Tujina
Oglas

Največji mednarodni sejem kmetijstva in živilstva

Ljubljana, 16. 08. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

49. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA predstavlja vse tisto, kar potrebujemo za okolju in človeku prijazno pridelavo, predelavo in postrežbo hrane. V pokušnjo vam ponuja bogastvo zdravih jedi in najplemenitejših vin ter vas vabi na številne zabavne prireditve.

AGRA
AGRA FOTO:
PROSTORI IN OBZORJA

Na več kot 67.000 m2 se predstavlja 1.710 razstavljavcev iz 27 držav. Država gostja je Poljska.

AVTOHTONOST IN STROKOVNOST


Na posebni razstavi so predstavljene slovenske avtohtone pasme domačih živali in v vzorčnih nasadih avtohtone, domače in udomačene slovenske kmetijske rastline. Vabijo vas strokovne razstave govedi, konj, prašičev, drobnice, čebelarstva, malih živali, kraških ovčarjev in rib, razstava Doživimo podeželje, vzorčni nasadi in nova sejemska učna gozdna pot v čast mednarodnega leta gozdov.

AGRA
AGRA FOTO:
POUČNO, SLASTNO IN ZABAVNO DOGAJANJE

Sejem bo spremljalo več kot 50 strokovnih posvetov, predavanj in okroglih miz.
Dogajanje bodo popestrile tematske dnevne tržnice, na katerih si boste lahko ogledali, poskusili in kupili najpristnejše izdelke s podeželja.
V Vinskem hramu bodo ves čas sejma v pokušnjo nagrajena vina z ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona.
Zabavali, družili in izobraževali se bodo tudi: 13. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, tekmovanje v plesanju polke, v vlečenju vrvi, tekmovanje Martin Krpan za naziv najmočnejšega Slovenca, nogometna tekma med vinarskimi in estradnimi zvezdami, glasbeno-zabavne prireditve, nagradna akcija Najtežja in najzanimivejša buča, srečanje starodobnih traktorjev znamke Steyr in mnoge druge …
AGROLAND vas vabi s popoldanskim zabavnim programom za otroke in z večernim glasbenim programom. Skozi razstave goveje živine, prašičev in po sejemski učni gozdni poti vas bodo popeljali strokovnjaki. Najmlajšim so namenjene ustvarjalne delavnice na temo gozda, čebelarstva in varovanja okolja, vsak dan do 24. ure pa bo za najmlajše po srcu odprt tudi zabaviščni park.
AGRA
AGRA FOTO:

DAN POMURJA

Vsi, ki želite poleg vsega, kar ponuja sejem, podrobneje spoznati Pomurje, ste še posebej vabljeni na Dan Pomurja, ki bo v soboto, 20. avgusta 2011.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja