Tujina

New York Times javno obračunava s Trumpom: Grozite s tožbo? V veselje nam bo, pojdimo na sodišče

New York, 14. 10. 2016 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Donald Trump zaradi objavljenih pričevanj žensk o njegovem spolnem nasilju še naprej kaže zobe. New York Timesu je zagrozil s tožbo, doživel pa hladno prho. Če si tako predstavljate demokracijo, nam bo obračun na sodišču v veliko veselje, mu je zelo prijazno pojasnil njihov odvetnik.

Nevladna organizacija Odbor za zaščito novinarjev je v četrtek prvič v svoji 35-letni zgodovini ameriškega predsedniškega kandidata opredelila za grožnjo svobodi tiska.

Nad Donaldom Trumpom se zgrinjajo črni oblaki. Trumpov odnos do žensk je bil sicer že ves čas kampanje na tapeti in bogataš se je na vse pretege trudil, da bi prepričal sodržavljane, da je zgleden mož. A kar so sporočale njegove besede, so njegova dejanja razblinila. Posnetek vulgarnega pogovora o ženskah, ki ga je konec prejšnjega tedna objavil Washington Post, je jasno pokazal pravo sliko.

Sledilo je opravičevanje, mogotec je na obraz nadel izraz pokesanega otroka, pred medije pa je z besedami razumevanja in odpuščanja stopila tudi njegova žena Melania Trump. Tedaj so v redakciji časnika New York Times zazvonili telefoni. Oglasili sta se dve ženski, Jessica Leeds in Rachel Crooks, ki sta njegovo nadlegovanje doživeli na lastni koži. V sredo so objavili njuni podrobni pričevanji, po katerih ju je pred leti bogatec grabil, otipaval in poljubljal. Trump se je včeraj odzval z besedami, da gre za izmišljotine in da ima dokaze, da ni bilo tako. New York Times je nato dobil sporočilo, da v Trumpovem taboru pripravljajo tožbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odvetnik New York Timesa v odgovoru Trumpu: Če si tako predstavljate demokracijo, nam bo obračun na sodišču v veliko veselje

Časnik je prejeto pismo Trumpovih zastopnikov nemudoma javno objavil na spletu. V njem ti trdijo, da gre za obrekovanje, katerega glavni namen je diskreditacija predsedniškega kandidata. Zahtevali so umik članka in javno opravičilo. V nasprotnem primeru so zagrozili z uporabo vseh pravnih sredstev za dosego cilja in povračilo nastale škode.

Pri časniku so si vzeli uro ali dve, nato odgovorili, da niso pretirano zaskrbljeni in da se ne bodo pustili izsiljevati. “Storili smo, kar nam dovoljuje zakon. Objavili smo koristne informacije o zadevi, ki je v javnem interesu,” je v sporočilu zapisal odvetnik David McCraw. Končal je z zelo jasnim sporočilom, da novinarski molk ne more biti predmet pogajanj. “Če gospod Trump meni, da Američani nimajo pravice slišati, kaj imajo te ženske povedati, in če meni, da ameriški zakoni nam in tistim, ki si ga upajo kritizirati, prepovedujejo, da bi spregovorili, vsekakor pozdravljamo priložnost, da o zadevi presodi sodišče,” je sporočilo končal McCraw.

Donald Trump
Donald Trump FOTO: AP

Trump se je vživel v vlogo Kristusa: Te udarce sprejemam za vas, ljudstvo

“Vse te pasti in puščice sprejemam za vas, z veseljem,” je Trump včeraj dejal na srečanju s podporniki v kraju West Palm Beach. “Sprejemam jih za naše gibanje, zato, da bomo lahko državo dobili nazaj v svoje roke. Naša velika civilizacija v ZDA in po svetu je na točki preloma,” je dejal in nadaljeval, da se kuje velika zarota proti ameriškemu ljudstvu, ki jo vodi Hillary Clinton ob pomoči medijev in ostalih sodelujočih.

“Vsakdo, ki se jim postavi po robu postane spolni izprijenec, rasist, ksenofob in nemoralen. Poskušati uničiti vse, kar človek predstavlja, vključno z njegovo slavo. Lagali bodo, lagali in lagali, potem pa bodo storili še kaj hujšega. Storili bodo vse, kar bo pač potrebno,” je prepričeval svoje sicer vse manj številčne podpornike.

