Tujina
Oglas

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: Vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Facebooka na svetovni borzi!

Ljubljana, 19. 10. 2015 06.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Cena Facebookovih delnic je od začetka leta 2015 do zdaj zrasla za 18,2% in ekonomisti ocenjujejo, da obstaja še vedno prostor za rast. Izkoristite ugodne razmere na trgu in vzemite svojih 50 evr za trgovanje s ceno delnic Facebooka na svetovni borzi. Vzemite svojih 50 evrov tukaj.

FXLIDER
FXLIDER FOTO: FXLIDER

"Facebook je 12. oktobra objavil novico, da testira nekaj novih funkcij v oglaševanju s katerimi bi uporabniki lahko opravili nakup direktno preko facebookove aplikacije. To je le ena izmed mnogih Facebookovih potez s katero želi prehiteti Amazon, ki je največje podjetje na področju spletnega nakupovanja. V prihodnosti bodo podjetja lahko ponudila svoje izdelke in storitve kar direktno preko Facebookovih strani. Nekateri analitiki se bojijo, da bi takšna poteza podjetja lahko resno zmanjšala število mlajših uporabnikov, kar pa bi lahko negativno vplivalo na cene delnic," pravijo pri FXLider-ju.

Trije dejavniki, ki kažejo na to, da je pred Facebookom svetla prihodnost::

- WhatsApp
- Instagram
- Vse višji prihodki od reklam na trgih držav v razvoju

Od aprila do septembra je število aktivnih uporabnikov storitve WhatsApp zraslo za 11% oziroma 100 miljonov. Ko je Facebook kupil WhatsApp februarja lani, je CEO Mark Zuckerberg poudaril visoko rast števila uporabnikov omenjene aplikacije. V trenutku nakupa je 450 miljonov uporabljalo aplikacijo, ta številka se je večela za 1 miljon uporabnikov na dan. Po besedah CEO-a Facebooka nihče do tedaj ni uspel uresničiti podobnih rezultatov. Facebook je uspel s svojim nakupom prodreti na kitajsko trgžišče, ki je eno največjih internetnih tržišč na svetu. Instagram in WhatsApp sta na Kitajskem dovoljena, dokler je Facebook na seznamu prepovedanih aplikacij. Ob zadnji objavi četrtletnih rezultatov, je Zuckerberg izjavil, da bo vložek v WhatsApp vnovčljiv ko bo dosežena številka ene miljarde aktivnih uporabnikov. V začetku leta je CFO podjetja David Wehner najavil, da bodo kmalu uvedene nove funkcije s katerimi bodo lahko podjetja direktno pošiljala sporočila svojim strankam.

’Cena delnic Facebooka se je pozitivno odzvala na novico, da je število uporabnikov tega družabnega omrežja dosegla 900 miljonov uporabnikov. Širitev Facebooka na mobilne naprave se je obrestovala vlagateljem in rast cen delnic je samo začetek. Danes to družabno omrežje prejema 76% celotnih prihodkov iz naslova oglasov na mobilnih napravah. Lansko leto je ta delež bil 62% kar kaže na dejstvo, da Facebook nadaljuje z osvajanjem trga oglaševanja na mobilnih napravah’, navaja FXLider.

Instagram deluje kot družbeno omrežje, ki omogoča objavo fotografij samo preko mobilnih naprav. Kot navajajo na svoji internetni strani, je število aktivnih uporabnikov doseglo 400 miljonov.

Vzemite svojih 50 evr za trgovanje s cenami delnic Facebooka tukaj.

Rast števila aktivnih uporabnikov in prihodkov pozitivno vpliva na rast cen delnic Facebooka. Ekonomisti napovedujejo, da bi v optimističnem scenariju cena delnic v naslednjem letu lahko dosegla vrednost $146. Bolj realističen scenarij napoveduje ceno $111,50. Trenutna cena delnic se giblje pri $93,89.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni