Tujina

Nezemljani tudi na Novi Zelandiji?

Wellington, 22. 12. 2010 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tudi Nova Zelandija je objavila poročila o neznanih letečih predmetih. Očividci opisujejo svetlobo na nebu, vesoljce s faraonskimi maskami in leteče krožnike.

Ali so vesoljci resnični?
Ali so vesoljci resnični? FOTO: Reuters

Novozelandska vojska je objavila več kot 2000 strani do zdaj tajnih poročil o neznanih letečih predmetih (NLP). Po navedbah novozelandskih medijev v poročilih, v katerih so popisana vsa opažanja NLP v državi med letoma 1954 in 2009, piše, da ni nobenih dokazov, da bi Novo Zelandijo obiskala bitja iz vesolja.

Poročila v skupno 12 zvezkih tudi ne razkrivajo nič novega o domnevnem NLP iz leta 1978, ki je najbolj vznemiril novozelandsko javnost. Gre za skrivnostne luči, ki so jih ob Južnem otoku opazili kontrolorji poletov in potniki enega od letal ter jih celo posneli s kamero, a radar ni zabeležil nobenega predmeta. Dokument kot mogoče vzroke navaja odsev luči ribiških ladij, meteor ali pojav, ki je nastal zaradi posebnih pogojev v ozračju.

