Tujina

'Ne kradi iz državne blagajne in ne laži'

Moskva, 02. 02. 2012 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

K temu ruskega premierja Putina v pesmi pozivajo člani novonastale glasbene skupine nekdanjih vojakov. Spot si je na spletu ogledalo že več kot milijon ljudi, nastal pa je v podporo opoziciji, ki v soboto vnovič pripravlja protestni shod proti Putinu.

Pridružite se uradni strani oddaje 24UR na Facebooku s klikom na

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mes
04. 02. 2012 00.05
-2
Putin se upira kapitalistom zato je nepriljublen.
European22
04. 02. 2012 01.08
+0
hehe zato pa je med kolege razdelil pokrajine bogate z nafto! jp antikapitalist pa tak!
KosezVeliki
04. 02. 2012 10.30
+1
Pa ti siromak res pograbis vse, kar ti natrosijo razna zahodna trobila in neki kvazi "strokovnjaki", ki so ideolosko kontaminirani ? Nekje si neki nacul in to sedaj popaceno interpretiras v svoji betici, citas razne razne teorije zarote v Financial Timesu, Economistu in Washington Postu, ki imajo z realnostjo opraviti toliko kot spekulacije branjevk na trgu, o tem za koliko se bo podrazila solata in pocenil krompir...in kupujes zepne kriminalke, polne nebuloz in oslarij, ki jih prodaja nek zafrustriran zidovski disident Goldfarb, katerega oce je prebegnil na zahod v casu Sovjetske Zveze in kateremu so tedaj zasegli premozenje. Pa kaj pol, ce je guverner Cukotke (pokrajine bogate z nafto in diamanti) oligarh Roman Abramovic. Ocitno so ti zahodna trobila zamolcala dejstvo, da je v teh letih podjetje Romana Abramovica, ki se ukvarja z diamanti, vlozilo milijarde € v izgradnjo infrastrukture in boljsega zivljenjskega standarda. Na Cukotki je danes skoraj 0% brezposelnost. Enako velja za regije Khanti Mansisk in zahodno Sibirijo, ki postajajo pravi ruski Kuvajt. Zaorji malce globlje, opravi poglobljeno analizo, razisci problem, uporabi razlicna orodja...in pusti ze enkrat tiste zepne kriminalke in knjigice, ki jih prodajajo klosarji na vsakem bolsjem sejmu...za bozjo voljo !
Pelcev
03. 02. 2012 23.15
+2
osebno sem rus ..no bolj natačno sem živel v čečeniji leta 97 sem prišel v slovenijo..moram reči da v rusiji odkar je putin je veliko bolje ..čeprav vsi vemo da sovjetska zveza še zmeri stoji dejansko..vendar naredil in pomagal je veliko! preživel sem 6 let v vojni mislm ..po vojni je dokazal da je dober voditelj ko smo dobili use potrebščine za obnovo hiše in tako naprej..vendar smo se preselili še zmeraj grem kdaj nazaj če ne to pa usaj delat=) . drugače pa tudi slovenija ni slaba vendar kot narod preveč foušerije :(
KosezVeliki
03. 02. 2012 17.22
-1
Oce dvojnega agenta Aleksandra Litvinenka, Viktor Litvinenko prosi Vladimirja Putina za odpuscanje Najdete na internetu pod naslovom: "Litvinenko U-turn: father please Putin to return"
KosezVeliki
03. 02. 2012 16.22
+1
Lansko leto me je presunila izjava kolektiva delavcev iz nekega velikega industrijskega obrata v Niznem Tagilu (Sibirija), ko so zastavljali vprasanja med javno konferenco Vladimirju Putinu. Delavci tega kombinata so Izjavili, da so pripravljeni vzeti v roke: kladiva, sekire, kovinske palice in verige ter tako obracunati z drhaljo, ki protestira proti Vladimirju Putinu v Moskvi. Putin se je tej izjavi nasmejal, jih pomiril in jim dejal naj bodo osredotoceni na svoje delo. Dejal je, da bodo sebi in drzavi najbolj koristili samo s pridnim delom. Mislil sem si, kaksen pekel je moral vladati Rusiji pred Vladimirom Putinom.
janez6bb
03. 02. 2012 13.36
+0
Pojma nimate o Rusiji, za kej več pa si preberite Vladarji Senc, boste videli kako so v začetku 90 letih, zahodne države v rusijo pošiljale milijarde njihovega denarja samo da bi Rusijo pahnili v bedo, in to jim je na koncu tudi uspelo,amerika si nikoli ni želela močne Rusije in so zato tudi poskrbeli. Dokaze si pa jadete v knjigi Vladarji Senc
Elias47
03. 02. 2012 13.24
+5
'Ne kradi iz državne blagajne in ne laži' To bi morala biti prva božja zapoveda za politike, ker vsi politiki po svetu kradejo, ne samo za Ruski...
Marinaconti
03. 02. 2012 13.27
+2
Predvsem za komuniste, ker so ti edini, ki so se "dobro izkazali" v tem, saj so pri nas blagajno tudi dokončno iztropali (kot je pač rdečkarjem v krvi).
janez6bb
03. 02. 2012 13.35
+3
marina potem lahko vse politike po svetu označimo za tardeče, sej so kradli vsi pa povsod.
kim llsung
03. 02. 2012 15.20
+3
v sloveniji so levi in DESNI kradli sam razlika je da so komunisti vsaj nekaj naredili da lahko ta desni fino in nemoteno kradejo
MarsAudiac
02. 02. 2012 20.59
+6
