Tujina

Nesrečo luksuzne potniške ladje zakrivila počena cev za gorivo

Atlanta, 19. 02. 2013 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za težave luksuzne potniške ladje Carnival Triumph, na kateri so zaradi požara v strojnici odpovedali motorji in drugi sistemi od elektrike do vodovoda, zaradi česar so potniki trpeli neznosen smrad, je bila kriva počena cev za gorivo.

Ameriška obalna straža je sporočila, da je bila za težave 4200 potnikov in članov posadke na krovu luksuzne potniške ladje Carnival Triumph minuli teden kriva počena cev za gorivo, ki je povzročila požar. 

Potniška ladja
Potniška ladja FOTO: Reuters

Potniki so se vkrcali na ladjo 7. februarja v Teksasu in se odpravili na štiridnevno križarjenje do Mehike. Tri dni pozneje je v strojnici izbruhnil požar, ki ga je posadka hitro obvladala, kar priznava tudi ameriška obalna straža. Vendar pa so motorji odpovedali, kakor tudi drugi sistemi od elektrike do vodovoda.

Podaljšano križarjenje, za katero bodo potniki dobili povrnjene vse stroške in še najmanj 500 dolarjev na osebo, pa potnikov ni razveselilo, saj je ladja obtičala v mednarodnih vodah. Stranišča so hitro napolnili in potem do konca kalvarije trpeli smrad. Muke so si lajšali s spanjem na krovu pod zvezdami. Odpadlo je tudi hlajenje in umivanje, zaloge hrane in vode na ladji pa so bile omejene.

Ladjo so po štirih dneh v četrtek privlekli v pristanišče Mobile v Alabami, nato so se nanjo nemudoma vkrcali preiskovalci obalne straže in nacionalnega odbora za varnost v prometu. Glavno preiskavo sicer vodijo oblasti na Bahamih, kjer je križarka registrirana. Preiskovalci bodo na ladji še nekaj dni, potem pa se bo delo nadaljevalo še več mesecev v pisarnah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

David Žido
26. 02. 2013 17.42
pa kaj potem.
olyca
20. 02. 2013 11.12
+1
Za nesrečo kriva počena cev, za povečanje števila turistov na ladji pa slabi olagumiji !!!!!!!!!!!!!!!
m122
19. 02. 2013 09.44
+5
Nesreče se dogajajo, ampak kako je mogoče da poči cev za dovod goriva in to pri praktično novi barki?
morosito
19. 02. 2013 09.24
+3
To ladjo so jo zgradili leta nazaj v monfalcone blizu trsta :)
bobo11 1
19. 02. 2013 10.47
+1
Če je Italijanske izdelave se potem takšni napaki ne čudim. Stvari narejene v Italiji so pogosto narejene na minimumu vzdržljivosti, zaradi tega ker je potem nižji strošek izdelave. Samo, če delaš na takšnem minimumu se ti hitro lahko zgodi, da je kaj pod njim.