Tujina

FOTO in VIDEO: Izginulo letalo namerno odpeljali previsoko, da je potnikom zmanjkalo kisika in so se onesvestili?

Perth/Kuala Lumpur, 25. 03. 2014 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Zaradi močnega vetra, padavin in izredno visokih valov so za najmanj 24 ur prekinili iskanje razbitin pogrešanega malezijskega letala. Iskanje se bo osredotočilo le na južni del Indijskega oceana. Obupani svojci so pred malezijsko ambasado v Pekingu zahtevali pojasnila. V policiste, ki so varovali ambasado, so metali steklenice.

Iskanje razbitin pogrešanega malezijskega letala so zaradi slabega vremena prekinili za "najmanj 24 ur" je na današnji novinarski konferenci sporočil avstralski obrambni minister David Johnston.

Na odročnem delu Indijskega oceana, kjer bo potekala iskalna akcija, so namreč vremenski pogoji danes zelo slabi, saj piha močan veter, močno dežuje, poleg tega pa so valovi izredno visoki. V takih razmerah bi bilo iskanje tako v zraku kot v morju izredno nevarno, je pojasnil Johnston. Iskalna akcija se bo nadaljevala v sredo, če bodo to dopuščale vremenske razmere. Gre za "ogromno logistično operacijo", ki poteka na "izredno odročnem delu sveta", je pojasnil minister.

Na vprašanje, ali so prepričani, da je letalo svojo pot končalo sredi Indijskega oceana, je obrambni minister danes dejal, da gre trenutno za najboljšo sled. Britanska služba za preiskovanje letalskih nesreč Inmarsat je namreč s še nikoli uporabljeno analizo satelitskih podatkov ugotovila, da je bila zadnja pozicija letala sredi Indijskega oceana, zahodno od Pertha.

"Ne iščemo igle v senu. Še vedno se trudimo ugotoviti, kje se seno sploh nahaja," pa je pojasnil višji poveljnik avstralskih obrambnih sil Mark Binskin.

Iskalno akcijo so prekinili.
Iskalno akcijo so prekinili. FOTO: Reuters

Osredotočajo se le na južni del Indijskega oceana

Oblasti se trudijo "omejiti področje iskanja", je danes sporočil malezijski prometni minister Hishammuddin Hussein. Popolnoma so prekinili iskanje v severnem koridorju, prav tako tudi v severnem delu južnega koridorja, blizu Indonezije. Sedaj se osredotočajo le na južni del Indijskega oceana.

Prečesati morajo območje v velikosti Aljaske. Področje iskanja bo tako po novem merilo slabih 470.000 kvadratnih navtičnih milj (1,6 milijona kvadratnega kilometra). Da bi določili točno lokacijo, potrebujejo še nekaj časa, je še dejal Hussein. Če bodo razbitine našli na jugu Indijskega oceana, jih bodo v nadaljno analizo prevzele avstralske oblasti.

Satelitski podatki, ki potrjujejo, da je letalo pot končalo v Indijskem oceanu, vključujejo zadnji elektronski signal, ki pa ga še preiskujejo. Zadnji signal je letalo oddalo ob 1.11 po srednjeevropskem času, nato pa ob 1.19 še doslej neznan, delni signal. Ko je kopenska postaja ob 2.15 poskusila dobiti nov avtomatski odziv, signala ni bilo več.

Iskanje malezijskega letala
Iskanje malezijskega letala FOTO: Reuters

Po prepričanju malezijskih preiskovalcev je letalo strmoglavilo med 1.11 in 2.15 po srednjeevropskem času, kar naj bi prav tako izhajalo iz analize satelitskih podatkov, je danes še pojasnil Hussein. Let se je tako končal med sedem ur in pol ter osem ur in pol po vzletu v Kuala Lumpurju. Za prav toliko časa je zadostovalo gorivo na krovu, je dejal minister.

Poglejte animacijo notranjosti in poti izginulega malezijskega letala

'Zgodila se je grozljiva tragedija'

Direktor letalske družbe Malaysia Airlines Ahmad Jauhari Yahya je na današnji novinarski konferenci dejal: "Ne vemo zakaj in ne vemo kako, a jasno je, da se je zgodila grozljiva tragedija." A to, da je letalo izgubljeno in da preživelih ni, "je realnost, ki jo moramo sprejeti".