Kakšne dokaze ima Trump?

Trump je sicer včeraj dejal, da ima dokaze, da pričevanja žensk niso resnična, a da jih bo uporabil, ko bo to potrebno. Njegovi podporniki so nato poskušali diskreditirati Jessico Leeds, ki pravi, da je mogotec pred tremi desetletji na letalu silil pod njeno krilo. Objavili so fotografije, ki prikazujejo notranjost letala in sedeže, na katerih naj bi Trump nadlegoval Leedsovo. Zapisali so, da je v poslovnem razredu med vsakim sedežem velika pregrada, ki se ne da dvigniti. Kasneje se je izkazalo, da se je na letalih različnih družb, ki so prevažala potnike v 70. in 80. letih, pregrada vendarle lahko dvignila. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pričevanja o Trumpovem spolnem nadlegovanju se sicer vrstijo. Od minulega četrtka dalje se je javilo že najmanj šest žensk, ki trdijo, da je Trump nad njimi izvajal spolno nasilje, republikanski kandidat za predsednika ZDA pa nima pravega odgovora.

Ko ni prič, je spolni napad težko dokazati

Trump in njegovi zagovorniki trdijo, da ženske lažejo, sicer ne bi čakale toliko časa in prišle na dan z obtožbami tik pred volitvami. Pravniki sicer menijo, da to ni nič neobičajnega, saj obtoževanje slavnih in bogatih stane veliko denarja, še posebej, če gre za človeka, ki toži kot po tekočem traku. Ko ni prič, je spolni napad zelo težko dokazati.

Zgodbo napadene je objavila tudi revija People, pri čemer je šlo za njeno novinarko Natasho Stoynoff, ki je bila leta 2005 na obisku pri Trumpovih v graščini na Floridi.

Melania Trump je bila takrat noseča in se je šla preobleč, Trump pa je novinarki hotel razkazati posestvo, še posebej eno "prečudovito sobo". Tam naj bi jo poskušal spraviti v posteljo, vendar se mu je izmuznila. To ni edina ženska, ki Trumpa obtožuje napada leta 2005, ko je bila njegova soproga noseča s sinom Baronom.

Melania Trump preko odvetnika od revije zahteva, da nemudoma popravi članek. A zanimivo je, da ne glede podrobnosti okrog domnevnega napada, ampak v delu, ki govori o srečanju novinarke z Melanio v New Yorku in namiguje, da sta bili nekoč prijateljici.

Sin priznal, da se s prijatelji pogovarja na enak način

Trumpova sinova očeta branita. Eric je že v ponedeljek dejal, da je posnetek pogovora z Billyjem Bushem, na katerem se oče hvali z otipavanjem ženskih spolovil, nekaj normalnega za takšno "alfa" osebnost. Tudi Donald mlajši je v četrtek dejal, da takšne besede očeta delajo človeškega za razliko od političnega robota. Tudi sam naj bi se tako pogovarjal s prijatelji.

Michelle Obama
Michelle Obama FOTO: AP

Trump dvignil pritisk prvi dami ZDA

Ti sramotni komentarji o naših telesih, nespoštovanje naših ambicij in inteligence, prepričanje, da lahko z ženskami počneš, kar hočeš. To je okrutno, zastrašujoče in po pravici povedano zelo boli. Michelle Obama, prva dama ZDA

Vse skupaj je prišlo do živega prvi dami ZDA Michelle Obama, ki je v četrtek v New Hampshiru pozvala ženske, naj se uprejo Trumpu. "Dovolj je tega. Dovolj. Če je to boleče za nas, odrasle ženske, kako mislite, da to vpliva na naše otroke. Dejansko se je hvalil s spolnimi napadi na ženske. Ne morem verjeti, da govorim o tem, da se kandidat za predsednika ZDA hvali s spolnimi napadi na ženske," je dejala z zlomljenim glasom in dodala, da jo je to hudo pretreslo.

