Tujina

Napad na šolo naj ne bi bil povezan z mafijo

Rim, 20. 05. 2012 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijani so še naprej v šoku zaradi napada na šolo na jugu države. Preiskovalci so prepričani, da za napadom stoji posameznik, ki nima povezav z mafijo. Nadzorne kamere naj bi posnele enega osumljenca, ki naj bi sprožil bombo.

Pri "samotnih volkovih", kot sta Anders Breivik na Norveškem in Mohamed Merah v Franciji, gre za nov tip teroristov, ki delujejo samostojno in jih je izredno težko izslediti.

Po včerajšnjem bombnem napadu v Brindisiju na jugu Italije so preiskovalci sporočili, da gre najverjetneje za osamljen primer, za katerim stoji posameznik, ki nima povezav z italijansko mafijo, poročajo tuji mediji. V napadu je umrla 16-letnica, še 10 ljudi pa je ranjenih.

Vse kaže, da gre za delo enega človeka, je dejal tožilec v Brindisiju. Dodal je, da so osumljencu na sledi, a več podrobnosti zaradi interesa preiskave ni želel razkriti. Povedal pa je, da so pridobili posnetke varnostnih kamer, ki kažejo, da je eksplozivno napravo sprožil en moški. Eksplozija je sicer odjeknila prav v času, ko so učenci vstopali v šolo.

Pred šolo
Pred šolo FOTO: Reuters

A preiskovalcem še vedno ni jasno, kaj je motiv napada na učence poklicne šole, ki nosi ime soproge protimafijskega sodnika Giovannija Faconeja, ki je bil z ženo ubit pred skoraj natanko 20 leti. Tožilec pravi, da je malo verjetno, da gre za mafijski napad, čeprav tudi te možnosti trenutno še niso popolnoma izključili.

Italija je zaradi napada še vedno v šoku. Italijanski premier Mario Monti je včeraj poudaril, da se bo vlada borila "proti vsem oblikam kriminala" ter bo naredila vse, da se Italija ne bi vrnila v nasilno preteklost, ki so jo zaznamovali napadi mafije in politično motivirani umori.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

voyosx
20. 05. 2012 13.16
-17
a niste rekli da so v šoku zaradi potresa sedaj so pa v šoku zaradi napada na šolo odločite se