Predsednik uprave Mohammed Nor Yusof je situacijo opisal kot "izreden dogodek, ki zahteva izreden odziv". Verjetno je, da bo preiskava o vzrokih nesreče dolgotrajna in zapletena. V tem težkem času bodo nudili podporo in pomoč družinam potnikom kot tudi oblastem, ki iščejo odgovore, je še dejal predsednik uprave.

Svojci potnikov so se spopadli s policijo

Namestnik kitajskega zunanjega ministra je medtem od malezijskih oblasti zahteval, da pojasnijo ponedeljkove izjave in jim predajo nove satelitske posnetke, na katerih utemeljujejo svoje zaključke.

Novica, da je letalski prevoznik svojce potnikov kar prek SMS sporočila obvestil, da za njihove najbližje ni več upanja, pa je naletela na ogorčenje javnosti. Direktor družbe je danes pojasnil, da so SMS sporočilo uporabili kot eno od zadnjih možnosti, če sorodnika niso dobili na telefon oziroma mu niso mogli osebno sporočiti novico.

Okoli 200 obupanih svojcev se je zbralo pred malezijsko ambasado v Pekingu. Na letalu je bilo namreč kar 153 kitajskih državljanov. "Hočemo resnico!" in "Zakaj ste nas pustili tako dolgo čakati?" je pisalo na transparentih, ki so jih svojci prinesli s seboj. Spisali so tudi izjavo, v kateri letalski družbi, vladi v Kuala Lumpurju in malezijski vojski očitajo, da so skušale prikriti resnico, da so lagale njim in vsemu svetu ter da so napačno vodile iskanje. V policijo, ki je varovala ambasado, so začeli metati steklenice. Ko so se poskusili prebiti do ambasade, jih je policija začela potiskati nazaj, pri tem so nekateri od zbranih svojcev potrebovali zdravniško pomoč.

Kaj se je zgodilo?

Ugibanja o tem, kaj se je zgodilo v zraku, se medtem nadaljujejo. Med drugim se zastavlja vprašanje, zakaj je letalo letelo tako visoko. Kmalu po zadnjem stiku pilotske kabine s kontrolorji letenja, so namreč vojaški radarji letalo zaznali na višini skoraj 14.000 metrov, kar za komercialne polete ni običajno.

"Tako visoko so leteli 23 minut, potem se je letalo začelo spuščati," je medijem povedal neimenovani vir. Po njegovem to znova krepi teorijo o pilotovem samomoru, saj naj bi letalo na ekstremno višino dvignil namerno. "Po okoli 12 minutah je kisika zmanjkalo, potniki pa so padli v nezavest," je dejal vir.
Naprej bi naj boeing 777 letel letel kot "letalo duhov", kar bi tudi pojasnilo, zakaj skoraj ravno smer letenja, še meni.

Neimenovan letalski strokovnjak pa je dodal, da je za letala boeing 777-200ER maksimalna višina letenja okoli 13.000 metrov, kjer pa že nastopi veliko pomanjkanje kisika, zaradi česar se sprostijo kisikove maske, kar pa zadostuje le za nekaj minut.

Tudi pilot Chris Goodfellow verjame, da je letalo zadnji kos poti opravili brez pilota. Vendar bolj kot v teorijo samomora verjame, da je izbruhnil požar, zaradi česar je pilot sprejel nekaj na videz nenavadnih odločitev, od ovinka, do višine in skušal doseči Palau Langkawi, a je posadka zaradi dima najbrž padla v nezavest, letalo pa je nato letelo, dokler ni zmanjkalo goriva.

Animacija leta
Animacija leta FOTO: Reuters Video

Najzahtevnejše iskanje v letalski zgodovini

Čeprav včerajšnja izjava malezijskih oblasti, da je letalo strmoglavilo v južnem Indijskem oceanu, še nima podlage v materialnih dokazih, je dala uradno podlago za začetek preiskave same nesreče, ne le izginotja letala.

Iskalna akcija pa se je s tem z akcije za iskanje preživelih, spremenila v misijo, katere cilj je nati trupla in črne skrinjice letala, ki bodo počasi nehale oddajati signal.

Preiskavo bodo vodili Malezijci ob sodelovanju tujih preiskovalcev, še posebej skrbno jim bodo pod prste gledali Kitajci, saj je bila večina potnikov s Kitajcev.