"Tega ne moremo pomesti pod preprogo. Gre za mogočnega posameznika, ki odkrito govori o spolnih napadih. Ti sramotni komentarji o naših telesih, nespoštovanje naših ambicij in inteligence, prepričanje, da lahko z ženskami počneš, kar hočeš. To je okrutno, zastrašujoče in po pravici povedano zelo boli."

V bran medijem se je postavil Odbor za zaščito novinarjev, ki Clintonovi ni izrekel podpore, ampak je sporočil, da Trump predstavlja grožnjo svobodi tiska, ki ji v sodobni zgodovini ni para. Odbor opozarja, da bodo posledice v primeru Trumpove zmage po svetu veliko večje kot v ZDA. "Če se ZDA ne držijo lastnih načel, bodo diktatorji in despoti še bolj pritiskali na medije pri njih doma," je opozoril odbor.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (272)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kapljač1
15. 10. 2016 12.51
-1
Trampu predlagam, da zmaga in kot predsednik uredi medije, kot jih je Erdogan.
kapljač1
15. 10. 2016 12.52
Če je bilo Erdoganu vse dovoljeno, čemu ne bi bilo Trampu
mokasMeskalin
15. 10. 2016 08.43
+0
Kaj smo mi ena izmed zveznih Ameriških držav, da moramo vsak dan poslušat o tem predvolilnem cirkusu, ki se dogaja v Ameriki. Zanimivo je tudi enostransko poročanje portala 24ur, ki konstantno napada Trumpa o njegovi nasprotnici pa niti ene slabe besede. Človek pomisli, da je ta ženska najmanj svetnica glede na to, da nima enega madeža v svoji dolgoletni politični karieri. Kar se pa Trumpovega otipavanja tiče je pa moje mnenje takšno: zanimivo je da vse te ženske desetletja ni nič motilo to, da jih je kdo na takšen ali drugačen način probal spraviti v posteljo zdaj, ko so pa stare in pozabljene se pa delajo neke žrtve in iščejo pozornost (in najverjetneje dobijo tudi plačilo za to). Normalno je tudi to, da pravi moški ko vidi lepo žensko proba na takšen ali drugačen način spraviti to žensko v posteljo. Pri Trumpu je ta način na njegovo žalost pač bolj direkten kot pri drugih, ki to probamo storiti s pogovorom in kakšno pijačo oz. večerjo. Predvidevam, da ga je ogromno žensk tudi zavrnilo nekatere s klofuto nekatere z ostrimi besedami pa se zaradi tega zdaj ne delajo neke žrtve in probajo to prikazati kot nekaj nenormalnega oz. nenaravnega. Najverjetneje se je, če je pravi moški tudi gentelmansko opravičil za to negentelmansko dejanje in si mislil no pri tej ni uspelo pri drugi pa mogoče bo, ker vsi vemo, da lepe ženske ljubijo barabe (predvsem tiste bogate).
samuray1
14. 10. 2016 21.10
+4
Saj Trump ni nek slovnski kmetavzer ki nadleguje pijane babe po vaških veselicah da se kar tako nekateri znašate nad njim. Naj bolj se mi zdi smešno ko nek slovenski prdec opleta s tujim k...m po koprivah ....samo da njega nebi zapeklo. Poleg tega, mi ljudje z zdravim razumom ,vemo in razumemo to ameriško degradirano super nacijo in zakaj jim je potrebna čarovnica Hilari . V belo hišo bo treba zabit glogov kol ,vse okrog pa česen zasadit.
PIERREBRICE
14. 10. 2016 20.47
+0
Trump bo predsednik ZDA, a šele takrat, ko bom jaz, navijač Bayerna od leta 1979, začel navijati za Real. Kdaj bo že to? LOL
abigail
14. 10. 2016 20.11
+3
Pa dobro, noben od obeh kandidatov mi ni niti malo simpatičen. Itak je pa to problem Američanov in volitve so njihove. Sploh ne razumem, zakaj se neki toliko slovenskih državljanov goreče zavzema za enega psihopata, katerega mentaliteta se popolnoma nič ne razlikuje od enega povprečnega pijanca, ki je vsak dan v isti gostilni???
