Tujina

Nasprotoval, kljub temu podpisal

Concord, 04. 06. 2009 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Demokratski guverner ameriške zvezne države New Hampshire je podpisal zakon, s katerim je njegova država postala šesta zvezna država ZDA, kjer so dovoljene poroke istospolnih partnerjev.

Protest zagovornikov istospolnih porok
Protest zagovornikov istospolnih porok FOTO: Reuters

Demokratski guverner ameriške zvezne države New Hampshire John Lynch je v sredo podpisal zakon, s katerim je njegova država postala šesta zvezna država ZDA, kjer so dovoljene poroke istospolnih partnerjev.

Lynch je sicer osebno nasprotoval porokam istospolno usmerjenih, vendar pa je v sredo ob podpisu zakona izrazil upanje, da jih bo dovolila tudi zvezna vlada.

Lynch je pred tem grozil z vetom na zakon, če v njem ne bo točno določeno, da cerkva in verskih skupnosti nihče ne more prisiliti v sklepanje zakonskih zvez med homoseksualci. Oba domova državnega kongresa sta takšno določilo potem sprejela.

Homoseksualne poroke so v ZDA dovoljene še v zveznih državah Massachusetts, Connecticut, Maine, Vermont in Iowa. Nekaj časa so bile lani dovoljene tudi v Kaliforniji, vendar so jih volivci novembra na referendumu prepovedali, s tem da več tisoč porok, sklenjenih pred prepovedjo, ostaja veljavnih.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

David62
05. 06. 2009 07.25
Tisti ki najvec prenasajo okuzbe so ljudje, ki zelo pogosto menjajo spolne partnerje. Pa tisti, ki ima doma zeno in se daje dol s fanti ni gay, pa tudi str8 ne. Je izgubljena oseba, ki se boji samega sebe in pa okolice. Ce ves kaj si in ves kaj hoces od svojega zivljenja pa naj bo to fant ali punca, pol naj ne bi prihajalo do nevsecnosti. Vsekakor pa se itak vedno mora uporabljat zascita, vsaj dokler nimas stalnega partnerja in mu zaupas. Glede porok istospolnih pa ne mislim sploh zgubljat velikih besed. Vsi LJUDJE ne glede na svojo raso, vero ali spolno usmerjenost bi morali imeti enake pravice, saj s tem konec koncev tudi ne skodujejo nikomer. Glede posvojitve otrok pa verjamem da so lahko istospolni starsi v velikih primerih tudi boljsi starsi. No, komaj cakam da bo tudi v Slo kak referendum na to temo... Z sedanjim predsednikom bo mogoce kaj lazje... :) LP
JohnWayne
04. 06. 2009 14.51
nswolf 04.06.2009, 10:01 -3 kot pravim.. zgradba z zvoncem ti močno megli stik z realnostjo.. če pa še enkrat prebereš svoje sestavke pa mogoče opaziš, da nimajo smisla oz da ne razumeš, kaj ti človek želi povedat..
hell68
04. 06. 2009 11.22
prasicja gripa
rewritable@email.si
04. 06. 2009 11.17
Ni rekel, da te je strah istospolno usmerjenih. Paranoičen si na splošno, razmišljaš pa tudi ne kaj preveč. 15-letnica nima kaj podpisovat brez soglasja skrbnika - še kredita ne more vzet, kaj šele 60-letnega pedofila. Če se bo pa emancipirala, pa to sigurno ne bo preko zakona za istospolno usmerjene. A je tako težko vsaj malo glavo uporabljat? Očitno nekaterim že.
spik3king
04. 06. 2009 10.01
Zakaj bi me blo strah pred istospolno usmerjenimi ? In iz kakšnega neznanja ? Aja to je en od tistih bednih argumentov, ki nima nikakšnega pomena ? Samo da se reče. "Pri pedofilije je otrok izrabljen" Kako pa veš mogoče sta se en 50 letnik pa 15 letnica odločila da gresta ...
JozaFric
04. 06. 2009 09.31
Smiilijo se mi tisti, ki enačijo pedofile in istospolno usmerjetne. Pri pedofilije je otrok izrabljen, pri gayih pa se dva-dve pač tako odločita. In mene ne moti, dokler ostale pustijo pri miru. Ne odbobravam pa posvojitev ali umetnih oploditev.
nosferatu
04. 06. 2009 09.31
@nswolf: "Zakaj da bomo čez par let gledali pedofile na cestah, ki bodo hoteli " pravice " ?" Strah se rojeva iz neznanja, in glede na to, da enačiš istospolno usmerjene osebe s pedofili, te mora biti verjetno kar precej strah, ne...
alterego
04. 06. 2009 09.17
on z njim, ona z njo, Janezek pa sam s sabo
spik3king
04. 06. 2009 08.45
Mah kam gre ta svet... Cel čas nam vsi trobijo kako moramo biti " tolerantni " do drugih. Zakaj da bomo čez par let gledali pedofile na cestah, ki bodo hoteli " pravice " ? Ane " Antifa " mate vi tud tale folk med vami. -.-'
cobra.mister@gmail.com
04. 06. 2009 08.32
poroke istospolnih partnerjev Počasi bodo uvedli da se boš lahko z živalmi poročil mislim da bodo konji in osli najbol iskani.Vredu bi bilo če bi še naskočil tistega ki take stvari odobrava in podpisuje. Med istospolnimi je največji bum prenosljivih bolezni z katerimi okužijo še druge ponavadi so to moški homoseksualci ki večkrat sexsajo z moškim in žensko,ženo ima za kamuflažo ker je kaki veliki šef z moškimi pa se dol daje in da nebi doma bilo videti da je drugače usmerjeni še z ženo katero v večini takih partnerjev okuži z vsemogočimi bakterijami in bolezni in to je ekološka bomba za spolnoprenosljive bolezni.