Francoski preiskovalci, ki so kar 2 leti iskali črne skrinjice strmoglavljenega letala družbe Air France, so že napovedali, da bi lahko bila preiskava v primeru malezijskega letala ena najdaljših v letalski zgodovini, saj tokrat ni znano še niti mesto strmoglavljenja.

Podvodna iskalna akcija je Francijo stala 44 milijonov dolarjev, tokrat naj bi bilo stroški do štirikrat višji.

Ko bodo ostanke letala vendarle našli, bodo šli na delo forenzični strokovnjaki, ki bodo skušali s preiskavo razbitin ugotoviti, kakšna je bila sila, s katero je letalo zadelo vodno gladino, ugotoviti bodo skušali, pod kakšnim kotom so razbitine treščile v vodo in tako določiti, ali je letalo v vodo že padlo v kosih, kar bi pomenilo, da je zaradi eksplozije ali hude tehnične okvare razpadlo že v zraku, ali se je razletelo ob stiku z vodo.

Še naprej bo potekala tudi kriminalistična preiskava malezijske policije, ki se ukvarja z vprašanjem, zakaj je letalo skrenilo s poti. Preiskuje predvsem scenarij ugrabitve in možnost, da je pilot potnike v smrt odpeljal namerno.

Kitajska je takoj po objavi Malezije, da je letalo strmoglavilo, preživelih pa ni, opozorila, da upajo, da to ne pomeni, da bodo Malezijci, Avstralci in vsi drugi, ki sodelujejo v akciji, zdaj dvignili roke od iskanja in bo letalo ostalo pogrešano za vedno.

Letalski strokovnjaki menijo, da to ni verjetno, in da bo minilo še veliko časa, preden bi se oblasti odločile za kaj takšnega.

Zaenkrat tudi nobena od držav še ne opozarja na stroške iskanja, ki niso nizki. ZDA, ki sodelujejo z letalom Poseidon, rušilcem in podmornico, imajo med drugim za akcijo v Indijskem oceanu rezervirane 4 milijone dolarjev. To naj bi zadostovalo do prvega aprila, a so že sporočili, da bodo ostali, dokler bo potrebno.

Podobno pravijo v Avstraliji, stroškov ne prešteva niti norveška družba, ki ima na kraju trgovsko ladjo. Precej verjetno je, da si bodo države stroške iskanja razdelile, levji delež bo sicer še vedno padel na Malezijo.

Iskanje malezijskega letala je sicer združilo številne države in pokazalo, da v svetu, kjer se sicer Kitajska in ZDA nikakor ne moreta dogovoriti na primer o Siriji in še marsičem drugem, v tragičnih situacijah razprtije vendarle odpadejo, pomoč pa je hitra in brez večjih vprašanj.

8. marca je skupaj z boeingom 777 izginilo 239 potnikov in članov posadke. Njihove zgodbe preberite tukaj.
.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (283)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

