Tujina

FOTO: Nedaleč od Tigrovega templja preiskovalci odkrili domnevno klavnico

Bangkok, 07. 06. 2016 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so prejšnji teden tajski preiskovalci vdrli v Tigrov tempelj v provinci Kančanaburi in ovadili tri budistične menihe zaradi nedovoljene trgovine z živalmi in njihovimi deli, so zdaj v bližini templja odkrili tudi domnevno klavnico tigrov.

Tajska policija je med hišno preiskavo nedaleč od Tigrovega templja na zahodu Tajske odkrila domnevno klavnico, v hiši so našli tudi štiri žive tigre in 12 praznih kletk.

Preiskovalci verjamejo, da je hiša, ki leži na osamljenem območju in je zavarovana z visokimi ograjami, služila kot prostor za zadrževanje in klanje živali. V hiši so našli prostor z ogromnimi deskami za rezanje in različne nože, zato domnevajo, da so živali tukaj klali.

"Verjamemo, da so te prostore uporabljali menihi iz Tigrovega templja za zadrževanje tigrov preden so jih usmrtili, njihovo kožo, meso in kosti pa prodali v tujino ali restavracije znotraj Tajske, ki ponujajo tigrovo meso skupinam turistov," je dejal policijski polkovnik Montri Pancharoen.

Tajski preiskovalci odkrili domnevno klavnico tigrov - 2
Tajski preiskovalci odkrili domnevno klavnico tigrov - 2 FOTO: AP

Policija je pridržala dve osebi, ki sta skrbeli za poslopje. Ti sicer trdita, da so tigri, ki so jih našli v hiši, zasebna lastnina. Policija zdaj išče tudi lastnika hiše.

"Tigrov tempelj je le začetna točka oziroma dobavitelj," pravi Montri. Policija namreč preiskuje informacije, da ta tempelj ni edini, ki tihotapcem dobavlja tigre.

Prejšnji teden so preiskovalci, ki so s sodnim nalogom vdrli na območje Tigrovega templja, odkrili 137 tigrov, v zamrzovalniku pa so našli 40 mrtvih tigrovih mladičev, še okoli 20 mladičev in delov živalskih organov pa prepariranih v velikih steklenih kozarcih. Trojico menihov so aretirali, ko je želela iz templja pretihotapiti tigrove kože in izdelke iz tigrovih delov telesa.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

najjana
08. 06. 2016 08.47
+2
Človek je največja zver.
masai mara
08. 06. 2016 08.26
+2
Azija pac..to je samo ena od mnogih krutosti ki se tam dogajajo nad zivalmi.. fokler bodo ljudje to konzumirali se bodo krutosti dogajale
LeonKralj
09. 06. 2016 15.54
-1
Glej moj spodnji odgovor za "extradeluxe".
extradeluxe
07. 06. 2016 20.34
+22
tajci so eni primitivnejših.
LeonKralj
09. 06. 2016 15.53
+0
Tajci niso nič bolj "primitivni" od preostalega dela sveta, vključno z nami. Tudi pri nas koljemo živali, ki se v ničemer ne razlikujejo od tigrov. To podpira 99% vseh ljudi, ki redno uživajo meso, mleko, mlečne izdelke in jajca. Če meniš, da to kar delajo Tajci s tigri ni prav, bi moral to razpoznati tudi za naše piščance, krave, pujse, konje, jagenjčke, itd. Obstaja veganstvo in obstaja izkoriščanje živali. Tretja možnost ne obstaja. Veganstvo pomeni nenasilje. V prvi vrsti gre za nenasilje do drugih čutečih bitij, a tudi za nenasilje do Zemlje (živinoreja je eden največjih uničevalcev okolja) in samega sebe (zdravstveni vidik). Obišči (pisano skupaj) leon kralj pika blog spot pika si
bgko
16. 06. 2016 20.20
Zresni se, tudi sam sem zaprisežen vegan že desetletja, pa gladko vidim razliko. Gre se predvsem za to, da je bila stvar prikrita kot nek tempelj.
XYZ007
07. 06. 2016 20.17
+19
V hiši so našli prostor z ogromnimi deskami za rezanje in različne nože, zato domnevajo, da so živali tukaj klali. Ali pa so mogoče rezali/pripravljali meso za tigre? Samo da je vse domnevno...domnevno tudi 24ur poneumlja, ampak samo domnevno... Izbris tega komentarja je kratenje pravice do govora in cenzura.