Tujina

Ni bil teroristični napad, le pilot je obtičal na stranišču

New York, 18. 11. 2011 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nenavaden dogodek je na nekem letu v ZDA povzročil pravi preplah. Pilot je obtičal v stranišču, potniku s tujim naglasom je dal geslo kokpita in mu naročil, naj obvesti osebje. V kokpitu pa so mislili, da je potnik terorist.

Na letu Delta 6132 na relaciji med Ashevillom v Severni Karolini in letališčem La Guardia v New Yorku je osebje doživelo izkušnjo, ki je v njih prebudila strah pred 11. septembrom. Pilot je namreč obtičal v stranišču, potnik s tujim naglasom pa je o tem poskušal opozoriti kopilota v nadzorni kabini. Kopilot se je prestrašil zaradi neobičajnega naglasa in opozoril kontrolni stolp. "Pilot je šel iz kabine in ni prišel nazaj, medtem pa nekdo s tujim naglasom poskuša vstopiti v kokpit," je kontrolnemu stolpu sporočil kopilot. S stevardeso sta namreč pomislila, da gre za terorista, poročajo tuji mediji.

Letalska družba Chautauqua Airlines, ki upravlja z Deltinimi leti, je sporočila, da je pilot moral na stranišče pol ure pred predvidenim pristankom na letališču La Guardia. Edina stevardesa, ki je bila na krovu letala, je prišla nato v pilotsko kabino, saj morata biti v njem ves čas najmanj dve osebi. Sicer je bilo na letalu še 14 potnikov.

Izkazalo se je, da sploh ni šlo za terorizem, temveč za nesrečen slučaj.
Izkazalo se je, da sploh ni šlo za terorizem, temveč za nesrečen slučaj. FOTO: Reuters

Pilot je obtičal v stranišču, ker se je zataknila ključavnica. Nekemu potniku je zato dal geslo za vstop v kokpit in mu naročil, naj obvesti osebje v kabini. A kopilot in stevardesa sta dvomila ter potnika nista želela spustiti v kokpit kljub geslu.

Kontrolni stolp je zato razglasil alarm in naročil kopilotu naj takoj pristane. Medtem pa se je pilot uspel rešiti iz stranišča in prišel v kokpit, kjer je povedal, da nevarnosti ni. Iz letalske družbe so sporočili, da je kopilot ravnal pravilno in da bi v primeru nevarnosti lahko tudi sam pristal brez težav.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
18. 11. 2011 23.58
v zvezi z stran.vrati - to se veckrat zgodi. En dober " brc "v vrata pa se odprejo :) Kar se tice potnika ki je hotel pomagati-- v slucaju v katerem se je ta potnik znasel je ukrepal pravilno, isto tako sta pravilno ukrepala v cockpit - u oba,tako co.pilot kot tudi Flt.att. ker sta se ravnala po pravilih njihove letalske druzbe :) Napako je pa naredil pilot ki je sel na wc prepozno.... malo bi moral stisnit ali pa opraviti potrebo prej ;) Kdo je kriv tega incidenta...Pilot :) L/P
lolipoly
18. 11. 2011 18.36
Res je da americani berejo novice, morda drugace kot pa v ostalem svetu in to veste zakaj? Ker ne moras porocat teorij , ampak moras imeti dokaz crno na belem.
der.janez
18. 11. 2011 16.03
si ze mogu neki narest, da se vsak proba razstrelit blizu americanov
Ramzess
18. 11. 2011 14.29
KnightTemplarSL, sistem medijskega pranja umov mas, je v ZDA očitno zelo učinkovit, ...sicer kje znano, da so ZDA, čisto drugačen svet, v primerjavi z ostalim svetom, praktično kot Mars in Zemlja. Mediji so zelo močni in temeljiti pri tem, če veste, da Američani gledajo in poslušajo in berejo čisto drugačna poročila, v primerjavi Z Evropo in preostalim svetom, ...
Ramzess
18. 11. 2011 14.26
Kakšna neumnost, zdaj ljudje še pomagat ne bodo več mogli, ...že za vsako malenkost, si označen za terorista. Osebje ni za nobeno rabo, preleno, da bi preverilo dejstva, saj je menda povedal zakaj gre, da je pilot mu tako naročil, ker je ujet v stranišči, pa ni, stevardesa ne gre preverit, ...raje zaradi napačnega prepričanje naredijo več škode. Kaj se je potem zgodilo z dobronamernim potnikom seveda se ne poroča.
carul
18. 11. 2011 13.25
admin ti se kar zabavi pa brisi, bos vido ko vem sam da ne mislijo resno, eden z naše vasi si redno beleži ko ga radiraš. Bodi malo bolj spostljiv do slovenske raje.
jez_jezen
18. 11. 2011 13.19
Admin, z današnjim dnem si zadnjič na delovnem mestu! Svoboda govora pa to...k sreči si vse shranjujem, pa probaj še to zradirat! Pa sledi sodišče na vašo 24urno hišo!
Jimi1
18. 11. 2011 12.06
Ha,haaaaaa,haaaaaaaaaaa !
KnightTemplarSL
18. 11. 2011 11.53
Joj, joj tile američani vidijo teroriste v vsakem grmu...čudno, da si še upajo ven iz hiše.