windmaster
26. 03. 2014 07.12
+2
Sej razumem, da je hudo ko izgubiš svojce. Ampak kaj so pa pričakovali ko je letalo izginilo nad oceanom? Da bodo potniki čakali nekje na nekem rajskem otoku z kokteljem v roki, da jih nekdo reši?
kesmag
26. 03. 2014 10.19
Blaška
26. 03. 2014 07.10
-2
Dobro bi bilo, če bi že enkrat končali s temi nesmisli, kako , zakaj je prišlo do strmoglavljenja!--naj strokovnjaki točno raziščejo, če bodo sploh našli črno skrinjico--vse ostalo je prazno, brezvezno natolcevanje, delanje nekih teorij. Ve se, da preživelih ni, kar je pri vsem najbolj tragično!--končno si nekdo privošči nek dopust in konča potem tako žalostno in boleče za svojce!----dragi POP, dovolj je še drugih žalostnih in tudi veselih novic, ki so potrebne objave--predvsem iščite kakšne vesele!
Bruhalnica24
26. 03. 2014 06.23
-3
Ha ha ha.. prawljice.
+8
samo da se jim ne ponovi lapsus prešnjih "terorističnih" napadov, kjer se žrtve in svojci ponavljajo iz primera v primer... ista igralka - učiteljica vsepovsod... ali pa tip brez noge, ki v bombnem napadu spet izgubi - ISTO nogo... ali da spet vnaprej kaj ne napovedo, kot padec stavbe št. 7. kitajc jim bo j.ebal mater!
Bruhalnica24
26. 03. 2014 06.26
-1
Noga mu je zrasla.. Šolo so bili prisiljeni podret zaradi uporabe blu screena...
kesmag
26. 03. 2014 01.16
+1
poglejte na sever
HooplaToopla
26. 03. 2014 00.03
+2
""V svetu, kjer se sicer Kitajska in ZDA nikakor ne moreta dogovoriti na primer o Siriji in še marsičem drugem, v tragičnih situacijah razprtije vendarle odpadejo, pomoč pa je hitra in brez večjih vprašanj."" >>> Kakšna večja cvprašanja neki?>>> Vse jasno. >>>Enim dajo komando Kitajci, drugim pa ZDA. >>> Edino upanje za svet je še, da se Kitajci in ZDA po nekem čudežu pobijejo med sabo brez, da bi zvlekli v vojno vse komplet.
civitasstain@gmail.com
26. 03. 2014 04.51
-1
V Siriji se pobivajo Sirijci med seboj. Ne govori neumnosti. Za vse so drugi krivi. Isto kot v privatnem življenju. Na cesti ko pokne so tudi drugi vse krivi, nikdar ti sam!
AwakenOne
25. 03. 2014 23.30
+34
Larifari... Kot prvo... S svojci pogrešanih ravnajo slabše kot z živino. Ne dajejo nobenih konkretnih informacij, le zgodbice za vsakodnevno polnjenje rumenega tiska. To, da so svojcem oblasti sporočilo o "amrti" pogrešanih poslali prek sms je škandalozno, da ne govorim o tem, da ni nobenega dokaza o tem da bi letalo sploh strmoglavilo kamorkoli.. Med dirko F1 so jih preselili kot sužnje zato, da so lahko veljaki v miru trošili denar po malezijskih hotelih in v oklici dirkališča...Precej ljudi trdi, da je zgodba z malezijskim letalom le distrakcija od dogajanja v Krimu-Ukrajini, kot nekem začetku WWW3, toda po mojem mnenju tudi to ni pravi razlog... Kot prvo, celotna stvar je v popolnosti zrežirana, kot so bila zrežirana razna "streljanja" po Ameriki v zadnjih letih (btw v teh prispevkih po CNN se je pojavljala ena in ista priča ipd...), prav tako "Boston bombing" in seveda 9/11... Po spletu kroži slika novinarja CNN Richarda Questa, (ki je btw glavni pri vseh možnih prispevkih CNN glede pogrešanega letala in ki je v prostem času kot človek kratkomalo zmešan), slikanega s kopilotom pogrešanega letala... Baje so po naključju delali nek prispevek 3 tedne pred tem dogodkom, s taistim kopilotom ki ga gledamo po naslovnicah... hmmmm... Na malezijskem letalu je bila ekipa 20 ljudi ameriškega visokotehnološkega podjetja Freescale Semiconductor, ki je razvilo mikročip KL-03 (katerega so predtavili en dan pred izginutjem letala), ki predstavlja tehnološki višek v primerjavi z obstoječimi radarskimi sistemi (če prav razumem, gre za "cloaking" ali "radarsko izmikanje, nevidnost) -dejansko gre za tehnologijo UFO oz. neke vrste orožja. Bistvo vsega je pa v tem, da je