Tujina

V Sloveniji že 30 okuženih z novo gripo

Ljubljana/Dunaj, 15. 07. 2009 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na IVZ so potrdili še dva primera okužbe z novim virusom gripe, in sicer pri moških, ki sta pripotovala iz Srbije. Število okuženih pri nas je tako naraslo na 30.

V nacionalnem referenčnem laboratoriju za influenco Inštituta za varovanje zdravja (IVZ) so danes potrdili še dva primera okužbe z novim virusom gripe A (H1N1). Gre za moška, ki sta pripotovala iz Srbije in sta kazala znake, značilne za omenjeno okužbo. "Poleg teh dveh je bilo danes pregledanih še 16 vzorcev, ki so negativni. Doslej smo v Sloveniji potrdili 30 primerov okužbe z novim virusom gripe," so zapisali na spletnih straneh.

'Nova gripa je bioterorizem'

Nova gripa
Nova gripa FOTO: Reuters

Medtem ko svetovno javnost skrbi nova gripa, pa je ugledna avstrijska novinarka Jane Burgermeister besna. Sprožila je tožbo proti FBI, Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO), Združenim narodom in nekaj zvenečim imenom iz mednarodne politike ter proti farmacevtskim družbam. Obtožuje jih načrtovanja množičnih umorov in ob tem trdi, da gre pri pojavu nove gripe za največji zločin v zgodovini človeštva.

Po njenem mnenju majhna skupina ameriških bankirjev, ki nadzorujejo zvezne rezerve, pa tudi WHO, ZN in NATO, izvaja bioterorizem. Prepričana je namreč, da so tako virus ptičje kot nove gripe ustvarili in 'izpustili' načrtno, da bi izbrisali del svetovnega prebivalstva, ob tem pa zaslužili s prodajo cepiva, tudi z uvajanjem obveznega cepljenja, o katerem že razmišljata ZDA in Velika Britanija.

Zaradi nezadržnega širjenja nove gripe so tajske oblasti v prestolnici za pet dni zaprle 435 osnovnih šol. Le pouk v zasebnih šolah in gimnazijah bo potekal nemoteno.

Novinarka bo zato sodišče zaprosila za prepoved obveznega cepljenja proti novi gripi, saj bodo v cepivo po njenem mnenju primešane druge smrtonosne kemikalije, ki bodo izbrisale znaten del svetovne populacije. Na ta način bi si lahko zagotovili globalno nadvlado.

Svoje trditve je podkrepila z incidenti, ki so se pred časom zgodili v podružnici farmacevtskega podjetja Baxter v Avstriji. Laboratorijem v štirih državah so namreč poslali 72 kilogramov živega virusa ptičje gripe. Aprila jih je zato tožila, saj trdi, da so z neustreznimi varnostnimi ukrepi dovolili mešanje s človeško gripo. Ob tem pa opozarja tudi na primer eksplozije pošiljke virusa nove gripe na švicarskem vlaku, polnem potnikov. Namenjena naj bi bila v laboratorij na preiskave. Vsi ti dogodki so bili, tako trdi, poskus izbruha pandemije.

