Tujina

Ni preživelih v strmoglavljenju policijskega helikopterja na vzhodu Turčije

Ankara, 18. 04. 2017 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nesreče helikopterja na vzhodu Turčije ni preživel nihče od 12 potnikov in posadke. Helikopter je strmoglavil kmalu po vzletu, za nesrečo pa naj bi bile zelo slabe vremenske razmere. Te so ovirale tudi iskalno in reševalno akcijo.

Na vzhodu Turčije je danes strmoglavil policijski helikopter z 12 ljudmi na krovu, med njimi je bilo sedem policistov, sodnik in kirurg. Helikopter je strmoglavil v pokrajini Tunceli, z radarjev pa je izginil približno deset minut po vzletu. Nesreče ni preživel nihče, je sporočil guverner province Tunceli Osman Kaymak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Preiskovalci domnevajo, da se je nesreča zgodila zaradi izjemno slabih vremenskih razmer. To je potrdil tudi turški notranji minister Süleyman Soylu. "Ni nobenih zunanjih faktorjev za strmoglavljenje helikopterja. Strmoglavil je zaradi slabih vremenskih razmer," je dejal na novinarski konferenci. 

Krajani iz bližnjih vasi so videli, kako se je helikopter boril, da bi ostal v zraku, vendar je kmalu izgubil nadzor in strmoglavil. Soylu je še pojasnil, da se je helikopter po trčenju ob tla obrnil na streho.

Na prizorišče nesreče so takoj napotili reševalne ekipe z vojaškimi helikopterji. A ti so se uspeli do helikopterja prebiti šele po skoraj treh urah, saj jih je močno oviralo slabo vreme. 

Večji del Turčije je sicer v zadnjih dneh zajelo slabo vreme, z močnimi padavinami in gosto meglo.  

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
19. 04. 2017 15.00
Ne vem zakaj je sploh vzletel v takih razmerah, ... ne vem kje jim pamet.
godzila
19. 04. 2017 14.28
po ukazu Erdogana sabotaža helikopterja tako se jih na hitr način reši.....................
Jožajoža
18. 04. 2017 19.31
opozicija ima prste zraven.