na letalu bilo 20 viskotehnoloških kadrov iz enega podjetja, kar je skrajno nenavadno, še bolj pa dejstvo, da je bilo 5 lastnikov (ustanoviteljev) podjetja Freescale Semiconductor (vsak po 20%). Od tega so bili 4 potniki pogrešanega letala (torej mrtvi), ta 5. pa je reci in piši nihče drug kot g. Jacob Rotschild, član iluminatov, katerga familija dobesedno vrti svet in kateri posledično prevzema vse pravice nad patentom, ki je bil v ZDA sprejet 4 dni po izginotju letala... Moram še kaj dodati? Recimo med delničarji Freescale Semiconductor je tudi skupina "Carlyle Group ", katerega posredno člana sta med drugim tudi Gorge Bush senior in John Mayor...Povezave podjetja sežejo celo do Bin Ladn-a in "SaudiBinladen Group"... Glede na indice in na dejstvo, da je letalo letelo recimo 6 ur neodkrito, pa tudi glede na to, da se je Richard Quest v enem izmed intervjujev tudi zagovoril, da je zadeva plod NAPADA večih držav (namesto SODELOVANJA), je resnica najbrž še bolj perverzna kot moji zaključki, ki so seveda samo in zgolj moje mnenje. Je pa ras da morate tisti, ki imate raziskovalno žilico, gledati malce "širše", ne pa se spotikati ob vsako "kost" katero vam vsakodnevno servirajo klasični mediji....
+5
dodaj še 5 potnikov, ki so se prijavili na letališču, vkrcali prtljago, a niso sedli na letalo... prtljago so pred poletom kao zložili dol...
arto_spetboban
26. 03. 2014 00.19
+8
če je res glede čipa in rothchilda , potem resnice na klasičnih medijih ne bo. in ja , te skrite združbe so nore na številke
AwakenOne
26. 03. 2014 02.45
+5
.. in simbole. Zadeva me spominja na situacijo po 2. svetovni vojni, ko so američani "uvozili" ducat nemških vojaških znanstvenikov, genijev in jih "zaposlili" v NASA... Wernher von Braun (1912-1977), je bil kasneje dolga leta šef NASA. Imel je precej nenavaden pogled na to, kaj nas čaka v prihodnje........ zanimiv lik, vreden poguglanja....
civitasstain@gmail.com
26. 03. 2014 04.54
-3
Macuro Kosalamo
26. 03. 2014 07.30
+2
Mi smo se trudili vse tole zložiti v eno debato, pa je Jaka pol omenu, da boš itak ti mimo, pa da boš postregu s takimi bolj svežimi podatki.
prpa24
25. 03. 2014 23.22
+3
Ne vem zakaj se gre. Raziskujejo pa področje veliko za 80 Slovenj. Še dobro, da je ravna površina- morje, da ni gor, dolin,.. Kaj bodo našli pa je morda odvisno od Ukrajinske, Venezuelske,.. krize v Siriji in Kitajskih interesnih sferah. Pojma nimam kaj bi špekuliral (požar, ki ga je želel pilot pogasiti z letom v območje brez kisika,..??)... Mastna raca za novinarje.
civitasstain@gmail.com
26. 03. 2014 04.52
-2
ooo777
25. 03. 2014 23.09
+2
to je ena velika farsa oni že vejo kaj so naredil, uni k so bili v avionu sigurno niso čisto nič krivi,telefon ti locirajo če je vkraden ,ti ga najdejo kako niso mogl nobenga telefona locirat????????????????????pa zakaj zavlačujejo ..........................??
+9
ko je malezija priznala, da je letalo izginilo, so bili že ali mrtvi, ali nad odprtim morjem, kjer ni signala, ali 4 km pod vodo. ali obetroje.
civitasstain@gmail.com
26. 03. 2014 04.55
-2
Pepermint
25. 03. 2014 22.55
+17
Ni mi jasno da ima pilot sploh možnost izklopiti vse sledilne naprave letala! Če bi bilo tako enostavno vse skupaj, potem bi bila vsa vojaška letala "nevidna", saj jih ne bi videl noben radar! In še to: da ne morejo v letalu tovoriti enega hobuka fluorescentne barve, ki bi reagirala z morsko vodo in ponoči označevala mesto padca, je pa tudi očitno višja znanost. Žal mi je za nedolžne ljudi, odgovorni pa očitno skrivajo okoliščine izginotja tega letala.
+10
