+2
everybody loves money...
MERDE-AVE-MERDE
19. 02. 2012 12.59
+4
zakaj če pa je včeraj bil članek kako čudovito je vse v nemčij?
Aaron-Heydar
19. 02. 2012 14.13
+4
Ja saj. Očitno le ni vse tako rožnato. ;) Novinarji pač trosijo tisto, kar jim trosijo ostali novinarji..