Tujina

Negovalec iz pekla: ne šest, umoril naj bi kar 84 ljudi, zaradi njegove 'morilske bilance' zgroženi celo preiskovalci

Berlin, 28. 08. 2017 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š./S.S.
Komentarji
5

Bolniški negovalec Niels Högel je bil obsojen zaradi šestih umorov. A nemške oblasti primera vseeno niso zaprle. Po treh letih preiskave pravijo, da je njegovih žrtev vsaj 84, nekateri poročajo celo o več kot 90 žrtvah, razsežnosti njegovega morilskega pohoda pa ne bomo nikoli zares poznali.

Niels Högel je na dobri poti, da si zagotovi neslavni in zlovešči naziv "najhujši nemški serijski morilec po drugi svetovni vojni". 40-letni nekdanji bolniški negovalec je bil pred leti obsojen za šest umorov v klinikah Oldenburg in Delmenhorst, kjer je delal. A to je le vrh ledene gore.

Oblasti so tri leta brskale po zdravniški dokumentaciji mrtvih, ki naj ne bi umrli zaradi bolezni, ampak njegovega "posredovanja". Izkopali so tudi okoli 100 pokojnikov. Ugotovitve so strašljive. Menijo, da je Högel umoril vsaj 84 ljudi, precej verjetno pa še več.

Šef policije iz Oldenburgsa Johann Kühme je na tiskovni konferenci dejal, da razsežnosti morilskega pohoda "presegajo vse meje", poroča NWZ. Čeprav je bil morilec za šest umorov že obsojen, tožilstvo razmišlja, da bi ga znova postavilo pred sodišče in skušalo doseči obsodbe še v preostalih primerih.

Moški naj bi svoje žrtve moril zaradi dolgčasa in vznemirljivosti dejanja, navajajo tuji mediji. 

Högel naj bi prvi umor zagrešil februarja 2000, zadnjega pa 24. junija 2005. Pri tem so ga tudi zalotili. Preiskovalec Arne Schmidt je dejal, da je za umore uporabljal vsaj pet različnih zdravil, ki zmotijo delovanje srca in jih vbrizgaval svojim žrtvam.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RobespierreWithGuillotine
28. 08. 2017 17.31
+7
Morda tudi v slovenskih zdravstvenih ustanovah delajo podobni strokovni ljudje, ki v zilo dodajo kaj "po pomoti" oz. iz "ciste zlobe"? Ne bi se cudil, ce katerega najdemo oz. da imamo neodkrite psihopate.
290ktober
28. 08. 2017 19.48
+7
jg57
28. 08. 2017 14.33
+15
no sedaj razumemo zakaj so vse vojne tako pošastne. Vojen so za te vrste psihiče priviligiran čas. Ko je vse dovoljeno, ko oblast, kakršnakoli, rabi take tipe so taki tipi "perspektiven kader". Potem ko čas vojne mine gredo nekateri med heroje, drugi pa prej ali slej pristanejo v zaporu.