TA ČRTA POLETA GRE TOČNO NAD MALEZIJSKO VOJAŠKO LETALSKO BAZO "RMAF Butterworth". še posebnost te baze: na njej od oktobra 2008 gostuje tudi avstralsko vojno letalstvo. tu se med drugim nahajajo letala tipa: S-61A4A Nuri helicopters, Northrop F-5E, F-5F & RF-5E, BAE Hawk 108/Hawk 209 & Aermacchi MB-339AM, Boeing F/A-18D Hornets in pa seveda avstralska letala Lockheed P-3 Orion za zračni nadzor letalskega in ladijskega prometa. ------------------------ v bližini pa so še zračne baze: Kuantan, Gong Kedak, Simpang (Kuala Lumpur), Subang, Alor Setar (neposredna bližina linije leta), Ipoh (Perak), Kinrara (Selangor), Bukit Jurga (Selangor), Bukit Ibam (Pahang)... --------------------- in še kup klasičnih kasarn, vsaka s svojimi radarji.EKSTREMNO MILITARIZIRANA DRŽAVA, VOJSKA VSEPOVSOD, A NIHČE NI NIČ VIDEL. ostaja le še ena skrivnost: so ga dol počili tajci, malezijci, ali avstralci z ameriškim žegnom?--------------------------------------------------- po tej lažni teoriji je letalo letelo po izginotju tudi mimo oz nad naslednjimi mednarodnimi letališči: Kuala Terengganu Sultan Mahmud Airport, Kota Bharu Sultan Ismail Petra Airport, Hat Yai International Airport, Langkawi International Airport, Alor Setar Sultan Abdul Halim Airport, Penang International Airport , Medan Kuala Namu International Airport, dosegel bi jih tudi radar letališč Kuala Lumpur Subang Airport , Kuala Lumpur International Airport, Nakhon Si Thammarat Airport, Krabi Airport, Phuket International Airport, pa morda še kakšno. vsako od teh ima par radarjev... ----------------------------------------------------- kdaj bo kitajska zahtevala od malezijsko-avstralskega vojaškega letalskega oporišča RMAF Butterworth radarske podatke? ker po trditvah malezijcev in narisani smeri je 777 ob vračanju letel NATANČNO preko te baze. kjer seveda uro po izginotju nekega letala niso opazili, da jim nad glavo frči neidentificirano velikansko letalo, ha ha ha ha! in kaj je potem vojska storila? buuuuuuum! in kaj je je potem malezia naredila? vsakih par ur prebrala novo laž. da so imeli čas pospravit ostanke, preden bi kdo začel iskat na njihovem teritoriju. vi pa ste blejali o telefonih in marsovčkih. beeee! ----------------------------------- aja, zakaj je letalo sploh obrnilo? kdo pa je pravzaprav dokazal, da je obrnilo, in kam in kdaj je obrnilo? ;)
AwakenOne
26. 03. 2014 00.23
+5
Totalna farsa je to, da oblasti sporočijo svojcem pogrešanih da ni preživelih, v naslednjem stavki pa povejo dejstvo, da niso našli nikakršnih razbitin, ne dokaza da je letalo dejansko strmoglavilo... mislim... amaterizem na višku, koncentracija jim pada... kot pri Boston bombings....
Ferdo Crni
25. 03. 2014 22.47
-7
Vse je jasno: med 239 potniki so bili skriti CIA agenti preoblečeni v kitajce in malezijce. Cilj so bili uslužbenci ameriške firme. torej scenarij je takle = na letalu si CIA agenti s potezo podobno filmu "misija nemogoče" odstranijo krinko v obliki aziatskih preoblek. Naenkrat pred 15 usluženci stoji 210 ameriških agentov. Nato prevzamejo letalo in 6 ur žgečkajo po podplatih te uslužbence da bi podpisali predajo patenta o odpiraču zamaškov. Sezmiološke naprave na otoku lulu-lulu so zaznale silen krohot 1000 milj severozahodno od pertha, našli pa so tudi pero v morju.
+10
sem ti danes že povedal, da ne znaš uporabljat sarkazem? ni to za bed-ake ;)
AwakenOne
26. 03. 2014 00.28
+3
Ne rabijo podpisat predaje patenta zumba-zumba tehnološkega čipa, ker so od 5-ih ustanoviteljev podjetja, 4 pocrkali, ostal pa je le eden, ki bo "nasledil" dotičen patent in to je Mr. Jacob Rotschild... V vsaki fori je nekaj resnice, nauš verjel.. ;)
Pepermint
25. 03. 2014 22.45
+2
Da je letalo padlo, mi morajo dokazati vsaj z enim koščkom letala. Dotlej velja, da nimajo pojma kje je!
civitasstain@gmail.com
26. 03. 2014 05.00
-1
bonovox32
26. 03. 2014 08.04
Macuro Kosalamo
25. 03. 2014 22.41
+1
Lahko, da je 777 na servisu in ga bodo ojačali za Iron Dome.