Burgermeistrova je sicer novinarka, ki sodeluje z uglednimi časopisi, kot je Nature.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rok Mlakar 1
11. 08. 2009 23.08
odboga poslan hahha mi butalci al ti butalc? kekc en kva bo folk po bajtah hodu pa gledou?? dobr dan prišli smo prverit če ste cepljeni proti novi "smtronosni" gripi..?? papak lp
bunto
16. 07. 2009 11.35
PA KDO TE LAHKO PRISILI DA TE CEPIJO. PA SI RES ODBOGAPOSLAN
Nejc Ozmec
16. 07. 2009 08.13
Da bi vsaj kdo povedal v kerem kraju so ukuženi
Nitty55
16. 07. 2009 07.24
Po domače povedan: svet se bo mal spucu. Preveč folka potem je pa treba nekaj narest glede tega. Še vedno sem mnenja in vedno bom, da so bolezni, ki se širijo po celem svetu namenjene načrtno in izpuščene iz laboratorija. Vidim tudi, da ste nekateri tukaj istega mnenja. Verjetno bo res pandemija kot leta 1918. Sem pa mnenja, da tisti, ki bo imel denar bo preživel, ostalim pa lahko samo rečemo počivajte v miru. Zlobcek : Baje pravijo da bo leta 2010 začetek 3. svetovne vojne. Verjetnost je velika, da jo bomo začeli mi in Hrvati :) lp
mkoshi
15. 07. 2009 22.10
DUH ČASA 1 IN 2 SI POGLEJTE, ŠE ČUDNO DA SPLOH TU OBJAVIJO KAJ TAKŠNEGA, vsa čast novinarki
Rastan Ra
15. 07. 2009 21.21
je pa zanimivo, da je WHO prenehal z objavlanjem števila obolelih za novo gripo. Ne vem, ali je to namerno, zaradi velikega števila primerov, ali pa je kaj drugega. Neizpodbitno dejstvo pa je, da se farmacevtske firme po svetu na veliko pripravljajo na največji posel v zgodovini človeštva. Samo mislim si lahko, kakšni občutki prevevajo lastnike teh firm, ki vedo, da bo to ne samo lonec brez dna , ampak vodnjak-brezno denarja brez dna. Vsejajor je vse skupaj zelo nenavadno.
JackRabbit
15. 07. 2009 20.00
jaja usako leto je en virus pa gripa pa neki grem stavit da drugo legto bo nek pasji virus al pa kej takga SAM ME RES ZANIMA KA BO POL KO JIM BO ŽIVALI ZMANKAL??! =)
Nad.oblaki
15. 07. 2009 19.59
Kaj se obremenjujete, če bo čez 10 let zanjkal vode in bo 100 miljonov beguncev, leta 2012 konec sveta, če ga pa ne bo, bo pa leta 2032 padel komet na Zemljo... tako, da je tale gripica res najmanjši problem. :D
Danijel Škafar 1
15. 07. 2009 19.54
To pa je res.....se popolnoma strinjam z novinarko....ker ima čisto prav...ta nova gripa...je popolnoma nastavljen biološki terorizem.....ker to je res groza dandanes kaj se dogaja po tem svetu...preveč nas je na svetu....pol pa nas morejo rečiti z temi njihovimi virusi in poizkusi....kaj sami delajo tam nekje pod zemljo v skritih laboratorijah......ko ni bolezen norih krav...pol je ptičja gripa...ko ni ptičje gripe....pol je zdaj spet ta nova gripa A H1N1.....in ravno v teh močnih državah to ven spuščajo...te njihove poizkuse.....v enih državah se marsikaj dela...kaj se sploh nebi smelo....neki eksperimenti...vendar javnost to neve...ker država-vlada vedno zanika...in si nekaj zmislijo...da lažejo sami sebi in javnosti....ker nekdo služi nad temi smrtnimi žrtvami...in to so države....katere davajo napačna cepiva...javnost pa plačuje za cepiva....kdo me razume.....pol ve..kaj hočem povedat stem mojim člankom... lep pozdrav....
ad-hoc
15. 07. 2009 19.49
pol pa pride božiček pa viruse posipava s svojih sani po vseh deželah, kako čarobno
s.lad.ka
15. 07. 2009 19.34
naj rajsi povejo kje so okuzeni bolniki oziroma kje se nahajajo da se se ostali ne okuzimo ne da nic ne povejo in pustijo da se gripa siri budale jedne
NoriKonj
15. 07. 2009 19.17
