Tujina

Neuspešni atentator trdi, da je Jezus

Washington, 18. 11. 2011 21.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

21-letnik, ki je poskušal umoriti predsednika Obamo, v posnetku, namenjenem Oprah Winfrey, prosi za minute na televiziji. Prepričan je namreč, da skozi njega govori Bog, sam pa je Jezus današnjega časa.

Oscar Ortega Hernandez
Oscar Ortega Hernandez FOTO: Reuters

Po spletu je zakrožil 45-minutni videoposnetek Oscarja Ortege Hernandeza, obtoženega, da je prejšnji petek streljal na Belo hišo. Poslal pa ga je kar Oprah Winfrey, nekdanji voditeljici pogovorne oddaje.

Oblečen v črna oblačila s križem okrog vratu je Oprah prepričeval, naj mu nakloni minute v oddaji Oprah show, saj naj bi bil prav on Jezus današnjega časa, na katerega smo vsi čakali. Skozi njega naj bi govoril Bog, naša prihodnost pa je zaradi ameriške vlade na kocki.

Predsednika ZDA Baracka Obame v videoposnetku ni omenjal, vendar so agenti FBI potrdili, da naj bi med zaslišanjem Obamo pogosto primerjal s hudičem.

Posnetek naj bi nastal v telovadnici na univerzi v zvezni državi Idaho. Posnetek je prevzela tajna služba ZDA, ki je pristojna, da varuje predsednika in njegovo družino.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