civitasstain@gmail.com
26. 03. 2014 05.01
-3
Macuro Kosalamo
26. 03. 2014 07.31
+2
eiffel
25. 03. 2014 22.41
Mogoče so pa izginulo letalo namerno odpeljali previsoko, da je potnikom zmanjkalo kisika in so se onesvestili.
civitasstain@gmail.com
26. 03. 2014 05.01
-1
pigsparlament
25. 03. 2014 22.36
+1
Ma kaj se se izmislijo da bo folk verjel......katastrofa
bigmeech
25. 03. 2014 22.35
-3
Ja lazejo ... Eden izmed najvarnejsih avionov kar joj poznajo in da se kaj takega zgodi lepo prosim pa se to vse skupaj smrdi po bedarijah inskanje pa crna skrinja .. Vprasanje je kdo je bil na avionu tako pomemben
+8
pravzaprav ni. pojavljajo se mu razpoke. resne.
Macuro Kosalamo
25. 03. 2014 22.51
+2
Ja tole za razpoke je res in potrebuje vsa serija obvezne posege glede tega, se mi zdi. Če ni servisirano je v riziku.
+4
tudi temu letalu je dve leti nazaj na kitajskem odpadel del krila...
Macuro Kosalamo
25. 03. 2014 23.00
+2
+3
Macuro Kosalamo
25. 03. 2014 23.17
+2
Pojdi vedet kako se tole sploh vzdržuje dol. Čeprav ma najbrž Boeing pod nekim nadzorom tudi razna področja servisiranja, sicer vprašanje do katere mere.
+4
bili so primeri, ko je nardil kabuuuum zarad slabo sanirane stare poškodbe... razpoka se daljša, daljša... ponavadi na konceh razpoke zavrtajo luknjo, da jo ustavijo, površino namažejo in povrhu zanetajo kos aluminija in prebarvajo. to je redna praksa.
+2
pa imaš plus za "pojdi vedet", fajn se sliši :P
Macuro Kosalamo
26. 03. 2014 00.08
+1
Macuro Kosalamo
26. 03. 2014 00.08
+1
Ja, pismu grozljivo, kakšna lahkota je spregledati problem na tako kompleksni mašini. Zamisli nekaj milimetrsko razpokico na 60 metrskem, 300 tonskem kupu železja in malomarnega mehanika v akciji :(
ochi
25. 03. 2014 22.35
-3
poraja se mi vprašanje. če je letalo res letelo na 14k, je morda na tej višini letelo v spremstvu oziroma pod nadzorom vojaških sil? ugrabljeno letalo, ki so ga sestrelili po nekajurnem pregovarjanju?
civitasstain@gmail.com
26. 03. 2014 05.03
-1
Krta?a 21
25. 03. 2014 22.23
+9
Stevilo 239 (potniki) se binarno zapise 11101111. Je masno stevilo plutonija, je prastevilo. Book of mormon ima tocno 239 poglavij. Avion je izginil 8.3. - sestevek da 11. Free... Semiconductors - podjetje ki izdeluje hardware tudi za vojsko je vkrcalo vse nosilce patenta na krov tega aviona. Sicer je cudno da imen teh ljudi ne najdejo na seznamih. Ker nosilcev teh patentov ni vec, je lastnik patentiv ...f semiconductors. Lastnik te firme je v koncni fazi rotshield. Ker dajo zionisti velik pomen na stevilke in se z njimi podpisejo pod svoje packarije, jih tudi omenjam tu.
Krta?a 21
25. 03. 2014 22.35
+3
Pac reality show z naslovom "poisci letalo". Je kdo ze preveril ce res obstaja?
Macuro Kosalamo
25. 03. 2014 22.37
-3
Macuro Kosalamo
25. 03. 2014 22.38
+0
Michelle na Kitajskem, Kitajci na letalu, letala nikjer.
nsiirhilnil
25. 03. 2014 22.38
-1
Macuro Kosalamo
25. 03. 2014 22.39
+0
+0
Ferdo Crni
25. 03. 2014 22.40
-5
Sedaj sem pa tudi jaz prepričan. 239 binarno je praštevilo!!!! Yeah!!!!. To je to.... jouhu... sedaj pa takoj svojcem povedat, da lahko iz praštevila izračunajo ostanke svojih dragih in da jih lahko shranijo na usb.
Krta?a 21
25. 03. 2014 23.09
+6
Ferdox pejd nazaj na bbc pa verjet prvemu znanstveniku ki dela national geografic....
BMWmunja
25. 03. 2014 21.38
+0
In spet so se pretepali oškodovanci s tistimi, ki b bistvu varujejo potencialne prevarante. Ne eni in ne drugi pa niso krivi nič drugega kot to, da zahtevajo resnico. Glede na cene človeških organov v svetu me neizmerno čudi, da nihče do sedaj še ni posumil, da bo kak vzhodnjaški pomembnež postal grosist s tovrstno robo. Ali preiskavo vodijo sami omejenci ali pa je vodena v smereh, ki jih dirigirajo od zgoraj???
+1