trumpet2018
14. 10. 2016 19.21
+1
S temi lažnimi anketami skušajo ustvariti iluzijo, da Killary zmaguje, da bi se ljudje bali glasovati za Trumpa, vendar to ne bo uspelo, tudi pred brexitom so sondirali lažne ankete in ustrahovali volivce, pa vemo kako se je končalo. Ubogi pop tv, o čem bo sploh še poročal, ko bo Trump zmagal,zato tudi pop tv-ja že eno leto ne gledam več
ivan.z Doba
14. 10. 2016 18.45
-7
Samo človeška smet se lahko hvali z nadlegovanjem žensk. Pa čeprav verbalnim. Sektaši zagivarjajo Trumpa, obenem pa pljuvajo po Zokiju (afera farmacevtka). Kako vas ni sram?! Taka dejanja so vredna vse obsodbe, ne glede kdo jih je storil.
NiVzdevka76
14. 10. 2016 19.16
-3
korintos23
14. 10. 2016 18.33
Cyber....., ti trdiš da je Kalašnik ruska proizvodnja? hahaha
CyberWorm90
14. 10. 2016 18.57
ameriška ziher ni : ))) wid se že w kalibru : ))) 7.62 al pa 5.56 itd : )))
CyberWorm90
14. 10. 2016 19.01
CyberWorm90
14. 10. 2016 19.15
k te pa colt .44 rukne zna bit zanimiwo : )))
Verbena
14. 10. 2016 19.49
+1
...kori, prepovedala bi vso industrijo, ki izdeluje nekaj, kar je namenjeno ubijanju...a mene ne uboga nihče !!!....vem pa vseeno, da sta leta 2014 podpisala pogodbo koncern Kalašnikov in RWC, za uvoz letno 200.000 kom. AK-47.za ameriški trg..a je uvedba sankcij to preprečila....tako je RWC...Russian Weapon Company....začel samostojno proizvajat to avt. puško ...RWC je bil prej uradni zastopnik, prodajalec proizvodov koncerna Kalašnikov v ZDA...navsezadnje ruski koncern Kalašnikov tudi nima več zaščitene blagovne znamke Kalašnikov AK-47 v ZDA...saj so preprosto prepozno vložili zahtevek zanjo...RWC si vseeno zelo prizadeva zaobiti sankcije, pod katerimi je vrsta ruskih proizvajalcev obrambne industrije...in se poskuša s tem blagom ( križana gora, kot da je to nuja !!) vrniti na obetavno tržišče..ZDA !!!....v glavnem, jasno je, da so tudi ruski proizvodi, ki so menda namenjeni obrambi !!!....dobrodošli tudi na ameriških tleh....kalašnikov je preprosto, nezahtevno orožje za uporabo in vzdrževanje ter zelo zanesljivo, zato se proizvaja na veliko...z dovoljenjem Rusije ali ne, ali pa ga Rusi sami izvažajo...
Viggen
14. 10. 2016 18.31
+5
Kot da je Killaryjino trobilo NYT nepristransko ...
abigail
14. 10. 2016 18.00
-3
Če se Melanija sedaj ne bo ločila, bo to očitno samo zato, ker je prebrala komentarje nekaterih tu gori in si je rekla: "Saj so vendarle vsi isti, boljšega ni na vidiku, tale Trump je za razliko od drugih vsaj bogat." Pa saj vse skupaj že sama dobro ve in je vse že sama doživela. Itak, kaj to pove o njej, si pa lahko vsak po svoje interpretira...
CyberWorm90
14. 10. 2016 17.54
-6
nikol mi ni blo jasno zakaj isis wedno strela s kalašnikom : ))) če bi jm američančki dobawljali orožje bi strelali z m16 itd : ))))
korintos23
14. 10. 2016 18.36
+3
Tako je znalac, Kalašnika izdeluje samo Rusija in nihče drugi na svetu! Rusi jim to zastonj dajejo, denarja nimajo pa pač dajo vsakemu Kalašnik in 15 patronov! To mi deli Cyber. Hahaha
Fifi 24
14. 10. 2016 18.50
+2
cyber ovca mogoče zato ker kalaše delajo celo v US in so velik hit tam ..američani prisegajo nanje...si lahko misliš to ovca cyber da imajo skor raje kot m 16........morda pa zato ker so šle v sirijo vsaj dve ladji polni kalašev leta 2014 iz hrvaške kot pomoč demokratični opozicije vse seveda na željo US to je direkt šlo iz HR ostalo pa po drugih kanalih recimo TOW
