Tujina

'Nov svet in redefinicija zgodovine'

Ljubljana, 22. 11. 2010 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Wikileaks je napovedal objavo novih, pretresljivih dokumentov, ki jih bo sedemkrat več, kot je bilo 'iraških dnevnikov'. Obljubljajo, da bo javnost videla nov svet, v katerem je zgodovina na novo definirana.

Za Julianom Assangeom, ustanoviteljem Wikileaksa, je sicer razpisana mednarodna tiralica.
Za Julianom Assangeom, ustanoviteljem Wikileaksa, je sicer razpisana mednarodna tiralica. FOTO: Reuters

Sodelavci spletne strani Wikileaks so danes na spletnem omrežju Twitter napovedali objavo novega paketa dokumentov. Ta naj bi bil kar sedemkrat večji kot t. i. iraški dnevniki, ki veljajo za največje razkritje vojaških skrivnosti doslej.

''Naslednja objava bo sedemkrat večja od iraških dnevnikov. Zaradi tega je ogromen pritisk že več mesecev. Ohranite nas močne,'' se je glasil današnji prvi zapis na Twitterju s strani Wikileaksa. Nekaj ur pozneje je sledilo še močnejše sporočilo. ''V naslednjih mesecih bo javnost videla nov svet, v katerem bo globalna zgodovina na novo definirana,'' so zapisali.

Kakšna bo vsebina novo objavljenih dokumentov še ni znano, vendar pa tuji mediji ugibajo, da bi lahko znova šlo za objavo nekakšnih vojaških dokumentov, saj je bila objava napovedana skupaj z omembo iraških dnevnikov.

Spletna stran Wikileaks je svetovno javnost prvič šokirala julija letos, ko so objavili okoli 77.000 tajnih vojaških dokumentov o vojni v Afganistanu. Drugič so udarili oktobra z objavo podatkov in podrobnosti o krvavi vojni v Iraku.

Spletna stran je od 29. septembra v vzdrževanju, ustanovitelju Julianu Assangeju grozi pregon zaradi domnevnih spolnih zločinov na Švedskem, podjetje, prek katerega so po spletu zbirali denar, pa je prekinilo sodelovanje z njimi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

