Tujina

Ne nehajo se obstreljevati

Gaza, 19. 03. 2011 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najprej so z območja Gaze na izraelsko ozemlje izstrelili granate, nato je Izrael odgovoril z letalskim napadom, rezultat pa je ranjen otrok in štirje odrasli.

Palestinci so danes z območja Gaze na ozemlje Izraela izstrelili 50 minometnih granat, Izrael pa je odgovoril z letalskim napadom na naselje Zejtun v predmestju mesta Gaze. Pri tem je bilo ranjenih pet ljudi, med njimi en otrok, je sporočila palestinska služba za izredne razmere.

Odgovornost za izstrelitev raket na ozemlje Izraela je prevzelo oboroženo krilo palestinskega gibanja Hamas, ki vlada območju Gaze.

Izraelske letalske sile sicer pogosto izvajajo napade na območje Gaze, od koder tamkajšnje oborožene sile izstreljujejo rakete na Izrael. Do zadnjega tovrstnega obračunavanja je prišlo pred tremi dnevi, ko so izraelske letalske sile obstreljevale vadbišče gibanja Hamas v bližini Gaze. Pri tem sta bili ubiti dve osebi. Povod za napad je bilo vnovično raketiranje juga Izraela z območja Gaze, ki pa ni povzročilo nobene gmotne škode ali žrtev.

Gaza
Gaza FOTO: Reuters


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Crazy_Horse
19. 03. 2011 14.29
HAWX nevem kaj si s tem mislil da imam dvojne standarje če si imel občutek da sem kdaj zagovarjal kosovarje se motiš nikoli nisem zagovarjal teroriste in morilce izrael pa ima pravico vojaško odgovorit na napade hamasa
DEMOKRAT007
19. 03. 2011 13.03
teli arabci nej že dojamejo da nimajo tam kaj iskat
HAWX
19. 03. 2011 12.10
Crazy horse zdaj pa mi obrazlozi te dvojne standarde? Kako torej v Izrael se je pravilno odzval na provokacije teroristov ajde recimo da ti dam prav ceprav so ljudje obupani zivijo v konc logorju nimajo ne elektrike ne pitne vode ce izrael ne dovoli vse je pod kontrolo izraela. Po drugi strani nam malo blizje tu v evropi pa recimo pravi teroristi in najvecji prekupcevalci mamil v evropi in celo zveri ,ki so ugrabljali ljudi da so jim rezali ven organe za prodajo ko pa ti na tuji zemlji provocirajo in iz zased napadajo policijo in vojake in ceprav niso rozice cvetele ampak v primerjavi z palestino pa so ziveli kot carji ,ko pa oni to pocnejo pol pa je cel vik in krik o genocidih in bogih civilistih in tiranskem okupatorju(ki je na svojem)...itd Tu pa se niso pravilno odzvali? Ali so moralne vrednote resnica in pravica danes brutalno posiljene ali ljudje enostavno niso vec sposobni razmisljat z lastno glavo ker je napolnjena z predsodki,lazmi in laznim humanizmom? Daj mi obrazlozi ta hudicevo ociten paradoks?
Crazy_Horse
19. 03. 2011 11.42
praviln odgovor Izraela če palestinski skrajneži izivajo naj se soočijo s posledicami
ninja.bloc
19. 03. 2011 11.41
hawx - amen ! seveda vse z veliko podporo 24ur in velikega inkvizitorja g. Ronalda Lauderja
HAWX
19. 03. 2011 11.21
Bogi izrahelci bogi z svojimi najmodernejsimi letali, z apachiji, z sateliti, z ladjami in podmornicami , z nuklearnimi raketami, Z svojimi merkava tanki in z podporo njihovih slug americanov res bogi zaradi tistih teroristov z puskami in kako improvizirano bombo ki zivijo v najvecjem konc.logorju na svetu kjer je se pitna voda vprasanje volje izrahela. Bogi bogi Izrael kako pa naj zivi v miru zraven terorja svojih toliko mocnejsih sovraznikov.