CyberWorm90
14. 10. 2016 19.09
-2
itaq rusi nikol nč niso kriwi čeprou wečina otrožja je pa iz njihowe proizwoddnje : ))))
Joža Gabroža
14. 10. 2016 17.35
-7
stari potrebnež ki mu je melanija morala dat grozno
SEJBOBOL
14. 10. 2016 17.28
+2
Kaj je nor , pa antja ni podru samo ene ..... Naj reče 1111x sm jih podr in to je to zakaj jih ne bi če so to hotle, njihov problem . Če pa kaj ni bilo vredu , kaj so pa čakale tok časa ....
nikhrast
14. 10. 2016 17.08
-1
Ubogi Trump, zgleda da ima nekaj podpore na tem forumu, na volitvah v Ameriki bo pa pogorel, isto kot kot fanatik Goldwater leta 1964.
Viggen
14. 10. 2016 18.27
+1
Ja Killary bo zmagala, če bo še sposobna hodit, ali bo vsaj vegetirala ... vojna bo!
BildiTheEmperor
14. 10. 2016 15.52
+8
Katarci so Billu Clintonu podarili za rojstni dan 1 milijon dolarjev! Zakaj ne pišete o tem?! Nekam zelo radi imajo tile suniti ameriškega imperialista. To darilo ima vse elemente korupcije!
BildiTheEmperor
14. 10. 2016 15.58
+6
WikiLeaks je objavil šesto serijo elektronskih sporočil vodje predsedniške kampanje Hillary Clinton, Johna Podeste. Objavljenih je kar 1812 sporočil, ki razkrivajo povezave z Georgeom Sorosem, razpravljajo o škandalu z elektronskimi sporočili in s Hillaryjinimi težavami z opravičevanjem. Skupno je bilo tako razkritih že okrog 9000 elektronskih sporočil, ki Hillary predstavljajo v pravi luči. Višek pa je razkritje, da je njen mož Bill dobil od katarskega veleposlanika za rojstni dan kar milijon dolarjev.
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.08
-3
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.09
+0
wikileaks so ble sam ameriške depeše weleposlanikou w drugih držawah : ))) od kje wam je wikileaks padu kle w notranje zadewe tut nwm : ))
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.13
-1
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.13
+2
Thomas Robertson v depeši, ki jo je objavila živžgaška spletna stran WikiLeaks, omenjal tajni vir, od katerega je izvedel, da je stranka SDS med pogajanji v zvezi s poslom za finske osemkolesnike prejela 2,8 milijona evrov podkupnine.
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.21
+0
KardinaIFrancRodeVKristusu2
14. 10. 2016 16.39
+1
CyberWorm90: diplomatske depeše so bile objavljene pred 5 leti.... Govorimo o novih dokumentih, ki so bili objavljeni pred nekaj dnevi.... Maili od Hillary, ki govorijo o njenem pravem obrazu, pokvarjenosti in njenem aktivnem sodelovanju pri ustvarjanju, oboroževanju in podpori ISIS-u... Mediji pa o tem niti besedice, raje pljuvajo po Trumpu zaradi njegovih banalnih besed.... Besede so samo besede, Hillaryina dejanja pa so dejanja, zaradi katerih je umrlo že nešteto ljudi....
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.43
-4
lej une diplomatske depeše je ukradu en "wojak" w natu k bo zdej odsedu ene 40 let zarad tega : ))) assagne je to sam objawu ni pa to pohacku al pa kej podobnega : ))
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.44
-1
hočm powedat da če so hilary pohackali maile to nima weze z nekom wikileaks pa asagnom itd : )))
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.56
-2
KardinaIFrancRodeVKristusu2
14. 10. 2016 16.56
+1