do.it
12. 12. 2010 15.43
mednarodna tiralica, takoj po objavi dokumentov, resno? a misljo da jim bo kdo dejansko verjel da so obtožbe utemeljene, kako to da so se po objavi vsi naenkrat spomnili da bodo človeka obtožl za neki kar je delu v preteklosti, verjetno bi posiljeno dekle takoj šlo na sodišče ne pa šele po objavi depeš..upam da ljudje temu ne boste nasedli, ker je vidno da hočejo s temi obtožbami samo omajati kredibilnost j-p assanga, ko bo enkrat stopil na prostost, če sploh bo in če se ne bo prej "obesil v zaporu" kot že mnogi pred njim, ga bo pa zbil avto kot po nesreči ravno njega..
carpathian
23. 11. 2010 13.11
upam, da bodo razkrili tudi stvari kot so finančna pomoč židovskih podjetij obem stranem v ww2, dosežke nacistične nemčije, filadelfijski eksperiment, ... upam tudi, da bo nekaj le prebudilo spečo in irogantno množico. oblast bi se morala bati ljudi, ne pa ljudje oblasti...
Jimi1
23. 11. 2010 11.35
Človek je svetovni heroj 21 stoletja... Prepričal me je, da lahko posameznik spremeni usodo narodov na boljše ali še več....z svojimi razkritji bo spremenil razlaganje dogodkov v času neoliberalizma, ki so pahnili svet v krizo ! Glede na prah, ki ga je dvignil je zelo verjetno, da bo za njim izginila vsaka sled.
Mr.357
23. 11. 2010 10.40
Ko bo padel Iran, bo svet na novo organiziran. Nafta, ki jo prodajajo Iranci kitajski in rusiji, bo šla iz rok američanov, "nasprotnikom" kitajske in rusije. Velika vlada bo močna kot še nikdar. 2012 the day. 21.12. vstajenje velikega "arhitekta". Upam da se ta post ne znajde med izbrisanimi :D
janez6bbb
23. 11. 2010 08.35
MArtian ovca in kaj je prodal, model je že od prej predsednik politične stranke,mislim da ni imel denarnih težav pred objavo teh dokumentov, kret...en ,mislim dej rajši ne piši če ne veš o čem pišem, pa tut če so kapitalisti po tvoje širitelji panike služijo drobiž proti tem ljudem ki služijo z vojnami, trplenjem drugih, ne kazi širjenje demokracije.
prebivalcek
23. 11. 2010 08.26
Ve se, da nas obračajo že dovg dovg časa. Ko bodo pa dosegl svoje pa bodo povedal resnico.
Iluzionist
23. 11. 2010 02.01
upam, da bo tipček še živ do naslednje objave wikileaksa..
Silvo Fortuna
22. 11. 2010 23.50
CIA = CVETJE V JESENI.
ljx
22. 11. 2010 22.14
Ma ne rabmo mi niti Wiki-leaksov,niti Zeitghestov,niti ne vem kerih strani na internetu,čeprav moram priznat da vsebujejo veliko informacij,dost je to da pogledaš da na sojenju Kalimerotu znanemu kot Erjavcu,ja to je tisti ki se je v oklepniku vozil po Afganistanu,ne morejo umaknit oznake zaupno. Zakaj,zato ker bi se vidl kakšne načrte ima NATO z našim deležem udeležbe v prihodnosti. Karel Erjavec je pred časom izjavil,kaj nam bojo 30mm topovi,sej ne bomo razbijali po Kabulu,ja mogoče pa res po Teheranu! To mi že ceu dan brišejo na 24.com,zakaj? Če pogledaš svetovne medije,kere izumetničene napudrane face,kako hipnotično povdarjajo ključne besede in potem gledaš naše na 24 ur ki to ponavljajo. Milm vemo da je mim,ampak na vsak način hočmo bit del tega ,ker če bomo kaj,končal tko k Irak,Iran,S.Koreja,čeprav moram priznat da so mi tud slednji čis mim.
Nauders
22. 11. 2010 21.54
podoben primer je John Perkins poglejte na youtube, kaj je sploh CIA
Ramzess
22. 11. 2010 21.43
Če je to to kar mislim in upam, da je, potem je res čas nekdo raji odpre oči. "Spletna stran je od 29. septembra v vzdrževanju, ustanovitelju Julianu Assangeju grozi pregon zaradi domnevnih spolnih zločinov na Švedskem, podjetje, prek katerega so po spletu zbirali denar, pa je prekinilo sodelovanje z njimi." Klasična pravljica, ki jo spišejo vplivni zgoraj, da človeka lahko preganjajo in onemogočijo, ni prva, še zdaleč ne, čeprav je videti filmsko, kjer prav tako lahko zasledimo take primere. Živimo v času takih in podobnih razkritij, nič več skriavlnic in prikrivanja, vse bo prišlo ven. Elita bo to seveda skušala preprečiti, toda ... Vukanovic82="Me pa zanima kak te pridejo do teh dokumentov sploh . In zakaj o tistih tajnih stvareh oz vojnih zlocinih sploh obstajajo dokumenti tega ne razumem" Kako le, običajno so to ljudje, ki sodelovali zraven, uradno zavezani molku, a na srečo večine, imajo nekateri le dovolj vesti, da so pripravljeni za razkritje zastaviti celo lastno življenje. To srečujemo na različnih področjih, pristojni, ki jih skušajo utišati in onemogočiti, uporabljajo različne načine, tudi preko njihovih driužin, itd. Tudi ti ljudje, ki razkrivajo se poslužujejo različnih poti in se zavarujejo, tudi za skrajni primer. Soldier99="CIA je že začela s svojimi fintami, najprej napad in blatenje njegovega ugleda. Kaj bo naslednje, bo ponesreči padel iz helikopterja?" Morda kaj drugega, tovrstnih primerov so celi seznami, znanstvenikov in podobnih ljudi, ne glede na področje, in stopnjo tajnosti. Hot-shot69="Ko se zgodovina ponovno piše ponavadi prihaja do vojn, tako da bo dokumente treba jemati previdno." Če so to pravi dokumenti, bodo med drugim povezali nam že znane dele in zgodbe o resnični (alternativni) zgodovini in postavili na laž šolsko verzijo, za katero itak že vemo da je dvomljiva. ljx="Wiki-Leaks,kaj pa jas vem,počakejmo da vidmo kaj bojo to objavl,pa bomo pol komentiral." Ja, saj imaš prav, tako je še najbolje.
ninja.bloc
22. 11. 2010 21.24
poleg wikileaks toplo priporočam še spletno stran PUBLIC INTELIGENCE, celi kupi vladnih dokumentov in podobno !
WikiX
22. 11. 2010 21.05
Pomeni, človeštvo je le našlo neke papirje. Vsekakor si Assange zasluži pomoč in podporo pri projektu, nemara bi lahko njegov WIki sistem kopirali po vseh državah na svetu. Tako bi bilo končno jasno, kako so posamezne države redefinirale zgodovino in zakaj je zato nastal novi svet.
ljx
22. 11. 2010 20.49
Večina ljudi globoko v sebi skoraj vsakdan pride do spoznanja,kaj vse je narobe s tem svetom oziroma sistemih v katerih živimo,ampak ste tok napiflani svojga vsakodnevnega življenja da drugače ne gre a ne? Če že ne zarad druzga vas družba in okolica avtomatično izključi,ker ste že sam pomislili da bi lahko bilo kej drugače. Wiki-Leaks,kaj pa jas vem,počakejmo da vidmo kaj bojo to objavl,pa bomo pol komentiral.
Mr.357
22. 11. 2010 20.47
new world order exposed :P
Martian
22. 11. 2010 19.22
bravo..odličen kapitalist...novo prodajno nišo je najdu....
hot-shot69
22. 11. 2010 18.51
Ko se zgodovina ponovno piše ponavadi prihaja do vojn, tako da bo dokumente treba jemati previdno. Mogoče pa so le wikileaks orodje od "the guys who pull all the strings"... O.o
ninja.bloc
22. 11. 2010 18.47
objavilo se bo dokumente ki bojo dokazali obstoj globalne vlade v senci ! upam da se bo takrat svet res dokončno prebudil !!
Soldier99
22. 11. 2010 17.46
CIA je že začela s svojimi fintami, najprej napad in blatenje njegovega ugleda. Kaj bo naslednje, bo ponesreči padel iz helikopterja? :)
SLOVENIASTAN
22. 11. 2010 17.10
Ce bi vedel kam bi jim nakazal kak evro ? Me pa zanima kak te pridejo do teh dokumentov sploh . In zakaj o tistih tajnih stvareh oz vojnih zlocinih sploh obstajajo dokumenti tega ne razumem