Hmmm,zgodovina uči,da Rusi preprosto potrebujejo trdo roko.So pa rusko rajo razni carji in vladarji(ke) izkoriščali od vekomaj.In upam,da za njihovo opozicijo ne stojijo kakšni skrivni "prijatelji"Želim jim vse dobro...naša,slovanska kri.
Marinaconti
03. 02. 2012 13.33
-3
Predvsem, nevem kakšne "rase " si ti, ker mi Slovenci nismo "v sorodu s slovani".......Zgodovina pa nas uči, da so Rusi, žal imeli "režim trde roke - komunizem - boljševizem - stalinizem", ki jih je tlačil že od 1917, ko so tardeči z zvijačo (kot pri nas 45 leta) uspeli se zavihteti na oblast ter jih začeti trpinčiti in jih popeljali v lakoto (kaj se je samo zgodilo z Ukrajino, ki je bila žitnica sveta, v kratkih 2 letih pa je stalin povzročil samo v Ukrajini 20.000 žrtev - -"zaradi lakote", ko so ljudem iz ust iztrgali zadnje grižljaje in jim ni ostalo niti za setev.....Torej dobro bi bilo, da se , preden komentiraš, seznaniš z "boljševistično realnostjo" in tudi z našo pripadnjostjo edino Venetom, ki pa niso prišli izza Karpatov - iz močvirij, ampak so vsrednji evropi (Karantanija) že preko 3.500 let.
Elias47
03. 02. 2012 13.35
+2
Seveda stojijo; samo poglejte si Hrvaško; kako je sedanji premier Milinovič pred meseci lajal proti Hrvaški vladi, sedaj pa se je izkazalo, da je isto gov_ _. "Ni pomembno koga volite, ker vedno volite nas (prostozidarje)!" Stalin "Ni pomembno kako narod voli, pomembno je samo, kdo šteje glasove!" Peter "Elektronske volitve niso zato, da so volitve bolj legalne, ampak zato, da je lažje ponarediti volitve, dokazi (volilni listki) pa ne obstajajo" ZDA "Ljudje ne bodo poznali prave svobode in pravice, vse dokler se bodo ljudje nevedni, dokler se bodo ljudje zatekali k religijam in ideologijam, oz. dokler vsi ljudje ne bodo sprejeli Resnice o Stvarstvu!" Elias salome gam nyan ben urda, ganyiber asala Hesporuna
MarsAudiac
03. 02. 2012 18.15
+1
@Marinaconti ...vidim,da boš ti spisal novo slovensko zgodovino.Ti in jaz sva po vsej verjetnosti slovanske krvi,pa če se postaviš na glavo.Teorija o Venetih pa nima splošne podpore pri zgodovinarjih.Vidim pa,da je tebi všeč.Rusi imajo pa zelo zanimivo in dolgo zgodovino in tudi tukaj si se osredotočil na tisti krajši del (bolj zač 20.stol.),ki je seveda všeč tebi zaradi verjetno tvojih trenutnih političnih pogledov.In da ti bo nekaj jasno.Preobrat v drugi svetovni vojni in samo vojno v Evropi so dobili Rusi(na Pacifiku pa Američani).Vsi ostali(z angleži vred) smo samo nekaj doprinesli.In sklepam,da ti tole ne bo všeč.Kar je verjetno tudi prav.Vsak ima pravico do svojega mišljenja
Pelcev
03. 02. 2012 23.10
European22
04. 02. 2012 01.14
+0
Slovenci smo mešanci, gremanov, benečanov, ter slovanov, to bi lahko pogruntal samo po priimkih! Zdej nekaj kle se naprezat, pač so bila obdobja, prvo kot rimske province, oz. del beneške, ter del dalmatinske, potem z upadi slovanov oz. Ilirov, smo dobili malo slovanske krvi, med avstroogarsko vladavino pa še malo germanske! Tako da za slovence glih ne moremo reči da smo slovani, smo prej benečani!
European22
04. 02. 2012 01.17
MarsAudac, če nebi bilo zahodne fronte, rusi nikoli nebi prišli do berlina, in vojna v evropi se je zmagala v boju za berlin, kjer so polovico zasegli rusi, ki so zasegli samo beerlin poleg osvoboditve bivših republik USSR-ja, američani pa angleži pa so se veliko več borili po evropi, ter po svetu, od španije, francije, nizozemske, yugoslavije do afrike! In da misliš da so rusi zmagal vojno v evropi si se zelo zmotil, oni niti nebi napali berlina, če nebi videli da američani prodirajo tako globoko! rusi so se bolj boril na svojih tleh, pa nič pohvalno, imeli so 10 večje izgube kot nemci!
MarsAudiac
04. 02. 2012 02.54
Si se hudo zmotil!Ko se je začelo izkrcanje v Normandiji,so nemci drugo svetovno vojno praktično že pokadili.Rusi bi brez zahodnjakov prišli do Portugalske,če bi bi bilo treba.Samo vojna bi se zavlekla za kakšno leto.So morali američani hudo pohiteti,da jim rusi niso pobrali celo pogačo (Evropo)No,potem bi bila cela Evropa pod ruskim (stalinističnim) vplivom,kar pa se na srečo ni zgodilo.Se pa še danes ne ve točno,če bi šli rusi še naprej od nemčije proti zahodu.Ameri so pa razbremenili ruse na daljnem vzhodu,saj bi jim drugače japonci slejkoprej udarili v hrbet.Angleže pa pozabi.Pocrkali bi na otoku,če jih ne bi ameri futrali skoraj celo vojno s konvoji.Šele triinštiridesetega so malo zadihali.Drugače imamo pa slovenci največ slovanske krvi s primesmi,ki si jih naštel zgoraj.Beneške krvi je verjetno samo za vzorec.Jo bo pa kmalu za kakšn litr(po truplu) z druge strani kolpe,hehe.