Če Hillary pride na oblast je vojna z Rusijo neizbežna.... Wikileaks razkriva, kdo vse financira Clintonovo kampanjo.... To so ljudje, organizacije in celo arabske države, ki si želijo vojno z Rusijo in zrušenje Assada.... Resnica o ISIS se končno razkriva in eden glavnih akterjev je državna sekretarka Hillary, plačila pa so nakazana na račun njene fundacije.... Wall St., bančniki, Soros, S. Arabija, Katar itd..... Od vsakega od njih je dobila vsaj milijonček ˝donacije˝......BANDA!!!!
CyberWorm90
14. 10. 2016 17.14
-1
isis je pa w wečini oborožen s kalašnikom pa rpg : ))) 100% ameriška proizwodnja pa to : )))
CyberWorm90
14. 10. 2016 17.16
-1
če bi mel m16 al pa smaw bi še šteku : )) sam kalašnik pa rpg je pa ziher ruska proizwodnja : ))))
CyberWorm90
14. 10. 2016 17.22
-1
kdo zdej komu prodaja orožje?? : ))) k widm isis na slikah wsi w luft strelajo s kalašnikom pa to : )))
KardinaIFrancRodeVKristusu2
14. 10. 2016 17.48
+1
Proizvajalec in dobavitelj/posrednik sta dva različna pojma.... Med Rusko invazijo na Afganistan so ZDA prav tako oboroževale Talibane (takrat so jim rekli uporniki) s kalašniki... Orožje, s katerim ZDA oborožuje teroriste ni uvoženo iz ZDA, ampak največ iz Jordanije, Afganistana in S. Arabije... Po drugi strani pa se borci ISIS prevažajo s poltovornjaki Toyota Tacoma, ki jih proizvajajo izključno v ZDA... Specifikacija s ojačanim dnom, ojačanimi pragovi in gantrijem za pritrditev mitraljeza (kakršne videvamo v rokah ISIS) pa se izdeluje izključno v tovarni Toyota v Teksasu za potrebe ameriške vojske... Toyot Tacoma s temi specifikacijami ni naprodaj civilistom, saj jih izdelujejo izključno za ameriško vojsko - kako so se potem znašli v rokah teroristov, oz. upornikov, kot jim rečejo zahodnjaški mediji?
Viggen
14. 10. 2016 18.34
+2
ISIS/Al Nusra in ostala takfiri golazern so SOVJETSKO/vzhodnoevropejsko orožje dobil tako: prodali so ga hrvati, čehi, bolgari itd, plačali amaričani in savdijci, dobavili pa turki in jordanci ... nekaj pa ga je bilo tudi iz Libije.
gremonadesno
14. 10. 2016 15.50
+8
podesta emails part 7 , ki so bili izdani uro nazaj in RIP Journalism TRenda na twiterju , KOK STE BEDNI NOVINARCKI . OPRANI DO AMENA !!
KardinaIFrancRodeVKristusu2
14. 10. 2016 15.36
+14
Neodvisni in nepristranski zahodnjaški mediji?.... Sistematično pljuvanje po Trumpu, medtem pa novorazkritih dokumentov Wikileaks, ki dokazujejo kako pokvarjena je Hillary, niti ne omenite.... Vemo, da je eden glavnih donatorjev Clintonove fundacije tudi miljarder Soros, katerega lovke seževo vse do Bruslja in kateri obvladuje velik del medijskih hiš, ki so v lasti ZDA..... BANDA!
CyberWorm90
14. 10. 2016 16.06
-6
ne laži lowke sežejo ke do murgelj : ))) sorosa je kućko odlikowal z držawnim priznanjem : ))
hladni_tus
14. 10. 2016 15.36
+1
pa kje so tega trumpa najdli :)
spodajbrez
14. 10. 2016 15.34
+6
Must Watch!! Hillary Clinton tried to ban this video -poglejte in poslušajte kaj gospa Hillary govori-groza -poslušajte dobro vsi tisti ki jo zagovarjate-će to nekomu poveš ti enostavno ne verjame,vendar je danes na srečo malo drugače-vse lahko sam vidiš in čuješ-nič rekla kazala-sam 24 ur ,vam pa ne prebije. video ima datum 9 oktober 2016,so pa še drugi pod tem naslovom.
dirtmcgirt
14. 10. 2016 15.18
+6
haha čedalje več ljudi podpira Trumpa. lohk sam še dodam, doooooooooollllllllll s clintonovo. noro kot da se to dogaja v sloveniji. :) bi pa rd vidu pr elen degeneres showu da povab še trumpa, in ne samo clintonove.