Tujina

Nov škandal med predsedniškimi varnostniki?

Miami, 13. 10. 2012 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člana varnostne ekipe ameriškega predsednika Baracka Obame so na Floridi aretirali, potem ko ga je policija na pločniku našla mrtvo pijanega. Engler naj ne bi bil član Obamovih osebnih varnostnikov.

Obama v družbi tajnih agentov
Obama v družbi tajnih agentov FOTO: Reuters

Člana varnostne ekipe ameriškega predsednika Baracka Obame Aarona Francisa Englerja so v petek aretirali na Floridi, potem ko ga je policija na pločniku našla mrtvo pijanega. Kot je zapisano v policijskem poročilu, je agent, ko se mu je približal policist, postal agresiven. Med prerivanjem naj bi ga pripadnik ameriške tajne službe tudi udaril v obraz.

Med pregledom so policisti v žepu Englerja odkrili izkaznico, ki je dokazovala, da je član tajne službe in sodeluje v ekipi, ki je varovala Obamo med obiskom v Miamiju. Kot je poročala ameriška CBS, se je Engler, potem ko je Obama v četrtek popoldne odpotoval, močno napil, čeprav je imel že zjutraj v drugem mestu nove naloge. Policija je Englerja ovadila zaradi kršenja javnega miru in upiranja aretaciji, hkrati pa so ga predali lokalni pisarni tajne službe v Miamiju.

Ameriška tiskovna agencija AP je še poročala, da Engler ni bil član Obamovih osebnih varnostnikov.

Zadnji incident prihaja nekaj mesecev po tem, ko se je razkrilo, da je več tajnih agentov uživalo v družbi prostitutk. Reuters se je po tej aferi dokopal do novih pravil tajne službe. Ta med drugim določajo, da je ''alkohol dovoljen le v omejenih količinah v prostem času agenta, v 10 urah pred nastopom službe, pa je alkohol strogo prepovedan.''

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorka57
13. 10. 2012 20.02
+13
Ne verjamem,da se tajna služba "hvali" s takimi novicami,verjamem pa ,da se varnostniki "sprostijo",ko niso v službah.Imel sem priliko,da sem bil z varnostnikom nekdanjega predsednika Busha,ki mu je bil dopust sprostitev od napetosti.Vendar v trenutku,ko je deloval..... ,je postajal nemiren,ker ti ljudje delujejo v razmerah in pritiskom ,ki nam niti malo ne bodo nikol jasne!! Tudi naši niso drgačni,tud oni so krvavi pod kožo.Kolk so pa učinkoviti,bomo pa enkrat ob drugi priliki !!!
borisl1
13. 10. 2012 14.09
+16
tako je prav. zakon velja za vse!! če bi se to zgodilo pri nas bi šli še skupaj kakega spit namesto da ga kaznujejo...
Samuellson
13. 10. 2012 12.23
+48
pr nas lahko tko zaprejo tretjino slovenije med vikendom.
joca00
13. 10. 2012 16.32
+26
preostalo tretjino pa v ponedeljek v službi
ubogislovenci
13. 10. 2012 21.33
-2
Kdo pa je krivec za to pijančevanje? Sociala? Kdo pa jo urejuje?