Streljate na lažne tarče, ki so jih podtalni vladarji Sveta nastavili že vsaj stoletje tega in še vedno nastavljajo nove. Teorije o "nujnem" zmanjšanju svetovnega prebivalstva so iz začetka prejšnjega stoletja. Nam so vsilili kontracepcijo in po 50 letih ugotovili, da so zamočili, ker se je nerazvit svet kljub temu razmnožil in zdaj preplavlja razvitejšega. Nas so v šoli učili, da bomo leta 2000 več kot 24 milijard, pa je danes svetovnega prebivalstva le nekaj več kot četrtino tega. Zdaj nas strašijo, da bo kmalu zmanjkalo nafte in kruha. Same laži. Iščejo nove metode in gripa je le ena od mnogih. Spomnite se tistega slovenskega profesorja, ki je trdil, da je AIDS laboratorijska (umetna) mutacija opičjega, in usmerjen na točno določeno kategorijo istospolnih moških. Tudi tam se je pojavila postranska škoda (širjenje bolezni na ženske preko biseksualnih partnerjev). Poseganje v naravo je zelo nevarno in skoraj popolnoma nepredvidljivo. Ti moderni čarodeji bodo povzročili še veliko škode. Prvič, ker ni le eden in niso vsi povezani pod enim generalnim štabom in, drugič, ker nekateri kontrolirajo velika podjetja, kjer si lahko brez večjih problemov privoščijo eksperimentiranje. Ne streljajte na znane tarče kot so CIA, FBI, KGB, ali izmišljene svetovne tajne organizacije. Moderni gangsterji te sorte sedijo na zelo, zelo vidnih mestih znanih in čisto nič tajnih organizacij, ki jih morda celo nekateri od nas prostovoljno podpirajo. Tam pa počnejo točno to, kar delajo vsi politiki: svoj lastni tajni business.
Ramzess
15. 07. 2009 18.32
Lepo, sicer sploh ne, novinarka razkriva, kar je nekaterim že dolgo znano. Dz22="Samo tista povezava na "globalno vlado" pa prav nič ne prispeva k razumevanju tega kar želi razkriti novinarka." Ravno nasprotno, že nekaj zgovornih imen v omenjenem članku, razgledanim, pove vse. Servacij="POPOLNOMA SE STRINJAM Z NOVINARKO! Ljudje se sploh ne zavedamo, da resnicno pescica ljud vodi cel svet!!" Res je, morda bi veljalo brebrati kakšno knjigo o Skupini Bilderberg, denimo avtorja Daniela Estulina. Tudi knjige in članki nekdanjega ameriškega novinarja Davida Ickea niso od muh, človek namreč podaja resnična dejstva, pričevanja, dokaze. Čtivo, ki da misliti. Svet okoli nas ni takšen kot se zdi... ...spoznajte še drugo plat resnice! JA-NE="To mi je bilo znano že pred časom. Vsem pa je tudi znano, da je ljudi na zemlji preveč." To je dandanes splošno prepričanje, ki je bilo populaciji vcepljeno, da lažje sprejme načrte elite. Prenaseljenost niti slučajno ni glavni problem, povem napačna predpostavka, ki tremelji na znanih okoliščinah, pogojih, kakršni so dandanes v svetu. Na drugačnih temeljih, v drugačnih pogojih, bi bila slika povsem drugačna. Da ni, je za to odgovoren, vemo katera skupina ljudi, stanje kakšnega poznamo, ni naključno. Hrane in vode, je več kod dovolj, vendar je nepravilno porazdeljena, še več, da bi se lahko tako stanje obdžalo, da bi se lahko oblikovali vzroki za uvajanje interesov elite, se enorme količine proizvedene in kupljene hrane (s trani vlad in njenih organizacij) meče stran, dobesedno. Povsem enako velja za naravna bogastva, diamante v afriških rudnikih zažigajo, da bi obdržali ceno, ki bi sicer padla, ipd. Obstaja projekt ki zagovarja svetovno ureditev, ki temelji na narvnih bogastvih, ne na denarju, pravo demokracijo, ne lažne, kot jo poznamo danes, itd. Obstaja spletna stran, katerega naslova se ne spomnim, tema je zajeta v drugem delu Zeitgeist-a (Duh časa).
Zlobcek
15. 07. 2009 17.48
kaj vas skrbijo take malenkosti? pa saj vi butci itak mislite da bo 2012 konec sveta...
odbogaposlan
15. 07. 2009 17.41
to je kapitalterorizem!
odbogaposlan
15. 07. 2009 17.41
Pri starcih nad 60 let , bodo pa prej umrli, tako bodo različne starostne blagajne, finančni skladi za starost v katero so vlagali v preteklost ostali nedotaknjeni in za meneđerske elite. preprosto kot pasulj
odbogaposlan
15. 07. 2009 17.40
Pri otrocih do 10 leta, bodo starši preplašeni ali pa bod začeli delati nove otroke in se tako ne bodo ubadali s finančnimi krizami in ostali piz. ekonskega sveta!
odbogaposlan
15. 07. 2009 17.39
Potencialne žrtve gripe so : otroci do 10 leta, in starostniki nad 60 let!
odbogaposlan
15. 07. 2009 17.38
Kaj pa če vam bo vlada (leva al desna) predpisala obvezno cepljenje, butalci!?
bunto
15. 07. 2009 17.16
Samo cepit se ne dat, pa se naj je.......