T_one
19. 11. 2011 20.20
"Neuspešni atentator trdi, da je Jezus" A potem se pravi, da trdi, da sploh ne obstaja? Besedi "jezus kristus" izhajata iz obdobja antične Grčije, iz obdobja okoli 1000 pred našin štetjem, iz izraza "Ye Zevs Kristos" in pomenita "Zevsov maziljeni sin" oz. "sin sonca ("Zevsa")". Ta izraz se je originalno uporabljal za starogrško božanstvo Apolona, nato pa tudi za starogrško božanstvo vina Dioniza. Papež Lev X pa je nekoč v Vatikanu rekel: "O kako mi (v Vatikanu) dobro vemo kako profitonosno praznoverje nam je ta izmišljotina o Kristosu!" Za tistega, katerega pa poznamo danes kot "Jezus Kristos", pa je prerok Jesaija (Isaia) napisal: "Mlado dekle bo rodilo otroka, ki mu bo ime Jmmanuel, "tisti z božjim vedenjem" - iz dnevnika - Talmud Jmmanuel! (oz. Isaia 7.14. (z napačnim prevodom): "...in devica bo rodila otroka, ki mu bo Immanuel, "bog z vami"!" (opp. svetopisemski napačni prevod) Torej jezus ni nikoli obstajal; ali potemtakem tale biser zgorjaj, če trdi, da je Jezus, trdi, da ne obstaja, al kaj?!! Reinkarnacija Jmmanuela pa je Eduard Albert Meier (krščanski "drugi prihod", muslimanski "Imam Mahdi", židovski "Elija oz. Mesija", oz. tisti, ki ga vsi čakajo, od tistih ki čakajo nekoga, da bi pošlihtal stvari), z vsemi svojimi izredno pomembnimi informacjami za človeštvo!!! On ponuja razsvetlejnje, ne pa metke, tako kot tale biser zgoraj! Daj administrator, zbriši še enkrat, da boš imel popolnoma uspešen dan, revež ...
Frane Šajn
19. 11. 2011 08.07
JA INKARNACIJA TO JE TO STE VIDLI NA KOLENA PA MOLT!
domremy
19. 11. 2011 08.06
Ko en človek trpi za prividi, se temu reče blaznost. Ko za prividi trpi masa ljudi, pa se temu reče religija. BEEEEEEEEEEEE, OVCEEEEEEEEEE! Ajde admin briši vse kar diši po zdravi pameti in RAZUMU.
mesniburek15
19. 11. 2011 07.51
haha....js sm pa Chuck Norris..kr neki
Lovro14
19. 11. 2011 07.43
v letu 2011 ljudje še verujejo v boga...v kristusa..v alaha...v katerokoli vero pač...verujejo v največjo laž v zgodovini človeka...to me impresionira iz dneva v dan...to da je nedelja božji dan...ne dan za počitek,ampak dan za it v cerkev in dajat denar najbogatejši državi na svetu ker nimajo denarja za popravit streho...da nas učijo naj ne ubijamo,naj ne krademo..kar pa ve vsak človek kateri je zrasel v eni družini z zdravimi načeli in vrednotami... ŽIVELA NEVEDNOST in NAIVNOST!!!
Raztezje
19. 11. 2011 06.40
Počakajmo, ne sklepajmo tako hitro, bolje je biti počasen v jezi. očitno ljudje verjamejo, da živimo v zadnjih dneh, ne vemo, kdo bo novi Kristus, ampak nekdo bo moral biti, da med nas prinese vzpodbudne novice, najnovejšo Božjo Besedo, o vladavini pravičnega in Raju na Zemlji. Sicer bi pomagalo, če bi ga zalotili med hojo po vodi, a je tudi brez tega na videz nekoliko podoben staremu, dobremu Jezusu, le opanke je zamenjal za superge in rjuho za modno softshel plastično jakno. Pa tudi nekih čudežev (še) ne zmore, pravzaprav bi rad le ubil Obamo oziroma vsaj javno, pardon Belo hišo. Civilizacija sicer lahko, človeštvo pa ne more več tako naprej, nebesa nam morajo poslati nekoga za zgled, da nam pokaže, kako se lažnim prerokom obrcajo riti, ne da bi se zato začeli med seboj sovražiti in eden drugega nadzirati, saj na tem svetu že dolgo nismo več nedolžni otroci. Ne moremo vedeti, kakšen kaliber bi izbral bog za takšno nalogo, medtem ko so eni videli strele, je za druge grmelo iz nebes, morda je pustil sporočilo na fasadi. Za nekatere še toča kobilic, reka krvi in smrt novorojenčkov niso bile nič posebnega, nikoli niso videli Oprah, Youtube, FBI ali modernih medijev. Ja kaj bi pa vi storili, bi jim nastavili na vhodna vrata granato? Drugi prihod kralja, bodo zgleda naznanile policijske sirene in barikade. Poglavitno pri svetem duhu je, da se bo naselil v nas, njegovo prisotnost bomo začutili, ne bomo mu zrli v oči, morda kdo tudi to, a le za trenutek. Odrešenik je med nami, vendar ga ne moremo videti, ker bi ga morali potem prijaviti. Pozorno opazujmo okoli sebe in si zapomnimo tiste, ki oprezajo za Jezusom Kristusom in bodimo strpni, potrpežljivo čakajmo, da se nam sam razodene. Ne pozabimo, da bi lahko bil vsakdo Kristus.
ietsspesiaals
19. 11. 2011 01.53
če bi ubiu obamo al pa kšnga politika bi mu še vrjev tko pa pr men nima šans
KakovostenSmeh
19. 11. 2011 01.44
Kera slovnica 24ur... Slovenija moj doma
lolipoly
19. 11. 2011 01.25
@rocky247 Sedaj, ko sem videla tisti Youtube, ki si ga napisal, me vec ne preseneca , zakaj mislite, da je to vse tako, samo se lahko smejim takim , ki v to verjamejo.
speedstar
19. 11. 2011 00.22
Bomo videli če bo po obsodbi tretji dan izginil iz ječe. Drugače bo tam doooolgo časa.
tekavcminka56
18. 11. 2011 23.16
vpisite v youtube Padec Republike: Predsedovanje Barack Obame, vzame vam samo 10minut, pa vam bo resnica o svetu jasna, tudi tistim, ki se vam po nevem katerem čudežu, še do danes ni uspelo zbuditi..
HellWolf
18. 11. 2011 21.41
če tale članek drži... Potem lahko rečem samo to kar je nekoč izjavil sam stric albert: Edina neskončna stvar je človeška neumnost. Od nekega boga med oblaki poslan da naredi atentat... enako nevarni so kot skrajni islamisti, samo da krščanski skrajneži malo drugače kličejo šefa.
tinetone
18. 11. 2011 21.33
gotovo bo dobil veliko minut pri đeriju