Pred objavo so izbrisali imena in druge podatke domnevnih prič. Večinoma gre za opise ''bližnjih srečanj", ko so vojaki, piloti komercialnih linij ali čisto navadni ljudje videli premikajoče se luči na nebu. Nekateri so videli leteče krožnike in Nezemljane s ''faraonskimi maskami''. Neki očividec je videl ''čuden predmet v obliki sklede, ki je padel z jasnega neba. Po trčenju sem zaslišal sikanje''. Takrat je prestrašen zbežal stran.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (96)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bongobongo
18. 01. 2011 23.09
po srbsko živi bili pa vidjeli
DemokracijaMolka
18. 01. 2011 18.20
... ,pa sej v končni fazi sploh nima veze zakaj, kdo manipulira in čemu, če se vedno znova sprijaznimo z nešteto načini manipulacije, ki so nam postrežene v vsakdanjem življenju menim, da je potem tak način mišljenja povsem neustrezen. Pač le še ena tema za "ob šank" Dejstvo, pa vseeno ostaja, te modre lise so in se približujejo Zemlji. (no vsaj to lahko vidimo na spletu). A čmo se sekirat, zakaj že?
Nekdo21313
17. 01. 2011 15.37
Nekje sem videl da so Egipčani slikali na zid neke podobe ki so imeli poldogovato glavo, ki ni šans da so bile človeške in potem še to: Kako so zgradili piramide? In kako da so tri piramide v Gizi ravno pod tremi zvezdami (Orionov pas), še zdaj ne mormo zgradit nekaj pod zvezdami kar so oni tolk let nazaj naredili..
rtzfgh
09. 01. 2011 14.47
govorim resnico: mene so ugrabili in na meni počeli čudne stvari. To sem se spomnil šele po hipnozi in v moje telo so vstavili čudno kovinsko stvar ki zgleda tako: () in zelo dobro se strinjam z carpathianom (kar se egipčanskih piramid tiče, naj naštejem par teorij 1.to niso celi kamni ampak so le ulitki, ki so jih sproti delali s kalupi 2. to so neke vrste "elektrarne" 3. zgradili so jih vesoljci 4. sploh jih niso zgradili grki ampak prejšnje civilizacije (tu naj omenim še ogromno dokazov ki govorijo o obstoju globalne civilizacije pred nam znanimi)... vse je tudi podprto z nekimi dokazi, vse teorije druga drugo izpodbijajo...vsekakor pa so nas v šolah učili narobe, tako kot še mnogo drugih stvari.)
carpathian
23. 12. 2010 17.48
kar se egipčanskih piramid tiče, naj naštejem par teorij 1.to niso celi kamni ampak so le ulitki, ki so jih sproti delali s kalupi 2. to so neke vrste "elektrarne" 3. zgradili so jih vesoljci 4. sploh jih niso zgradili grki ampak prejšnje civilizacije (tu naj omenim še ogromno dokazov ki govorijo o obstoju globalne civilizacije pred nam znanimi)... vse je tudi podprto z nekimi dokazi, vse teorije druga drugo izpodbijajo...vsekakor pa so nas v šolah učili narobe, tako kot še mnogo drugih stvari.
slosaper
23. 12. 2010 11.49
Grim_reaper hvala tudi tebi za link tako dobre strani, pomojem bo stran num.1 za novice torej pred 24ur : )) lp
slosaper
23. 12. 2010 11.29
janez6b22.12.2010, 17:45 5 stran si bom pogledal-hvala za info
Ca6e
23. 12. 2010 09.51
En dober dokumentarec vam priporočam to je ANCIENT ALIENS! Pa si sami ustvarite svoje mnenje! p.s. un ki ne verjame naj mi razloži kako so lahko piramido zgradili v 20 letih, za kar bi bilo z današnjo tehnologijo potrebno blok piramide izrezati, dostaviti in vstaviti vsakih 9s !!! Vem tudi mene bega!
stermyyyyy
23. 12. 2010 09.46
lila.ayla@ amapk taka odkritja vedno ostanejo nekoliko v zatisju..!!! me pa veseli, da je se nekaj vas tu gor, ki imate podobne misljenje kot jaz in ne dobim vedno odgovora samo...ti si neumen:) prov z veseljem preberem vase komentarje=))
luckyss
23. 12. 2010 09.06
Tonček Balonček Bolje vesolje, kot pa že obstoječa rubrika-šta je novo u Hrvatskoj!
Tonček Balonček
23. 12. 2010 08.23
Prej ali slkej boste morali odpšreti novo rubriko, poleg Slovenije in Sveta še Vesolje.
lila.ayla
23. 12. 2010 08.17
igor.gojcic, tvoje komentarje vedno rada preberm, čeprav včasih za moje pojme nekoliko fališ ;) ampak s temi zadnjimi tremi pa se poplonoma strinjam. :) ne morem pa se strinjati z Geronemo... to s faraonskimi "maskami" je edina pomembna informacija v tem članku. poznate kristalne lobanje? veste, da je oblika njihove lobanje ovalno razpotegnjena? no, takšne oblike lobanj (samo ne kristalne) so našli praktično po celem svetu, kar si težko razložijo. in ravno v želji po posnemanju takšne oblike glave, so faraoni (kot bogovi, kajti tudi ti vesolci so veljali za bogove) nosili tiste velike, smešne, poldolgovate "kape". in še bolj smešno, nosijo jih tudi škofje...
Geronemo
23. 12. 2010 07.53
Ta z faraonskimi maskami pa je malo od nekod vzeta... Kolikor je meni znano nobena od teh ras ne nosi mask... Po drugi strani pa je to lahko delo psihe in sicer: dosti krat so ljudje ki so bili fizično soočeni s tovrstnimi stiki nekako v podzavesti sproducirali celoten scenarij ker pri je to preveliko breme da bi to zavestno predelali in sprejeli... Kar se tiče Tesle pa: on je bil ob pravem času na pravem mestu problem je bila človeška požrešnost po denarju in kontroli... na žalost...
nedemokrat
22. 12. 2010 23.36
araonskimi maskami stargate
Uroš Laznik
22. 12. 2010 22.52
kako pa mislte glede piramid v GIZI?? jz nevrjamm da so jih nrdile človške roke... sorry ampak kle je mogla bit kkšna tuja izven zemeljska tehnologija... to je men mal sumljiv...sam škoda ker smo še tok primitivni in nismo še povezani z vesoljem dost... k bi mel vsaj vesoljsko ladjo...
yarrick
22. 12. 2010 22.34
@polifem mogoče pa ravno zato ni ravno veliko JAVNO DOSTOPNIH naprav, ki bi temeljile na konceptih Tesle in Einsteina.Če mene vprašaš je bil NT z svojimi izumi vsaj 200 let prekmalu, saj človek v vsej svoji požrešnosti in pohlepu ni pripravljen na take stvari in civilizicacijo ki bi take naprave prinesle.Nekako se mi porodi v glavi STEAMPUNK-ovska alternativna resničnost pri njegovih izumih. pa še tole; če je kdo za debato naj pride na ujet DOT si pa tam kako rečemo(imam isti nick)brez take cenzure kot je tu na 24ur.com LP
povemvsem
22. 12. 2010 22.07
Zanimivo je tudi od kje znanstvenikom pred 100 leti toliko znanja.Recimo Tesla in Einsten sta bila brez tehnologije toliko pred časom,da jima današnji znanstveniki z vsemogočimi računalniki ne morejo slediti.In v šoli niti nista spadala med najbolj bistre učence.
Ramzess
22. 12. 2010 22.01
Polifem, dober komentar. Polifem="stermyyy:Tukaj ne smeš omenjati nobene povezave, ker te v momentu zbrišejo." Stermyyy="polifem: sem ugotovil=) skoda..kajti ena redkih debat oz komentiranje na 24ur brez kreganja in ko clovek zeli d nekaj pokaze ostalim ti to onemogocijo.." Ste mar računalniško nepismeni, ali kaj, linkov tukaj ni mogoče podajati, zato se navadite dajati iskalne ključe, če razumete kaj to pomeni. Ključ za iskanje dotične strani ali predmeta, ki je lahko naslov tega, ali sestavljen iz ključnih besed naslova ali vsebine.
povemvsem
22. 12. 2010 21.55
stermyyy:Tudi 24 ur skrbi zato,da ljudje ne bi slučajno preveč vedeli.To je pač osnovna naloga medijev.Kaj hočemo?
Ramzess
22. 12. 2010 21.53
Grim_reaper="Je pa zanimivo da je bilo marsikaj znanega že prej preden je sodobna znanost dokazala(kot prej omenjene vklesanine v kamen), a se na to ne ozira saj izstopa iz ustaljene prakse in reda.Če boš kej našel knjigo WORLD IN COLLISION (immanuel Velikovsky) boš videl s kakšnimi težavami se spopadajo ti ljudje." Ustaljena praksa in red služita določenim intersom, in s pravo resnico nima veliko skupnega, le ljudje so na koncu nevedni, zavedeni, omejeni, manipulirani, itd. Da, če bi ljudje poznali resnico, bi se porušil njihov svet moči in vladavine. Potem pa se čudimo zakaj je šolska verzija polna lukenj in majavih razlag. Prebujenje človeštva v tem času ima svoj namen. Čas sistema v katerem smo živeli se izteka.