Tujina

Ne le agenti, tudi psi so bili 'nemarni'

Washington, 04. 08. 2012 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ne le, da je 12 pripadnikov ameriške skrivnostne tajne službe, ki varuje predsednika Baracka Obamo, spalo s protistutkami, povsem brezbrižni so bili tudi do svojih službenih psov. Ti so namreč potrebe opravljali kar na hotelskih posteljah.

Agenta tajne službe s psom
Agenta tajne službe s psom FOTO: Reuters

Dokumenti o preiskavi ameriških vojakov, vpletenih v škandal s prostitutkami v kolumbijski Cartageni letos aprila, kažejo, da se je hotelsko osebje pritoževalo tudi nad obnašanjem službenih psov, ki so spali v posteljah in kar tam opravljali svoje male in velike potrebe.

Ameriški vojaki in člani tajne službe, ki so bili aprila v Cartageni predhodnica uradne delegacije na čelu s predsednikom Barackom Obamo, so v prostem času izkoriščali usluge prostitutk. Škandal je izbruhnil, ko agent tajne službe dekletu ni plačal dogovorjenega zneska, ta pa je poklicala hotelsko osebje in policijo.

Preiskava v vrstah tajne službe se je končala z odpustitvijo osmih agentov, oprostitvijo treh, eden pa je izgubil varnostna pooblastila. Vojaška preiskava je bila bolj prizanesljiva, saj je sedem pripadnikov kopenske vojske in dva marinca dobilo administrativne kazni. Trije so kazen zavrnili in zahtevajo vojaško sodišče, pripadnik zračnih sil je bil oproščen krivde, o dveh mornarjih pa še odločajo.

Vojaška preiskava je odkrila, da je 12 pripadnikov oboroženih sil v svoje sobe hotela Karibe 11. aprila pripeljalo prostitutke, pri čemer so si prislužili prijavo nadrejenim s strani hotelskega osebja. Pravila hotela namreč določajo, da lahko prostitutke pridejo v sobe šele po 23. uri, oditi pa morajo pred šesto uro zjutraj naslednji dan.

Prostitucija je v Kolumbiji dovoljena, vendar pa hoteli nočejo izgubljati družinskih gostov, zato je za prostitutke določena "policijska ura" ter plačilo posebne takse. Vojaki se tega niso držali, hotelsko osebje pa so posebej razburili pasji iztrebki na posteljnini in po hodnikih hotela.

Vojaki so se izognili ostrejšim kaznim, ker ni bila nikoli ogrožena državna varnost, prostitutke pa so bile starejše od 18 let in so se s tem poklicem ukvarjale prostovoljno. Po treh mesecih se je pomiril tudi politični vihar v Washingtonu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jez_jezen
04. 08. 2012 18.42
+1
Će je kdo teror. so to američani.
pankration
04. 08. 2012 18.13
+2
Ma pomoje je vse izmišljujejo. Ultra usposobljeni psi,ki poznajo vsak ukaz (lezi, sedi, napadi, išči) ki pa ne ve kje je mesto za s.....e ma halo. Sigurno so si to izmislili v hotelu, da bodo v bodoče lahko kazali gostom, kje naj bi po legendi predsednikovi psi sr...i na postelji in če bodo hoteli spat v tej postelji bo 40% višja tarifa :)
kim llsung
04. 08. 2012 20.52
in kdo bi hotel tam spat ocitno ti niso ti to duhovi pasji kakec nima vrednosti ja psi so delovali na gospodarjev ukaz aja pa mislis,da bi se tale otrok strinjal s tem,da ga kazes vesoljni sloveniji.
KnightTemplarSL
04. 08. 2012 14.45
+4
Niti pse ne morejo naučiti osnovne higiene, potem pa govorijo drugim, kako je treba vodit državo....
WikiX
04. 08. 2012 13.59
+3
Če bi imeli pri nas tajni policisti in varnostniki toliko problemov, bi zamenjali raje predsednika.
rissp
04. 08. 2012 13.50
+10
Če bi to storili "tuji" psi in gospodarji med obiskom v ZDA, bi se 99% američanov zgražalo in prikimavalo, da je to dokaz, da so "neameričani" primitivci, barbari, ki si zaslužijo vojne, smrt, revščino,itd. Tako pa so oni tisti ki so "gospodarji sveta" in v tako "nerazviti, ničvredni" državi kot je Kolumbija lahko ameriški psi ter ameriški gospodarji opravljajo potrebo tudi v hotelskih posteljah. To samo pokaže kakšni "ljudje" so...
LomilkaSrc
04. 08. 2012 13.45
+3
"skrivnostna tajna služba" dejte se odločit ali je skrivnostna ali je tajna mislim halooo prepisovalec za dva šolda.
NightWishFan
04. 08. 2012 13.45
+10
Kakšen pes, takšen gospodar.... Američani tako ali tako, vse povsod samo serjejo in delajo probleme.
Iniesta
04. 08. 2012 13.38
+3
Obama sploh ne ve, kaj se mu dogaja ...
Nina Nubia 1
04. 08. 2012 14.16
+3
Nina Nubia 1
04. 08. 2012 12.56
+11
ameriska kultura