Tujina

Berlusconi: Ne bom zbežal in ne bom odstopil

Rim, 23. 01. 2011 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Berlusconi zaradi seksualnega škandala, v katerega je vpleten, nima niti najmanjšega namena odstopiti. Prepričan je, da je žrtev politične gonje in nezakonitega vohunjenja.

Ruby zanika spolne odnose z Berlusconijem, priznava pa, da je od njega prejela denar in ogrlico.
Ruby zanika spolne odnose z Berlusconijem, priznava pa, da je od njega prejela denar in ogrlico. FOTO: Reuters

Italijanski premier Silvio Berlusconi je svoji stranki Ljudstvo svobode povedal, da nima niti najmanjšega namena odstopiti zaradi obtožb, da je imel spolne odnose s tedaj mladoletno maroško plesalko Karimo El Mahroug, bolj znano kot Ruby. "Zagovarjam se in zgolj reagiram na to, kar je zagotovo poskus spreobrnitve volje volivcev. Ne bom zbežal in ne bom odstopil!“ K temu ga zaradi afere namreč poziva opozicija.

Tiste, ki preiskujejo seksualni škandal, je obtožil, da nezakonito vohunijo za njim. Vztraja, da so obtožbe politično motivirane, saj so v zadnjih 17 letih proti njemu vložili že 28 obtožnic.  "Vse od leta 2010 so vsi gostje, ki pridejo v mojo hišo v Ancoreju, od tedaj dalje subjekti telefonskega prisluškovanja in snemanja. Je to, da je premier tarča tovrstnega nadzora oziroma vohunjenja, v demokraciji normalno?“

V petek so Berlusconijevi odvetniki sporočili, da se ne bo udeležil zaslišanja na milanskem sodišču, saj je sporočil, da to ni dovolj sposobno, da bi odločalo o tem primeru.

Kot je znano, je italijanski premier tarča obtožb o sodelovanju pri mladoletni prostituciji, češ da je tedaj 17-letni Ruby na zasebnih zabavah v svoji vili plačal za seks. Berlusconi že od začetka zanika, da bi kdaj koli v življenju plačal za seks in trdi, da je vse, odkar se je ločil od svoje žene Veronice Lario, v resnem razmerju. Spolni odnos je zanikala tudi Ruby, ki je sicer potrdila, da je nekajkrat obiskala njegovo vilo, premier pa ji je podaril kuverto s 7000 evri in ogrlico. Dodala pa je, da ni nikoli delala kot prostitutka.

Njuna zgodba se torej močno razlikujejo od tistega, kar piše na več sto straneh obtožnice, ki je pricurljala v javnost. Izpostavljene so 'bunga bunga' zabave, kjer so bile ženske oblečene kot medicinske sestre in policistke, za seks pa naj bi plačevali z nakitom in več tisoč evri. Med pričanji je tudi zgodba ženske, ki je bila nekoč Rubyjina prijateljica in je povedala, da ji je mlada Maročanka zaupala, da je večkrat hodila k Berlusconiju, kjer je plesala in seksala z njim, v zameno pa je dobila veliko denarja.

Berlusconi: Ne odhajam nikamor!
Berlusconi: Ne odhajam nikamor! FOTO: Reuters

Na škandal se je odzval celo Papež Benedikt XVI., ki je dejal, da morajo javne politične osebe postavljati močne moralne zglede. Čeprav Berlusconija ni direktno omenjal, je dejal, da morajo družbene in politične institucije spet odkriti svoje duše, moralo in duhovne korenine.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lesnikovsok
23. 01. 2011 20.47
bolje ženske kot psi!
visokimoz
23. 01. 2011 16.08
Na škandal se je odzval celo Papež Benedikt XVI., ki je dejal, da morajo javne politične osebe postavljati močne moralne zglede. Sam sem rimokatolik, ampak lepo vas prosim.. od Berlusconija so imele punce ogromne koristi in nihče jih ni v nič sili za razliko od mladih dečkov v nekaterih institucijah.
slovenac13
23. 01. 2011 15.20
dimushi 23.01.2011, 13:59 4 Zmeraj zgubim živce, ko nekoga ujamejo med kakšnim kriminalnim dejanjem in oni se potem sklicujejo da so ga nezakonito UJELI??? Joj, bi ga vrgel v zapor takoj. Zdaj sem pa še živčen ratal... :/ To je tako, ko imaš denar in si lahko privoščiš odvetnika, ki bo sam preluknjal zakone da te reši vseh obtožb. Kje je tu pravica, nažalost v Sloveniji je že dolgo ni več.
Urban Rupnik 2
23. 01. 2011 15.07
znajdu se je:)
major1
23. 01. 2011 14.02
Pošteno plačeno delo ali pa humanitarna pomoč.
dimushi
23. 01. 2011 13.59
Zmeraj zgubim živce, ko nekoga ujamejo med kakšnim kriminalnim dejanjem in oni se potem sklicujejo da so ga nezakonito UJELI??? Joj, bi ga vrgel v zapor takoj. Zdaj sem pa še živčen ratal... :/
vetrolov
23. 01. 2011 13.44
zakaj mi ta izjava tako vleče paralele z našo vlado ?
bglajkhr2222
23. 01. 2011 12.33
berlo ma ze decenije tako kariero in dovolj denarja...lohk se tud spoka ze 1x s scene...
pridna1
23. 01. 2011 12.13